شصتم. [ ش َ ت ُ ] ( عدد ترتیبی ،ص نسبی ) شصتمین. چیزی که در مرتبه شصت واقع شده باشد. واقع در مرحله شصت. ( ناظم الاطباء ). واقعشده در مرتبه شصت. ( یادداشت مؤلف ). رجوع به شصتمین شود. - یک شصتم ؛ از شصت یک قسمت. شصت یک. ( یادداشت مؤلف ).
معنی کلمه شصتم در فرهنگ عمید
ویژگی کسی یا چیزی که در مرتبه یا مرحلۀ شصت باشد، شصتمی.
معنی کلمه شصتم در فرهنگ فارسی
( صفت ) واقع در مرحله شصت : فصل شصتم .
جملاتی از کاربرد کلمه شصتم
به سال شصتم عمرت، نوید جشن رسید بمان که بعد صد و بیست سال خواهی دید
در ۱۳۱۲ از بمبئی به آلمان رفت و به ادامه کار ترجمه و گزارش اوستا پرداخت. سرانجام در ۱۳۱۶ به ایران بازگشت و در دانشکدهٔ حقوق و دانشکدهٔ ادبیات دانشگاه تهران به تدریس پرداخت. در ۱۳۱۷ عضو پیوسته فرهنگستان ایران شد. به مناسبت شصتمین سال تولد پورداوود، مجلس جشن باشکوهی در تالار اجتماعات دانشسرای عالی تهران با حضور استادان و دانشمندان و دانشجویان و شخصیتهای کشور برپا گردید و به همین مناسبت در شانزدهم مهر ۱۳۲۵ یادنامهای در دو مجلد تدوین و طبع شد، یکی به فارسی با مقالهای مفصل از محمد معین دربارهٔ پورداوود و دیگری حاوی مقالات خاورشناسان به زبانهای بیگانه.
دبیرکل از طرف شورا با تصویب مجمع انتخاب میشود. دبیرکل سازمان هماکنون از ۱ ژانویه ۲۰۱۲ بر عهدهٔ کوجی سکیمیزو از ژاپن است. او در صد و شصتمین جلسهٔ شورای آیمو در ژوئن ۲۰۱۲ و بیست و هفتمین جلسهٔ مجمع در نوامبر ۲۰۱۱ برای یک دورهٔ ۴ ساله انتخاب شد.
آن زن گفت در ۱۳ اکتبر ۲۰۲۲ در شصتمین جشنواره فیلم نیویورک به نمایش درآمد و در ۱۸ نوامبر ۲۰۲۲ توسط یونیورسال پیکچرز بهصورت سینمایی در ایالات متحده اکران شد. این فیلم عموماً نقدهای مثبتی را از سوی منتقدان دریافت کردهاست و فیلمنامه و نقشآفرینی مولیگان و کازان تحسین شد. آن زن گفت از سوی انستیتوی فیلم آمریکا بهعنوان یکی از بهترین فیلمهای ۲۰۲۲ نام گرفت.
من که از چهل به پنجه، ماه و هفته بوده رنجه کی فتد به سال شصتم، صید آرزو بستم؟
با سرکوب قیام، خروشچل با دیگر به اسارت نیروهای آلمانی در آمد و تا سال ۱۹۴۵ در افلگ چهار-سی زندانی بود. پس از آزادی خروشچل به عضویت نیروهای لهستانی تحت حمایت متفقین غربی درآمد و تا سال ۱۹۴۸ که این نیرو منحل شد در آن حضور داشت. پس از آن علیرغم خواست خروشچل برای بازگشت به لهستان، دولت کمونیست لهستان از او سلب تابعیت کرد و به او اجازه بازگشت نداد و خروشچل مجبور شد به لندن برود. در سال ۱۹۵۶ خروشچل به واشنگتن دی سی نقل مکان کرد و به عنوان وکیل و مترجم مشغول به کار شد تا آنکه در سال ۱۹۶۰ در همان شهر فوت کرد. در سال ۲۰۰۴ و در شصتمین سالگرد قیام ورشو بقایای خروشچل به ورشو آورده و در این شهر دفن شد.
این اعتصاب که در زبان عربی اعتصاب شصتمین نامگذاری شده است که جزء طولانیترین اعتصاب در تاریخ سوریه با مدت ۵۰ روز است.