غذای آماده

غذای آماده

معنی کلمه غذای آماده در فرهنگستان زبان و ادب

غذای آماده
{readymeal} [علوم و فنّاوری غذا] غذای از پیش تهیه شده ای که پس از کمی حرارت دادن می توان آن را مصرف کرد

معنی کلمه غذای آماده در دانشنامه عمومی

غذای آماده. غذای آماده یا غذای راحتی که به آن غذای فرآوری شده یا به اشتباه غذای حاضری نیز می گویند، غذایی است که به صورت تجاری ( اغلب از طریق فرآوری غذایی ) برای سهولت مصرف کننده تهیه می شود. چنین غذایی معمولاً بدون آماده سازی آماده خوردن است. همچنین ممکن است به راحتی قابل حمل باشد، ماندگاری طولانی داشته باشد یا ترکیبی از این ویژگی های راحت را ارائه دهد. اگرچه وعده های غذایی رستوران با این تعریف مطابقت دارند، این اصطلاح به ندرت برای آن ها به کار می رود. غذاهای آماده شامل محصولات خشک آماده برای خوردن، غذای منجمد، غذاهای بسته بندی شده، رب گوجه فرنگی و محصولات کنسروشده، و غذاهای میان وعده ( تنقلات ) هستند.
غذاهای آماده به سه نوع تقسیم می شوند:
• غذای آماده برای خوردن
• غذای آماده برای پختن
• غذای منجمد
چندین گروه به مضرات زیست محیطی بسته بندی تک مصرفی به دلیل افزایش استفاده از پلاستیک که به افزایش زباله های جامد در محل های دفن زباله یا رهاسازی در طبیعت منجر می شود، اشاره کرده اند. به دلیل نگرانی در مورد چاقی و سایر مشکلات سلامتی، برخی از سازمان های بهداشتی از چربی، شکر، نمک، افزودنی های غذایی برای نگهداری غذا که در بیشتر غذاهای آماده وجود دارند انتقاد کرده اند.
در بیشتر کشورهای توسعه یافته، ۸۰ درصد نمک مصرفی از مواد غذایی تهیه شده در صنعت غذا به دست می آید و مابقی ۵ درصد از سهم نمک طبیعی و ۱۵ درصد از نمک اضافه شده در هنگام پخت و پز یا غذا خوردن. اثرات سلامتی نمک بر روی سدیم متمرکز است و تا حدی به میزان مصرف آن بستگی دارد. یک وعده از بسیاری از غذاهای آماده حاوی بخش قابل توجهی از میزان توصیه شده روزانه سدیم و حتی فراتر از آن است. تولیدکنندگان نگران این هستند که اگر طعم محصولشان با نمک بهینه و خوش طعم نشود، به خوبی محصولات شرکت های رقیب به فروش نرسد، به همین دلیل بیش از حد مجاز و نیاز بدن، نمک و ادویه های مختلف به محصولات خود اضافه می کنند. آزمایش ها نشان داده اند که برخی غذاهای بسته بندی شدهٔ محبوب و پرفروش برای خوش طعم بودن به مقادیر قابل توجهی نمک یا شکر وابسته هستند.

جملاتی از کاربرد کلمه غذای آماده

روزن‌رانی مواد غذایی که امروزه به منظور تهیه فراورده‌های پاستا و سایر فراورده‌های شکل داده شده، غلات آماده مصرف، اسنک، غذای حیوانات خانگی، فراورده‌های قنادی، نشاسته اصلاح‌شده مخصوص سوپ، غذای کودک، غذای آماده و پایه‌ای برای تولید نوشیدنی مورد استفاده فراوان قرار می‌گیرد به یکی از فرایندهای مهم تبدیل شده‌است. این فرایند نوعی پخت محسوب می‌شود که می‌توان از آن در تولید فراورده‌های پُف‌داده و تُرد استفاده کرد. این فرایند، به صورت مداوم است و در آن دمای بالا و زمان کوتاه اعمال می‌شود و در سال‌های اخیر در سطح جهانی به یکی از مشهورترین فرایندهای اقتصادی برای فرموله کردن محصولات بر پایه غلات تبدیل شده‌است.