ضرغام. [ ض ِ ] ( ع اِ ) شیر بیشه. ضرغامة. ( منتهی الارب ). شیر. ( بحر الجواهر ) ( مهذب الاسماء ) ( دهار ). شیردرنده. ( منتخب اللغات ). اسد. ج ، ضراغم : ارجو که مردی شود مبارز کز پیل نندیشد و ز ضرغام.فرخی.وگر نشاط شکار آیدت روا باشد که با منست بهر بیشه ای کنون ضرغام.مسعودسعد.جائی که بأس حسام و صولت بهرام و سورت ضرغام روی نمود، بخوادع کلام و روادع ملام التفاتی نرود. ( ترجمه تاریخ یمینی ص 288 ).
سال ۹۶، عزتالله ضرغامی رئیس سازمان صداوسیما از ماجرای اختلافش با آملی لاریجانی در زمان ریاستش بر قوه قضائیه گفت. آملی لاریجانی از نحوه پوشش اخبار قوه قضائیه در تلویزیون گلایه داشت. ضرغامی میگوید آملی لاریجانی قهر کرد و دستور داد دوربینهای تلویزیون را جمع کنند و دیگر آنها به به جلسات شورای عالی قضائی راه نداد.
ز تاب حملهٔ او گاه کینه سست شود دم نهنگ و دل پیر و پنجهٔ ضرغام
شمشیر ضرغام افکنش هردم به خون دشمنش چون ابر گرید بر تنش در گریه خندان باد هم
صدا و سیمای جمهوری اسلامی، در آستانه انتخابات ریاست جمهوری ایران (۱۳۸۸) و پس از آن به نحو گستردهای از سرود ایران ای سرای امید از این آلبوم استفاده میکرد. در روز ۲۶ خرداد ۱۳۸۸، محمدرضا شجریان در نامهای به عزت الله ضرغامی از وی خواست تا از پخش آثار او در صدا و سیما خودداری کند. وی گفت: «سرودهایی که خوانده به ویژه سرود ایران، ای سرای امید متعلق به سالهای ۱۳۵۷ و ۱۳۵۸ بوده و هیچ ارتباطی با شرایط کنونی ندارد». وی اعلام کرد سازمان صدا و سیما هیچ نقشی در تهیه این آثار نداشته و به حکم قانون و شرع از این سازمان خواست صدا و آثار او را در هیچیک از واحدهای رادیو و تلویزیون پخش نکند.
بگفتند کای دخت ضرغام دین به جان و سر شاه با آفرین
دَهرهٔ قهر تو در دهر چو شد زهرآلود با تن زهره صفت زهرهٔ ضرغام گرفت