علامات
معنی کلمه علامات در فرهنگ معین
معنی کلمه علامات در فرهنگ فارسی
معنی کلمه علامات در دانشنامه اسلامی
ریشه کلمه:
علم (۸۵۴ بار)
. علامات جمع علامت به معنی نشانه است مثل یک تابلو که مطّب دکتر را نشان دهد. آیه ماقبل چنین است:«وَاَلْقی فِیالْاَرْضِ رَواسِیَ اَنْ تَمیدَبِکُمْ وَ اَنْهاراً وَ سُبُلاً لَعَلَّکُمْ تَهْتَدُونَ. وَ عَلاماتٍ وَ بِالنَّجْمِ هُمْ یَهْتَدُونَ» «عَلامات» عطف است به «اَنْهاراً» تقدیر آن چنین است «وَاَلْقی فَیالْاَرْضِ عَلاماتٍ» خدا در زمین نشانههایی قرار داد که به وسیله آنها مردم راه مییابند علامات شامل هر نشانه و هر اماره طبیعی و وضعی است که مردم از آنها استفاده میکنند و چنانکه در المیزان آمده حتی به شاخصها، تابلوها، لغتها، اشارات، خطوط و غیر آنها نیز شامل است. جمله «وَ بِالنَّجْمِ هُمْ یَهْتَدُونَ» نیز یکی از علامات است که در «نجم» خواهد آمد وجود علامات در زندگی بشر بسیار حائز اهمیت است چنانکه با تدبّر معلوم خواهد شد.
معنی کلمه علامات در ویکی واژه
جملاتی از کاربرد کلمه علامات
برات رزق خلایق از آن همیشه روانست که میشود بعلامات همت تو مؤکد
پیش چشمش آمد آن مکتوب زود با علاماتی که هاتف گفته بود
۱‐ فکرتی هست در آیات و علامات حقتعالی، و نتیجهٔ او معرفت است.
علامات (که توسط یک متخصص بالینی مشاهده شده) و نشانهها (تجربه شده توسط بیمار)، بسته به مکان و گستره آسیب نخاعی دارد.
و از علامات آنکه هر چه به او رسد از محبوب او راضی شود و هر حکمی فرماید تن در دهد.
از علامات مرید اینست کو از جفا هرگز نگردد غیر جو
نارسایی روش اندیشهنگاری موجب شد که در کار نگارش طریق دیگری پیش آید که بستگی بیشتر با زبان داشته باشد، یعنی بستگی با اصواتی که چون گوش آنها را شنید، معانی آنها را درک کند. در این روش، واژهها با علایمی نمایش داده میشوند که ربطی با اصوات مزبور نداشتند، ولی در عوض این ویژگی را داشتند که وقتی چشم آنها را میدید، زبان الفاظی را قرین این علامات کند.
له فی کل موجود علامات و آثار دو عالم پر ز معشوق است کو یک عاشق صادق
خط سر زده ز آن رخ ولی از طره و مژگان پیدا بود از حسن تو آثار و علامات
زبان ادبی کردستان عراق نیز تا سال ۱۹۲۰ فارسی و زبان اداری حکومتی آن ترکی عثمانی بود. زبان نوشتاری کردی سورانی که با خط آرامی و با علاماتی اضافهشده نوشته میشود در سالهای ۱۹۱۹ و ۱۹۲۰ با بخشنامهای توسط حکومت بریتانیا که بر منطقه مستقر شدهبود و با قصد ایجاد چنددستگی در کشور عراق و منطقه ایجاد شد.
نه او را جزتقدس میل آثار نه ما را غیر معدومی علامات
حال، به دلیل نواختبر بودن زبان روهینگیا، نشان دادن تفاوت نواخت در نوشتار ضروری میباشد. در الفبای روهینگیا، ۳ علامت نواخت وجود دارد. این علامتها بر روی حرکات واکه، یعنی بالای «زبر» و «پیش»، و یا پایین «زیر» نوشته میشود. به عبارتی، علامت نواخت نقش حرکت روی حرکات واکه را ایفا میکند، و نقش آن تغییر نواخت ادای واکه است. علامت نواخت فقط و فقط به همراه حرکت واکه نوشته میشود. علاوه بر نقش آن، دلیل دیگر این اجبار این است که دو تا از این علامات نقطهای هستند. پس بدون وجود حرکت واکه بین حرف همخوان و علامت نواخت، امکان اشتباه خواندن این نقاط به عنوان نقطهٔ حرف وجود دارد.
چونانکه بر صحیفهٔ کردار شهریار آیات خسروی و علامات سروری
به عبارت دیگر، علامت نواخت نقش حرکت روی حرکات واکه را ایفا میکند، و نقش آن تغییر نواخت ادای واکه است. علامت نواخت فقط و فقط به همراه حرکت واکه نوشته میشود. علاوه بر نقش آن، دلیل دیگر این اجبار این است که دو تا از این علامات، نقطهای هستند. پس بدون وجود حرکت واکه بین حرف همخوان و علامت نواخت، امکان اشتباه خواندن این نقاط به عنوان نقطهٔ حرف وجود دارد.
بود آن عقل هم مانند مرآت نماید خوب و بد را در علامات