شهرنشین
معنی کلمه شهرنشین در فرهنگ فارسی
جملاتی از کاربرد کلمه شهرنشین
جمعیت شهر اصفهان بر پایه نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ برابر با ۲٬۱۷۴٬۱۷۲ نفر بودهاست، که برآورد میشود که در سال ۱۴۰۱ برابر با ۲/۸۳۰/۰۰ رسیده باشد. در سال ۱۳۹۵ مناطق ۱۵ گانه اصفهان ۳/۱۹۰/۰۰۰جمعیت داشته و برآورد میشود که در سال۱۴۰۱ جمعیت مناطق ۱۵ گانه ۳/۹۴۹/۰۰۰نفر داشته باشد. بر پایه سرشماری عمومی سال ۱۳۷۵ بیش از ۹۰٫۵٪ از جمعیت نقاط شهری شهرستان اصفهان متعلق به شهر اصفهان بودهاست. این جمعیت حدود ۳۲٫۲٪ جمعیت کل استان و ۴۳٫۴٪ جمعیت شهرنشین آن بودهاست.
طمع همت ازین شهرنشینان غلط است این نسیمی است که از جانب طی می آید
مردمان کوهستانها و دشتهای فراخ نسبت به شهرنشینان از بلندی بیشتری در سخنگویی و محاوره استفاده میکنند. حرفه نیز در بلندی صدا موثر است. هر اندازه عوامل اختلالزای بیشتر وجود داشته باشد، بلندی صدا بیشتر میشود.
مردم استان معان از دو گروه تشکیل شدهاند، صحرانشین و شهرنشین تشکیل شدهاند.
جمعیت این شهر در سال ۲۰۱۸ (میلادی) ۸۷۹٬۰۷۱ نفر برآورد شده است. قدمت شهرنشینی در این شهر به ۶۰۰۰ سال پیش از میلاد میرسد و یکی از قدیمیترین شهرهای مسکونی دنیاست.
جمعیت این شهر در سال ۲۰۱۸ (میلادی) ۸۷۹٬۰۷۱ نفر برآورد شدهاست. قدمت شهرنشینی در این شهر به ۶۰۰۰ سال پیش از میلاد میرسد و یکی از قدیمیترین شهرهای مسکونی دنیاست.
در سال ۲۰۱۰، در ردهبندی امنترین نواحی شهرنشینی در ایالات متحده که توسط نشریه سی. کیو انجام گرفت، استیت کالج عنوان سوم را به دست آورد. در سال ۲۰۱۳ نیز بر اساس آمار ارائه شده از سوی مؤسسه پژوهشهای اقتصادی آمریکا، در ردهبندی شهرهای دانشگاهی، استیت کالج عنوان سوم را کسب کرد.
در دورهٔ ادو (۱۶۰۳ تا ۱۸۶۸ میلادی) فرهنگ شهرنشینی پیشرفت داشت و فروش تمپورا و موگیچا (چای جو) توسط یاتای (فروش سیار) عامل تبدیل شدن آنها به غذاهای خانگی شد. در این دوره غذاخوریهای مخصوص اونیگیری، سوشی و سوبا در شهرها افتتاح شدند.
بچاقچی، یکی از بزرگترین ایلات استان کرمان و شیعهمذهب است و بچاقچیها در گذشته به گویشی از ترکی صحبت میکردند ولی امروزه بیشتر شهرنشین شده و به فارسی صحبت میکنند. واژه بچاقچی در ترکی به معنای چاقوساز است و از نام یکی از رؤسای گذشته ایل گرفته شدهاست.این ایل اکثراً در بخش بلورد یکی از بخشهای شهرستان سیرجان در استان کرمان متمرکز شدند.
او شهرنشین آشنایی وین مشت عقول روستایی
تعداد خانوارهای استان لرستان در سال ۱۳۹۰ برابر با ۴۶۲٬۵۲۸ نفر بودهاست. تعداد خانوارهای لرستان در سال ۱۳۸۵ برابر ۳۸۴٬۰۹۹ نفر بودهاست. به این ترتیب طی یک دوره پنج ساله تعداد خانوارهای لرستانی بیش از ۲۰ درصد رشد کردهاست. بر اساس همین سرشماری، جمعیت شهرنشین استان لرستان در سال ۱۳۹۰ برابر با ۱٬۰۷۵٬۹۵۱ نفر بودهاست که نسبت به سال ۱۳۸۵ از رشدی برابر با ۵٫۵ درصد برخوردار بودهاست. به این ترتیب ضریب شهرنشینی در استان لرستان ۶۱٫۳ درصد است.
در گذشته اقتصاد مردم الیگودرز بر پایه کشاورزی بود ولی امروزه صنعت، تجارت و مشاغل اداری و دولتی از پایههای اصلی اقتصاد مردم الیگودرز است اگر چه هنوز عدهای از شهرنشینان در مزارع اطراف شهر به کشاورزی مشغول هستند.