عیناً

معنی کلمه عیناً در لغت نامه دهخدا

عینا. [ ع َ ] ( ع ص ) تلفظی است از «عیناء». زنی فراخ چشم. ( دهار ) : و حورا و عینای فرادیس اعلی را از خطر تلبیس ایشان مطلقه ثلاث گردانیده. ( سندبادنامه ص 94 ). رجوع به عیناء شود. || ( اِ ) عینان ، که در حال اضافه نون آن حذف شده باشد. دو چشم.
- عیناالعود ؛ دو چشم عود. دو سوراخی است که بر صورت عود است. ( یادداشت مرحوم دهخدا ).
( عیناً ) عیناً. [ ع َ نَن ْ ] ( از ع ، ق ) درست ماننده. ( فرهنگ فارسی معین ). راست. درست. شخصاً. نفساً.بعینه. بنفسه. و رجوع به عینه و بعنیه و عین شود.، عین ا. [ ع َ نُل ْ لاه ] ( ع اِ مرکب ) چشم خدای. حفظ خدای. ( آنندراج ) ( غیاث اللغات ) :
تو شب به روضه نبوی زنده داشته
عین اللهت بلطف نظر پاسبان شده.خاقانی.دیوان مرا که گنج عرشی است
عین اللَّه گنج بان ببینم.خاقانی.بینی جمال حضرت عین اللَّه آن زمان
کآیینه دل تو شود صادق الصفا.خاقانی.- علیک عین اﷲ ؛ چشم خدا بر تو باد. در حفظ خدا باشی :
ایا کریم زمانه علیک عین اﷲ
تویی که چشمه خورشید را به نور ضوی.منوچهری.|| ( اصطلاح عرفان ) انسان کامل. ( از فرهنگ علوم عقلی ).

معنی کلمه عیناً در فرهنگ معین

( عیناً ) (عَ یا ع نَ نْ ) [ ع . ] (ق . ) مانند، بسیار شبیه .

معنی کلمه عیناً در فرهنگ فارسی

درست ماننده نظیر : این دختر عینا مثل پدرش است . عینا مانند استادش رفتار می کند .
تلفظی است از عینا زنی فراخ چشم

معنی کلمه عیناً در فرهنگ اسم ها

اسم: عینا (دختر) (عربی) (تلفظ: aynā) (فارسی: عینا) (انگلیسی: ayna)
معنی: زن فراخ چشم، زن زیبا چشم، ( عربی، عیناء )

معنی کلمه عیناً در دانشنامه اسلامی

[ویکی الکتاب] معنی مُّتَجَاوِرَاتٌ: کنار هم (از معصومین علیهم السلام روایت شده که فرموده اند : "و فی الارض قطع متجاورات " معنایش این است که یک قطعه زمین در مجاورت قطعه دیگری است ، آن یکی حاصلخیز و پاک و این دیگری شوره زار است ، عینا مانند مردمی که در مجاورت مردمی دیگر هستند ، ولی از س...
معنی یَهِیمُونَ: حیران و سرگردانند (کلمه یهیمون از هام - یهیم - هیمانا است و این واژه به معنای آنست که کسی پیش روی خود را بگیرد و برود ، و مراد از هیمان در هر وادی در عبارت "أَلَمْ تَرَ أَنَّهُمْ فِی کُلِّ وَادٍ یَهِیمُونَ"، افسار گسیختگی آنان در سخن گفتن است ، میخو...
ریشه کلمه:
عین (۶۵ بار)

معنی کلمه عیناً در ویکی واژه

مانند، بسیار شبیه.

جملاتی از کاربرد کلمه عیناً

پاسخ اینست که گرچه اختراع هواپیما قطعاً تحت تأثیر دستاوردهای‌های صنعت اتومبیل بوده‌است؛ اما به هیچ وجه نمی‌توان گفت که هواپیما صرفاً حاصل بهینه‌سازی اتومبیل یا فضاپیما حاصل بهینه‌سازی هواپیماست. در طبیعت هم عیناً همین روند حکم‌فرماست. گونه‌های متکامل‌تری وجود دارند که نمی‌توان گفت صرفاً حاصل تکامل تدریجی گونه قبلی هستند.
خردادماه سال ۱۳۹۹، شعبه ۳۹ دیوان عالی کشور با رای محمود حاتمی و محمدعلی قاصدی، حکم اعدام نوید افکاری و ۲۵ سال حبس تعزیری وحید افکاری را عیناً تأیید کرد.
قل لطرف لم یخط فی السحر سهماً قر عیناً فقد هویت المعلی
در بیت دوم مولانا عیناً مثل معروف و مشهور «زیره به کرمان بردن» را در توصیف هدفش اعلان می‌دارد و آرایه مثل را ایجاد می‌کند.
صد و هشتاد تن از هنرمندان و سینماگران ایرانی با امضای بیانیه‌ای ضمن اعتراض به رد درخواست اعاده دادرسی نوید میهن‌دوست، نویسنده، کارگردان و تدوینگر سینما در دیوان عالی کشور، صدور حکم زندان برای او را تداوم نقض آزادی بیان عنوان کرده‌اند. نوید میهن دوست دیماه ۹۹ توسط دادگاه انقلاب تهران به ۳ سال و ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شده بود. اسفندماه سال گذشته این محکومیت توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران عیناً تأیید شد.
و نحن فیک شهدنا بعد کثرتنا عیناً بها اتحدا لمرئیو الرائی
المعجم فی آثار ملوک العجم یا تاریخ معجم یا المعجم فی تاریخ ملوک العجم کتابی درسی به فارسی، با محتوای تاریخی، مشتمل بر تاریخ ایران پیش از اسلام، تألیف شرف‌الدین قزوینی است. مؤلف این کتاب را به نام نصرت الدین احمدبن یوسف شاه، نهمین اتابک از اتابکان لر بزرگ، در ۶۵۴ ه‍.ق به منظور «بیان اخبار ملوک ماضیه» تألیف کرده‌است. وی در نامگذاری کتاب خود، به المعجم فی معاییر اشعارالعجم شمس قیس رازی نظر داشته و برخی مطالب را نیز به مناسبت عیناً از آن نقل کرده‌است.