صانع. [ ن ِ] ( ع ص ) نعت فاعلی از صنع. دست کار. ( ربنجنی ) ( تفلیسی ) ( دهار ). پیشه ور. جلذی. ( منتهی الارب ) : پس مقدران را و صانعان را بیاورد و مالهای بسیار بذل کرد تا مصرفهای آب بساختند. ( فارسنامه ابن بلخی ص 151 ). آفتابست کیمیاگر و بس واصلی صانعی قوی تأثیر.خاقانی.صانع زرین عمل ، پیر صناعت علی کز ید بیضا گذشت دست عمل ران او.خاقانی. || ( اِخ )نامی از نامهای خدا : شده حیران همه در صنع صانع همه سرگشتگان شوق مبدع.ناصرخسرو.مدبر و غنی و صانع و مقدر و حی همه بلفظ برآویخته است از او بیزار.ناصرخسرو.صانع قادر دگر ز بی غرضی گنبد گردان زرنگار کند.ناصرخسرو.خرد خیره شد آنجا کز جهالت گروهی را ز صانع بر گمان دید.مسعودسعد.بر صانعی که روی بهشت آفرید و ری خاقانی ! آفرین خوان خاقانی ! آفرین.خاقانی.صانعا شکر تو واجب شمرم که وجود همه ممکن تو کنی.خاقانی.قیاس عقل تا آنجاست بر کار که صانعرا دلیل آید پدیدار.نظامی.چو صنعت بصانع ترا ره نمود نوائی بر این پرده نتوان فزود.نظامی.اول دفتر بنام ایزد دانا صانع و پروردگار و حی و توانا.سعدی.آن صانع لطیف که بر فرش کائنات چندین هزار صورت الوان نگار کرد.سعدی. صانع. [ ن ِ ] ( اِخ ) شاعری است و صاحب صبح گلشن گوید: ( صانع شاه جهان آبادی ) شاه نذرعلی نام داشت ، درویشی صوفی مشرب بود و بر سجاده توکل و استغنا پا میگذاشت ، برای تماشای صنعت صانع بیچون از دهلی به لکهنو و از آنجا به بنارس شد و در سنه ثمانین ومائة و الف داعی اجل را لبیک اجابت گفت. از اوست : فتادگی به درش عاقبت ثمردارد سر مرابه کرم تا به تیغ بردارد. میان میگویم و لیکن نداری در میان چیزی خجالت میکشم از بس که بر تهمت کمر بستم.( صبح گلشن ص 244 ).
۱. آفریننده. ۲. سازنده. ۳. [قدیمی] کسی که چیزی با دست خود می سازد، صنعتگر، پیشه ور.
معنی کلمه صانع در فرهنگ فارسی
آفریننده، سازنده، صنعتگر، کسی که چیزی بادست خودمی سازد ( اسم ) ۱ - آفریننده سازنده . ۲ - صنعتگر دستکار جمع : صانعین صناع . ۳ - خدای تعالی . شاعریست
معنی کلمه صانع در فرهنگ اسم ها
اسم: صانع (پسر) (عربی) (مذهبی و قرآنی) (تلفظ: sānee) (فارسی: صانع) (انگلیسی: sanee) معنی: آفریننده، صنعتگر، سازنده، آفریدگار، خداوند، همچنین یکی از نام های خداوند نیز صانع می باشد
معنی کلمه صانع در دانشنامه اسلامی
[ویکی اهل البیت] صانع یکی از اسمای حسنای الهی است. گرچه واژه «صانع» در قرآن نیامده است لکن مصدر آن (صُنع) «صنع اللّه الّذی اتقن کلّ شیء» (سوره نمل(27)/88) و «اصطناع» به معنای تربیت کردن«واصطنعتک لنفسی» (سوره طه(20)/41) آمده است. در دعای جوشن کبیر نیز که حاوی 1001 اسم الهی است . در یک جای با "یا صانع" در جای دیگر "یا صانع کل مصنوع" آمده است. "یا صانع کل مصنوع" همچنین در دعای امام صادق علیه السلام که در مفاتیح الجنان ذکر شده است آمده است. و نیز "یا صانع" در دعای روز اول فطر که مستحب است در تعقیب هر نمازی در این روز خوانده شود، آمده است.
جملاتی از کاربرد کلمه صانع
یوسف صانعی در سال ۱۳۱۶ خورشیدی، در خانوادهای روحانی در روستای نیکآباد، شهرستان اصفهان متولد شد. پدر وی، محمدعلی صانعی، و پدربزرگ وی، ملایوسف، هر دو روحانیون بودهاند. وی در فلسفه از شاگردان میرزا جهانگیرخان و در فقه از شاگردان میرزا حبیبالله رشتی بود.
اعتراضات جنبش سبز در ۱ اسفند ۱۳۸۹ به مجموعه تظاهراتهایی گفته میشود که در شهرهای مختلف ایران در روز ۱ اسفند ۱۳۸۹ اتفاق افتاده است. معترضان برای گرامیداشت کشتهشدگان روز ۲۵ بهمن (محمد مختاری و صانع ژاله) و اعتراض به وضع موجود در شهرهایی نظیر تهران، شیراز، اصفهان، رشت، مهاباد و زاهدان کرمانشاه در تظاهرات شرکت کردند. در شهر تهران در بعضی از نقاط این اعتراضات با دخالت نیروهای امنیتی به ضربوشتم مردم شرکتکننده ختم شده است. این دومین تظاهرات جنبش سبز در سال ۱۳۸۹ میباشد.
خود راز چنین لطف چه مانع باشیم چون صنع حقیم پیش صانع باشیم
صانع بی چون که تو را آفرید با تو بگویم که چرا آفرید
وبگاه بیات زنجانی و یوسف صانعی از فقهای ساکن شهر قم در تاریخ ۱۰ مهر ۱۳۸۹ فیلتر شد.
۲۰۰ نفر از نیروهای موسوم به حزباللهی و بسیجی با تجمع در مقابل دفتر صانعی خواستار پلمپ این دفتر شدند. در تاریخ ۱۳/۱۰/۱۳۸۸ دفتر یوسف صانعی در گرگان بنا بر تصویب شورای تأمین استان گلستان و با حضور معاون دادستان و رئیس نیرویانتظامی گلستان تعطیل شد. دفتر یوسف صانعی این عمل را «کمنظیر در طول تاریخ شیعه» خواند.
یوسف صانعی که ۲۱ شهریور ۱۳۹۹ به دلیل شکستگی استخوان لگن در بیمارستان بستری شده بود، صبح روز ۲۲ شهریور ۱۳۹۹ در بیمارستان نکویی شهر قم و به دلیل شدت آسیب دیدگی درگذشت.
چو ز اشیاء بود انسان جمله جامع در او شد جمع کل حسن صانع
یوسف صانعی در اوایل انقلاب در صدا و سیما رساله (توضیحالمسائل) روحالله خمینی را آموزش میداد و پس از کنارهگیری از کلیه مناصب حکومتی به قم رفته و درس خارج خود را ادامه داد. برای اولین بار رساله توضیحالمسائل وی در سال ۱۳۷۲ هجری شمسی چاپ شد. صانعی احکام فقهی نویی به ویژه دربارهٔ حقوق زنان و حقوق غیرمسلمانان داشت.
صنع از بهر صانع است چو موج گر بپستی بود و گر بر اوج
یک صانع است و صنع هزاران هزار بیش جمله ز نقد علم نمودار آمده
ماهروئی سرو قدی نازنین کرد پیدا صانع از ماء معین
در سال ۱۳۸۹، امیری فیلم مستند اتاق امن را با موضوع کودکان کار و خیابان برای مجموعه پرسه در شهر شبکه چهار سیما به تهیه کنندگی جعفر صانعی مقدم تولید کرد. امیری برای ساخت این مستند از چهارمین جشنواره فیلم پلیس، لوح تقدیر و از جشنواره شاپرکهای شهر، جایزه ویژه هیئت داوران را دریافت کرد.
زانکه جان صانع است و تن آلت دایم از جان رسد بتن حالت
یوسف صانعی (مهر ۱۳۱۶ – ۲۲ شهریور ۱۳۹۹) از مراجع تقلید شیعه در ایران بود. او از ۱۳۶۱ تا ۱۳۶۴ دادستان کل کشور بود. از او به عنوان «مرجع تقلید نوگرا و فقیه نواندیش» یاد میشود.
صانعی کوزه ای ز برف بساخت کرد پر آب و اندر آب انداخت
اغلب مبارزات سیاسی و فعالیتهای انقلابی صانعی پیش از انقلاب ۱۳۵۷ ایران، تلاش در ابعاد فرهنگی و تبلیغاتی بودهاست. این تلاشها از طریق تبلیغ، سخنرانی، حضور در تظاهرات و راهپیماییها و صدور اعلامیه و بیانیههای سیاسی انجام میگرفت.
ایام حیات کرده ضایع نایافته ره به صنع صانع
نقش نقاش طبیعت را تصرف باطل است صنع صانع را نباید پشت سر انداختن