شهابی
معنی کلمه شهابی در لغت نامه دهخدا

شهابی

معنی کلمه شهابی در لغت نامه دهخدا

شهابی. [ ش ِ ] ( ص نسبی ) به رنگ شهاب ( پارچه ). ( فهرست لغات دیوان نظام قاری ص 206 ) :
نور سرای عکس شهابی
زهره زهرا اختر تابان.نظام قاری ( دیوان ص 102 ).سراجی شهابی نظر بافته
دگر موش دندان و بشکافته.نظام قاری ( دیوان ص 181 ).و رجوع به شهاب رنگ شود.
شهابی. [ ش ِ ] ( اِخ ) احمدبن مؤید نسفی سمرقندی. مداح رکن الدین قلج طمغاج خان از ملوک خانیه ماوراءالنهر ( دوره سلطنتش 488-494 هَ. ق. ). گویند دارای دیوانی بوده است و در آتشکده آذر چند بیتی از قصیده نونیه او آمده است. ( از مجمعالفصحاء ج 1 ص 310 ). و رجوع به غزالی نامه ص 299 شود.
شهابی. [ ش ِ ] ( اِخ ) ( الامیر... ) بشیربن قاسم بن عمر الشهابی. از امرای بزرگ لبنان و وادی التیم سوریه. وی در قریه غزیر به بیروت تولد یافت و در سال 1203 هَ. ق. به امارت رسید و در سال 1256 هَ. ق. به جزیره مالت تبعید و سپس به استانبول منتقل گردید و در آنجا درگذشت. ( از اعلام زرکلی ج 1 ص 148 ). و رجوع به شهاب یا آل شهاب شود.
شهابی. [ ش ِ ] ( اِخ ) محمودبن اسحاق سیاوشان.خطاط ایرانی در قرن دهم هجری. در حدود 993 هَ. ق. در بلخ درگذشته است. وی از شاگردان میرعلی هروی و استاد زبردست خط نستعلیق بود. سفرهایی به بخارا و سمرقند و بلخ کرد. از آثار ممتاز وی نسخه ای از دیوان هلالی در کتابخانه سلطنتی ایران ( تهران ) است مورخ به سال 961 هَ. ق. شهابی از شعر و موسیقی نیز بهره داشت و ارغنون را نیکو مینواخت. ( از فرهنگ فارسی معین ).
شهابی. [ ش ِ ] ( اِخ ) میرزا اختیار فرزند میرزا عبداﷲخان ترشیزی متخلص به شهاب. وی در سفر خود به ایران که به اتفاق برادرش میرزا مرتضی متخلص به محجوب آمده بود با مؤلف مجمعالفصحاء آشنا گردیده و در شیراز گاهی در کتابت مثنویات با او همکاری میکرده است. هدایت او را شاعری پخته طبع می شمرد و می نویسد: از اشعارش چیزی در دست نیست. ( از مجمعالفصحاء ج 2 ص 249 ).

معنی کلمه شهابی در فرهنگ عمید

گوشه ای در آواز بیات تُرک.

معنی کلمه شهابی در فرهنگ فارسی

محمود بن اسحاق سیاوشانخطاط ایرانی قرن دهم ه. ( ف.بلخ حدود ۹۹۳ ه.ق . ) وی از شاگردان میر علی هروی و استاد زبردست خط نستعلیق است.او سفرهایی به بخارا و سمرقند و بلخ کرده . از آثار ممتاز وی نسخه ای از دیوان هلالی در کتابخانه سلطنتی ایران (تهران ) است مورخ بسال ۹۶۱ ه.ق . شهابی از شعر و موسیقی نیز بهره داشت و ارغنون را نیکو مینواخت .
برنگ شهاب

معنی کلمه شهابی در دانشنامه عمومی

شهابی، روستایی از توابع بخش رستاق شهرستان داراب در استان فارس ایران است.
این روستا در دهستان رستاق قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۰، جمعیت آن ۱۲۳ نفر ( ۳۸ خانوار ) بوده است.
هوای شهابی خنک است. قبل از افزایش چاه های عمیق و نیمه عمیق در فاصله شهابی تا تنگ لایزنگان، سطح آب های زیر زمینی در این روستا بسیار مناسب بود و قنات پر آبی داشت که در آن ماهی و خرچنگ به فراوانی یافت می شد. تا قبل از سال ۱۳۷۰ برنج یکی از محصولات این روستا بود ولی در حال حاضر به خاطر مدیریت اشتباه منابع آب در شهرستان داراب تنها قنات این روستا خشک شده است و فقط کشاورزی اندکی از طریق ۳ حلقه چاه در این روستا باقی مانده است. پس از خشکسالی اقتصاد مردم از کشاورزی به ترابری و حمل و نقل تغییر کرده است و تعدادی از مردم روستا از طریق کار روی ماشین سنگین امرار معاش می کنند. دامپروی روستا نیز که در گذشته رونق فوق العاده ای داشت، با کاهش سطح زیر کشت محصولات کشاورزی از رونق افتاده است تاریخ تأسیس روستای فعلی شهابی به بعد از سال ۱۳۴۲ بر می گردد. بعد از اصلاحات ارضی رعیت هایی که در قلعه شهابی ساکن بودند و دهقان شده بودند خانه های کاه گلی خود را ساختند؛ و کمی بعد مالکان نیز از قلعه به مکان فعلی جابجا شدند. تا سال های ۶۱–۶۰ در این روستا آسیابی بود که رونق زیادی داشت و مردم روستاهای اطراف برای آرد کردن گندم و سفید کردن برنج به این روستا می آمدند.
معنی کلمه شهابی در فرهنگ عمید

جملاتی از کاربرد کلمه شهابی

ز حکمت تو کتابی بشرح عقل نگاشت ز همت تو شهابی بدفع آز آورد
جلوه برقی است صائب روزگار خوشدلی امتداد زندگی مد شهابی بیش نیست
نور سرای عکس شهابی زهره زهرا اختر تابان
آی بی‌کلاه، آی باکلاه نام یکی از داستان‌ها و نمایشنامه‌های موفق غلامحسین ساعدی (گوهر مراد) است. این نمایشنامه در سال ۱۳۴۶ به کارگردانی جعفر والی و بازی عزت‌الله انتظامی، پرویز فنی‌زاده، علی نصیریان، منوچهر فرید و مهین شهابی روی صحنه اجرا شد.
شمس‌الدین، محمد بن حسن صایغ حنفی (۱۲۴۷ - ۱۳۲۵) زبان‌شناس، ادیب، نویسنده و شاعر شامی بود. «شرح ملحة الإعراب»، «الدریدیة»، «مقامة الشهابیة».
در رجم شیاطین ممالک چو شهابیست کاندر سر او مایهٔ صد چرخ اثیرست
بارش شهابی اسدی در ماه دی بین ۱۱ تا ۱۷ دی‌ماه (در حالت اوج خود) نیز رخ می‌دهد ولی از اهمیت کمی برخوردار است.
آزاد به قید شرط فیلمی سینمایی به نویسندگی تهیه‌کنندگی و کارگردانی حسین شهابی ساخته شده در سال ۱۳۹۵ است.
عشوه دهیم همی سرابی گویی بر من گذری همی شهابی گویی
رهی چون شهابی به پهنای گردون رهی چو طنابی فرو هشته از جر
تیر اه‌ر در صف پیکار روان از پی خصم همچو سوزنده شهابی ز پی اهریمن است
مُلحِم در سال ۱۷۴۳ به قدرت رسید. او موفق شد در چند نوبت از خراج‌گزاری برای دولت عثمانی سر باز بزند که نهایتاً منجر به ان شد که والی دمشق در سال ۱۷۴۸ علیه او لشکرکشی کند. تلاش‌های بعدی ملحم برای گسترش قلمرو خود به منطقهٔ شوف نیز شکست خورد. نهایتاً در سال ۱۷۵۳ او از امارت خلع شد. از آن سال تا سال ۱۷۶۳ امارت چند بار بین منصور و احمد شهابی دست به دست شد و پس از آن نیز مدتی در دست قاسم شهابی (برادرزادهٔ ملحم) بود. در دههٔ ۱۷۶۰ یوسف شهابی در ناحیهٔ شوف بار دیگر قدرت را به دست گرفت و نهایتاً به امیری رسید.
ابوسعد از سال ۱۳۵۷ همکاری هنری خود را با سعید کعبی معروف به ابو حاتم، ابوسعید هواشمی، احمد زرگانی، ضاحی، خلیل عبیداوی، یونس خلف و … شروع کرد و توانست در جشنواره‌های ملی مختلفی ازجمله جشنواره موسیقی نواحی استان کرمان به همراه هنرمندان همچون مرحوم محمد شهابی، سعید کعبی، ابوسعید هواشمی و ستارعبدالخانی شرکت کند.
آهم به فلک بر شد از جور رقیب امشب تا خود چه اثر باشد این تیر شهابی را
حکومت معنیون پس از فخرالدین دوم نیز تا مدتی ادامه داشت اما قدرت آنان به شدت کم بود. آخرین امیر معنیون احمد نام داشت که از ۱۶۵۸ تا ۱۶۹۷ صاحب قدرت بود و با درگذشت او قدرت به خاندان شهابیون واگذار شد.
از آن رو خوش فسونی که مسیحی از آن رو دیوسوزی که شهابی
رایش بگه ضیا سهیلیست عزمش بگه مضا شهابیست
آش نذری (فارسی: آش نذری) یک فیلم به کارگردانی حسین شهابی است.
او که تاکنون چند قطعه موسیقی را منتشر کرده‌است، در تابستان ۱۳۹۵ کنسرتی را با همراهی گروه موسیقی نوشه برگزار کرد. این کنسرت گروه موسیقی نوشه به سرپرستی نیوشا بریمانی و رهبری امیر شهابی، در اسفند ۱۳۹۷ بار دیگر در سالن میلاد محل نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران، با خوانندگی احسان کرمی برای ترانه‌های به زبان فارسی و خوانندگی پرهام علیزاده برای قطعات به زبان انگلیسی تکرار شد.
مردم آلاشت از قومیت طبری هستند. طایفه سوادکوهی یکی از طوایف بزرگ قوم طبری می‌باشد. طایفه سوادکوهی آلاشت به تیره‌های پهلوان، رحمانی، عبدی,کاشفی آلاشتی، جمشیدی، جورسری، رستم پور، رشیدی، گیلک، شهابیان، یوسف‌پور، قلی‌پور، ناصحی، ملا، امینی، عرب، احمدی، احمدیان، دله و باقری و