شهلا. [ ش َ ] ( از ع ، ص ) ( مأخوذ از تازی شهلاء ) چشم سیاهی را گویند که مایل به سرخی باشدو فریبندگی داشته باشد. ( برهان ) ( از غیاث ). چشم سیاه فام. ( اوبهی ). تأنیث اشهل. زن میش چشم : در بیابان بدید قومی کُرد کرده از موی هر یکی کولا وآن زنان لطیف هر کردی با بریشم و دیده شهلا.؟ ( از حاشیه لغت فرس اسدی ).الحق نهنگ هندویی دریا نمای از نیکویی صحنش چو آب لؤلویی از چشم شهلا ریخته.خاقانی.بر سقف چرخ نرگسه داری هزار صف از بند آن دو نرگس شهلا چه خواستی.خاقانی.سر ببالین عدم بازنه ای نرگس مست که ز خواب سحر آن نرگس شهلا برخاست.سعدی.رجوع به اشهل و شهلاء شود. || میشی. ( یادداشت مؤلف ). رنگی از رنگهای چشم : چشمی شهلا، نرگس شهلا. رنگی میان سیاهی و کبودی. ( یادداشت مؤلف ). || نوعی از نرگس که در گل آن بجای زردی سیاهی میباشد مشابه چشم انسان همان نرگس است و آن قسم که زرد است آنرا عبهر گویند. ( غیاث ) ( آنندراج ).
معنی کلمه شهلا در فرهنگ معین
(شَ ) [ ع . ] (ص . ) مؤنث اشهل ، زنی که چشمش سیاه مایل به کبود و زیبا باشد.
معنی کلمه شهلا در فرهنگ عمید
۱. = اشهل ۲. (زیست شناسی ) ویژگی نوعی نرگس که حلقۀ وسط آن سرخ یا کبود است: نرگس شهلا.
معنی کلمه شهلا در فرهنگ فارسی
( صفت ) مونث اشهل زن میش چشم زنی که چشمش سیاه مایل به کبود و سیاه باشد . توضیح در فارسی توجهی به تانیث آن ندارند .
معنی کلمه شهلا در فرهنگ اسم ها
اسم: شهلا (دختر) (عربی) (طبیعت، گل) (تلفظ: šahlā) (فارسی: شهلا) (انگلیسی: shahla) معنی: زن دارای چشمان سیاه رنگ، زیبا و فریبنده ( چشم )، دارای چشم رنگ سیاه چون رنگ چشم میش، ( در گیاهی ) ویژگی نوعی نرگس که حلقه ی وسط آن سرخ یا بنفش است، نرگس، نرگس شهلا، ( عربی ) دارای چشم رنگ سیاه چون رنگ چشم میش و ( به مجاز ) زیبا و فریبنده ( چشم )، دارای رنگ سیاه چون رنگ چشم میش، رنگ میشی، نوعی نرگس که حلقه وسط آن سرخ یا بنفش است
معنی کلمه شهلا در ویکی واژه
شهلاء از اسامی زنانه ایرانی. گونهای از گل نرگس که در گل آن به جای زردی، سیاهی میباشد مانند چشم انسان. همان نرگس است و آن قسم که زرد است و آنرا عبهر گویند. شهلاء، مؤنث اشهل، زنی که چشمش سیاه مایل به کبود و زیبا باشد. چشم سیاهی را گویند که مایل به سرخی باشد و فریبندگی داشته باشد. چشم سیاهفام. تأنیث اشهل. زن میش چشم. میشی. رنگی از رنگهای چشم.
جملاتی از کاربرد کلمه شهلا
کوه صبر پردلان را بر کند گردش چشم خوش شهلای حسن
عبیر آمیخت از گیسوی مُشکین سنبل پرچین گلاب افشاند بر چشم خمارین نرگس شهلا
طاق ابرویست یا مهراب دل یا ماه نو نرگس شهلاست یا چشم است یا بادام تر
شهلا اعزازی در ۱۳۲۸ از پدر و مادری اهل بندر انزلی در تهران زاده شد و در رشته طبیعی تحصیل کرد و برای ادامه تحصیل در جامعهشناسی و اقتصاد به اتریش رفت. او دکترای خود را از دانشگاه وین گرفت.
کار ما را میکند کوتاه آن زلف دراز کوتهی در حق ما آن چشم شهلا میکند
اسماعیل میرزا با همایونتاج دختر ملک منصور میرزا شعاعالسلطنه پسر مظفرالدین شاه ازدواج کرد و صاحب دو دختر به نامهای آصفه و پوراندخت شد. زندگی اسماعیل میرزا و خانواده او در رمان تاریخی «آقا جان شازده» بازتاب یافته است. این رمان اثر شهلا سلطانی، نوه اسماعیل میرزا است و در سال ۱۳۸۶ نامزد جایزهٔ هوشنگ گلشیری شد.
از شراب چشم مخمورش جهان مست و خراب فتنه و آشوب عالم نرگس شهلای اوست
دامن ساقی مده از دست تا از توست دست چشم تا بازست ،چشم از چشم شهلا برمدار
در دوره شیخ خزعل موسیقی عربی خوزستان رونق و رواج فراوان یافت. خزعل افزون بر نوازندگان عرب محلی از گروههای موسیقی کشورهای عربی نظیر عراق، لبنان و مصر دعوت میکرد تا در کاخهای وی برنامه اجرا کنند. در دوره پهلوی موسیقی عربی دچار رکود شد. در دهه چهل شمسی «علوان ابوشهلا» در اهواز پدیدار شد که ردیفها و دستگاههای آوازی و انواع شعر مردم عرب خوزستان را میشناخت.
ای عزیز من ندیده هیچکس در جهان چون ترکش شهلای تو
در نهایت در ۲۶ خرداد ۱۳۹۴، اعلام شد که پانزده تن از نمایندگان از جمله سید محمدعلی موسوی جزایری، سید شکرخدا موسوی، سیدهادی حسینی، غلامرضا کاتب، عطاءالله سلطانی صبور، شهلا میرگلوی بیات، عباس صلاحی، عزتالله یوسفیان ملا، حجتالله درویش پور، مهدی کوچک زاده، ناصر کاشانی، سلیمان عباسی، سیدمحمد بیاتیان، ناصر صالحینسب و عبدالله تمیمی، امضاء خود را از طرح استیضاح وزیر آموزش و پرورش پس گرفتهاند.
عیسی بن شهلا، یکی از پزشکان مشهور بغداد و از شاگردان جورجیوس بن بختشیوع بودهاست.
احمد سیدنا پس از اتمام تحصیلات مقطع متوسطه در دبیرستان طباطبایی تهران، به تحصیل در رشته زبان و ادبیات فارسی در دانشکده زبان و ادبیات خارجی (دانشگاه علامه طباطبایی فعلی) پرداخت و پس از پایان تحصیلات در مقطع کارشناسی، در وزارت امور اقتصادی و دارایی مشغول به کار شد. او همزمان به فعالیت هنری خود ادامه داد. سیدنا در سال ۱۳۵۶ با شهلا قاضی نوری، هم دانشگاهی خود و دختر کوچکتر تاجری فرهنگی ازدواج کرد. سیدنا از اواسط دهه هفتاد تا زمان بازنشستگی اش، یکی از مدیران ارشد اداره کل امور مالیاتی غرب تهران بود و سالها بعنوان ممیز کلّ مالیاتی حوزه غرب تهران به فعالیت مشغول بود. پس از بازنشستگی، سیدنا مدتی در دفتر خود واقع در غرب تهران، به عنوان مشاور مالیاتی مشغول به کار بود.
بازیگران: شهلا میربختیار، محمد تاجی، نصرتالله زمان پور
همچنین در مجموعههای تلویزیونی این خانه دور است، امام علی، گلهای کاغذی، تنها در تاریکی، مرغ سحر، یادداشتهای کودکی و چندین مجموعهٔ دیگر ایفای نقش کرد. قدکچیان طی فعالیتهای هنری خود در کنار افرادی چون پرویز خطیبی، شهلا ریاحی، عطااله زاهد، مسعود کیمیایی و غیره همکاری داشت. پسرانش کامران قدکچیان و حمید قدکچیان و کامبیز قدکچیان و کاوه قدکچیان میباشند.
حسن را از چهرهٔ زیبای او گل در طبق عشق را از نرگس شهلای او می در ایاغ
ساقی قدحی که دل بدریا فکنم چشمی سوی آن نرگس شهلا فکنم
ابراهیم در گلستان فیلمی عروسکی به کارگردانی ایرج امامی بود. این فیلم ساخته ۱۳۶۱ خورشیدی بود و در اولین دوره جشنواره فیلم فجر به نمایش در آمد. مرضیه محبوب، ناصر امامی و شهلا هوشیار در این فیلم بازی کردند. این فیلم بخشی از زندگی ابراهیم و مبارزه وی بر ضد بتپرستی را به صحنه کشیده بود.