غایی
معنی کلمه غایی در فرهنگ عمید
معنی کلمه غایی در فرهنگ فارسی
معنی کلمه غایی در ویکی واژه
جملاتی از کاربرد کلمه غایی
بارها گفتمت خر از کفه دور خر بغایی مکن تو گرد آخر
چند اندر میان غوغایی خوی کن پاره پاره تنهایی
قبله بنده و آزاد وی است علت غایی ایجاد وی است
رنه در اواخر دهه ۵۰ و اوایل دهه ۶۰ با ساخت سه فیلم پیاپی، غوغایی به پا کرد: «هیروشیما عشق من» (۱۹۵۹)، «سال گذشته در مارین باد» (۱۹۶۱) و «موریل» که با نام «زمان بازگشت» هم شناخته میشود. رنه برای «هیروشیما عشق من» جایزه ویژه سازمان ملل را از جوایز بفتا دریافت کرد و نامزد جایزه بفتای بهترین فیلم به مفهوم مطلق شد و همچنین یکی از شرکتکنندگان بخش مسابقه جشنواره کن بود. ارتباط میان رنه و جشنواره کن که با این فیلم شروع شد، در دهههای بعد هم ادامه یافت و حاصل آن دو جایزه از جشنواره کن برای فیلم «عموی آمریکایی من» در سال ۱۹۸۰ و جایزه یک عمر فعالیت هنری در سال ۲۰۰۹ بود. «هیروشیما عشق من» همچنین رنه را نامزد جایزه بهترین کارگردانی سال از انجمن کارگردانان فیلم آمریکا کرد.
آه از شهر پرآشوب محبت مشتاق که درین شهر به هر کوچه بود غوغایی
ناگه آورد فتنه غوغایی تا غلط شد چنان تمنایی
داستان به جلو جهش میکند و در هر دوره شخصی «سوال آخر» غایی را میپرسد. هر بار که از نسلهای بعدی مولتیوک پرسیده میشود، قادر نیست راه مساله را بیابد: هنوز هم برای جواب معنیدار دادهی کافی وجود ندارد.
گویند یک خط راست به نسبت غایی و میانگین تقسیمبندی شده، هرگاه نسبت کل خط به قسمت بزرگتر برابر با نسبت بخش بزرگتر به کوچکتر باشد.[پ]
۴- رشد و توسعه اقتصادی مداوم: که همان هدف غایی مادی و معنوی همه اقتصادهای دنیاست.[۱]
تویی علّت غایی آفرینش بود آفرینش طفیل تو یکسر
«مسوولیتپذیری غایی» مستلزم این است که عامل، خالق و پشتیبان غایی اهداف و نیتهای خود باشد (موجود سطح بالاتری اهداف و نیتهای عامل را تحت کنترل نداشته باشد). طبق تعریف کین،
در پارس که تا بودهست از ولوله آسودهست بیم است که برخیزد از حسن تو غوغایی
من در این جمع و پریشان دلم از غوغایی دیده جایی نگران دارم و خاطر جایی
هندسه دو گنجینه بزرگ دارد: یکی از آنها قضیه فیثاغورس است، دیگری تقسیم خط به دو نسبت غایی و میانگین است. اولین قسمت را میتوانیم به تودهای از طلا مقایسه کنیم، دومی را میتوان نوعی جواهر قیمتی در نظر گرفت.
عمرها رفت و نشد نام زلیخایی بلند یوسفی کو تا شود در مصر غوغایی بلند
دلا در کربلا بنگر چه غوغایی عیان دارد حسین تشنهلب افغان ز جور کوفیان دارد