علم اقتصاد
معنی کلمه علم اقتصاد در فرهنگستان زبان و ادب

علم اقتصاد

معنی کلمه علم اقتصاد در فرهنگستان زبان و ادب

{economics} [اقتصاد] شاخه ای از علوم اجتماعی که موضوع آن تحلیل و شناخت چگونگی 1 ) تولید، توزیع و مصرف کالا و خدمات، 2 ) ایجاد، انباشت و توزیع ثروت، و 3 ) استفاده از منابع نادر برای مصارف مختلف است متـ . اقتصاد 1

معنی کلمه علم اقتصاد در دانشنامه عمومی

علم اقتصاد ( به انگلیسی: Economics ) شاخه ای از علوم اجتماعی است که به تحلیل تولید، توزیع و مصرف کالاها و خدمات می پردازد به طور کلی علم اقتصاد علم تخصیص بهینه منابع محدود به نیازهای نامحدود است.
کانون توجه دانش اقتصاد بر این است که عوامل اقتصادی چگونه رفتار و تعامل می کنند و اقتصادهای مختلف چگونه کار می کنند.
در این راستا، یک تقسیم بندی اولیه کتاب های پایه ای اقتصاد، ۱. اقتصاد خرد در برابر ۲. اقتصاد کلان است.
اقتصاد خرد، رفتار اقتصادی واحدهای تصمیم گیرنده خرد، انفرادی و کوچک شامل خانوارها و بنگاه های اقتصادی یا خریداران و فروشندگان ( مصرف کنندگان و تولیدکنندگان ) و بازارها اعم از بازارهای رقابت کامل، انحصار کامل، رقابت انحصاری، انحصار چند جانبه و درآمدها و هزینه های این بخش ها را بررسی می کند همچنین به توابع تولید، منحنی امکانات تولید، هزینه فرصت و مسائل مربوط به تولید و هزینه ها، بررسی بازار عوامل تولید اعم از سرمایه، زمین و نیروی کار و انواع هزینه ها و توابع هزینه و ارتباط آن با تولید و مقیاس تولید، درآمد و توابع درآمد و بودجه مصرف کننده، کشش های بین سرمایه و نیروی کار، نظریه بازی ها و نظریات مختلف در این رابطه ها می پردازد.
از همه مهم تر به مسائل پایه ای اقتصاد شامل عرضه و تقاضا، انواع کالا و کشش ها، روابط بین کالاها و مطلوبیت، ترجیحات مصرف کننده، منحنی بی تفاوتی آن ها و تأثیر مالیات و یارانه، سهمیه بندی، جیره بندی و … و سیاست اقتصادی ( سقف قیمت یا کف قیمت ) بر روی آن ها و مازاد رفاه مصرف کننده و تولیدکننده می پردازند.
اقتصاد کلان، به بررسی رفتار کلی و هم افزون شده اقتصاد و عوامل مؤثر بر آن که شامل: چرخه های تجاری، بیکاری، تورم، رکود، رشد اقتصادی، سیاست پولی و مالی، بازار پول و بازار محصول ( منحنی IS - LM ) ، تقاضای کل و عرضه کل، بودجه دولت، مصرف کل و توابع و نظریات مصرف، پس انداز کل، سرمایه گذاری، بازار کار و اشتغال، تولید ملی، درآمد ملی، ثروت کل، ارز و نرخ ارز، تراز پرداخت ها و تراز تجاری، صادرات و واردات، اقتصاد پولی و نظریات پول و بازار پول، انتظارات تطبیقی و عقلایی، نرخ بهره، دستمزد واقعی را تحلیل می کند.
دیگر تقسیم بندی های رایج علم اقتصاد، می توان به اقتصاد اثباتی ( به انگلیسی: positive economics ) ( تعریف کننده «آنچه هست» ) در برابر اقتصاد هنجاری ( به انگلیسی: normative economics ) ( دفاع از «آنچه که باید باشد» ) اقتصاد نظری ( به انگلیسی: mathematical economics ) در مقابل اقتصاد کاربردی؛ اقتصاد عقلانی در برابر اقتصاد رفتاری؛ و اقتصاد جریان اصلی یا متداول ( به انگلیسی: mainstream economics ) ( اقتصاد ارتدوکس که بیشتر با پیوند میان عقلانیت، فردگرایی و تعادل سروکار دارد ) و اقتصاد دیگراندیش ( به انگلیسی: heterodox economics ) ( که رادیکال است و با پیوند میان نهادها، تاریخ و ساختار اجتماعی سروکار دارد ) .
معنی کلمه علم اقتصاد در دانشنامه عمومی
معنی کلمه علم اقتصاد در ویکی واژه
جملاتی از کاربرد کلمه علم اقتصاد

معنی کلمه علم اقتصاد در ویکی واژه

شاخه‌ای از علوم اجتماعی که موضوع آن تحلیل و شناخت چگونگی ۱) تولید، توزیع و مصرف کالا و خدمات، ۲) ایجاد، انباشت و توزیع ثروت، و ۳) استفاده از منابع نادر برای مصارف مختلف است

جملاتی از کاربرد کلمه علم اقتصاد

ابوالحسن پیرنیا با دختر میرزا نصرالله‌خان مشیرالدوله ازدواج کرده بود و دو پسر و چهار دختر داشت. پسرش حسین پیرنیا به پدر علم اقتصاد ایران مشهور شد و در دوره محمدرضا شاه پهلوی به معاون نخست وزیر، معاونت وزارت دارایی و نمایندگی مجلس رسید. حسین نواب وزیر امور خارجه و شخصیت سیاسی دوران محمدرضا شاه پهلوی داماد ابوالحسن پیرنیا بود.
اقتصاددان نهادگرا و عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی است و مهم‌ترین اثر وی «بحران در علم اقتصاد و اقتصاد ایران» نام دارد. او از اقتصاددانان با زاویه شدید با بازارگرایان، هدفمندی یارانه‌ها و بازار آزاد ارز است.
فروپاشی دیوار برلین و سوسیالیست واقعی، تاتیر برجسته‌ای را روی پارادایم نئوکلاسیک که مدت‌ها غالب بود و به‌طور کلی روی روش ادارهٔ اقتصاد، گذاشته‌است. به همین دلیل آشکارا به نظر می‌رسد که در علم اقتصاد یک خطای جدی رخ داده‌است، چرا که به استثنای مکتب اتریش، اقتصاددانان قادر به پیش‌بینی و تحلیل مناسب چنین رویدادهای مهم و سرنوشت‌سازی نبوده‌اند؛ که این موضوع باعث شهرت مکتب اتریش شد.
علم اقتصاد را از جنبه های متعددی میتوان تقسیم بندی کرد اما مرسوم ترین آن، تقسیم بندی به اقتصاد خرد و اقتصاد کلان است که اقتصاد خرد و کلان، خود نیز شامل شاخه ها و زیرمجموعه های منحصر به فردی می‌شوند.
این کتاب را نباید با نخستین کتاب علم اقتصاد در جهان یعنی بررسی درباره ماهیت و علل ثروت ملل نوشته آدام اسمیت اشتباه گرفت که از قضا این کتاب هم درست هم‌زمان با استقلال ایالات متحده آمریکا (۱۷۷۶ میلادی) نگاشته شده است.
در ۱۵ نوامبر ۱۹۵۷ در ایروان به دنیا آمد و از دانشگاه دولتی علوم پرورشی خاچاطور آبوویان ارمنستان و دانشگاه دولتی علم اقتصاد ارمنستان فارغ‌التحصیل شد.
در ۱۰ مهٔ ۱۹۶۳ در آوشار به دنیا آمد و از دانشگاه دولتی علم اقتصاد ارمنستان فارغ‌التحصیل شد.
در کنار سرمایه فیزیکی، علم اقتصاد نوع دیگری از سرمایه، که کم‌اهمیت تر از ابزارهای تولید نیست، یعنی سرمایه انسانی، را به رسمیت می‌شناسد. با سرمایه‌گذاری در سرمایه انسانی، از جمله در آموزش، سه پیامد عمده اقتصادی را می‌توان انتظار داشت:
اقتصاد کلان و اقتصاد خرد، یک جفت بخش‌بندی اقتصادی هستند که توسط رگنر فریش ابداع شده‌است و عمومی‌ترین بخش‌بندی در اقتصاد هستند. در مقایسه با اقتصاد کلان، اقتصاد خرد شاخه‌ای از علم اقتصاد است که به مطالعه رفتار اشخاص و بنگاه‌ها در تصمیم‌گیری‌ها و کنش‌ها میان این افراد و بنگاه‌ها در بازارهای به دقت تعریف شده، می‌پردازد.
اقتصاد اسلامی اصطلاحی به معنای دانش اقتصاد یا فعالیت‌ها و فرآیندهای اقتصادی، بر مبنای اصول و آموزه‌های اسلامی است. بعضی به علم اقتصاد با لحاظ روش‌ها و مبانی مختلف اما با توجه به ارزش‌های مادی و معنوی در سطح فردی و اجتماعی که در اسلام ذکر شده نیز ،اقتصاد اسلامی می‌گویند.