شوشن

معنی کلمه شوشن در ویکی واژه

یا همان شهر تاریخی شوش که عنوان شده به زبان‌عیلامی تعلق دارد احتمالا به شکل سوسن محفوظ مانده است.

جملاتی از کاربرد کلمه شوشن

اخشوشن بالبلا و ارضی فالهجر من البلاء اخشن
در فوریه ۱۹۳۸ و اندکی پس از آن که آدولف هیتلر رهبر آلمان نازی شوشنیگ را به حمله نظامی تهدید کرد، زایس-اینکوارت به سمت وزیر کشور اتریش منصوب شد. در ۱۱ مارس ۱۹۳۸ و پس از حمله آلمان به اتریش، شوشنیگ استعفا داد. با فشار بسیار برلین، ویلهلم میکلاس رئیس‌جمهور اتریش زایس-اینکوارت را صدراعظم کرد. هیتلر پیش از ورود پیروزمندانه‌اش به وین در نظر داشت که اتریش را به یک حکومت دست‌نشانده با یک دولت مستقل اما نازی به رهبری زایس-اینکوارت تبدیل کند. اما پس از آن اتریش به آلمان به عنوان یک استان جدید (اوستمارک) ملحق شد. (آنشلوس را ببینید) در نهایت زایس-اینکوارت در ۱۳ مارس ۱۹۳۸ به حزب نازی پیوست.
اشتارمبرگ از ۱۹۲۰ تا ۱۹۳۰ در شورای فدرال خدمت کرد. در ۱۹۳۰ وزیر کشور شد. در ۱۹۳۱ نایب‌رئیس حزب سوسیال مسیحی گردید، در ۱۹۳۴ به نیابت صدارت عظمی رسید. پس از ترور صدراعظم انگلبرت دلفوس به دست نازی‌ها، اشتارمبرگ رفته‌رفته از مواضع گذشته عقب نشست. پس از دلفوس کورت شوشنیگ به صدارت عظمی رسید. اشتارمبرگ در ۱۹۳۶ از قدرت فاصله گرفت و هایمور هم متلاشی شد. پس از رویداد آنشلوس او که از کینه‌جویی نازی‌ها بیمناک بود از کشور گریخت.
وی در سال ۱۹۳۳ در زمان جمهوری اول اتریش به کابینه صدراعظم انگلبرت دلفوس پیوست. دولفوس در سال ۱۹۳۴ ترور و کابینه وی منحل شد. در سال ۱۹۳۷ وی در کابینه کورت شوشنیگ مشاور دولتی شد. وی با اینکه رسماً عضو حزب ناسیونال سوسیالیست اتریش نبود، اما بسیاری از دیدگاه‌هایش به آن‌ها نزدیک بود. با این حال در سال ۱۹۳۸ به این حزب پیوست.