سوپرانو
معنی کلمه سوپرانو در فرهنگ عمید
۲. صدای زیر زن و کودکان در گروه کر.
۳. خوانندۀ زنی که با صدای زیر و ظریف، یک قطعۀ موسیقی را اجرا کند.
معنی کلمه سوپرانو در فرهنگ فارسی
( اسم ) صدای زیر و ظریف زن یا پسر بچه
معنی کلمه سوپرانو در دانشنامه عمومی
واژه سوپرانو از واژه ایتالیایی Sopra به معنای بالا، گرفته شده. همان طور که صدای سوپرانو بالاترین فرکانس در صدای انسانی را دارد و معمولاً نقشهای اصلی را در اپرا می گیرد. سوپرانو به طور کلی به صدای زن اشاره دارد ولی به صورت خاص به صداهایی مانند صدای پسران ( Boy soprano ) و در پسوند نام سازهایی که بالاترین صدا را در خانواده خود دارند از واژه سوپرانو استفاده می شود. مانند: ساکسوفون سوپرانو.
دامنه صدایی سوپرانو با استفاده از نوشتار علمی بسامد، حدوداً از «دو» ی وسط پیانو ( C4 ) با فرکانس ۲۶۱ هرتز تا «لا» ی اکتاو پنجم ( A5 ) با فرکانس ۸۸۰ هرتز در موسیقی کرال، و در موسیقی اپرایی، تا «دو» ی اکتاو ششم ( C6 ) با فرکانس ۱۰۴۶ هرتز است.
در هارمونی چهار بخشی کرال، بالاترین نتها را سوپرانو می خواند که معمولاً همان خط ملودی را شامل می شود. صدای سوپرانو به انواع مختلفی چون: دراماتیک، سوبریت، لیریک و کلراتور تقسیم می شود. صدای لیریک، معمول ترین صدا در بین سوپرانوها است.
در هارمونی چهاربخشی معمولاً چهار قسمت صدایی بنام های سوپرانو، آلتو، تِنور و باس. مورد استفاده قرار می گیرد.
معنی کلمه سوپرانو در دانشنامه آزاد فارسی
سوپْرانو
بالاترین گستره در صدای زنانه، که از حدود رِ ۴ (رِ بالای دوی میانی) تا لا۶ دامنه دارد. برخی نقش های اپرایی نیازمند گسترۀ سوپرانو کُلُراتورایند که از بالا بسط بیشتری دارد و تا حدود فا۶ می رسد، و از نمونه های چنین سوپرانویی به کیری ته کاناوا می توان اشاره کرد. در برخی سازها کلمۀ سوپرانو به مثابۀ پسوند نام گونه هایی از خانوادۀ آن ساز به کار رفته که نت های شان در گسترۀ سوپرانو است.
معنی کلمه سوپرانو در ویکی واژه
صدای آواز زیر.
جملاتی از کاربرد کلمه سوپرانو
در ۱۱ ژوئن ۱۸۶۷ گریگ با دختر عمهٔ بزرگ خود به نام «نینا هاگوپرت»[چ] (۱۹۴۵–۱۸۴۵)، خواننده سوپرانو ازدواج کرد. سال بعد تنها فرزندشان به نام «الکساندرا» به دنیا آمد. الکساندر در سال ۱۸۶۹ بر اثر بیماری مننژیت درگذشت.
وقتی دو گروه کر با این گونههای صدا مورد نیاز باشد از ترکیب «اسایتیبی/اسایتیبی» استفاده میشود؛ مثلاً در «مرثیه لهستانی» اثر کریستف پندرسکی. یا «اساسایتیبی» که به معنی استفاده از ۲ خوانندهٔ سوپرانو در این ترکیب است که در موسیقی کلیسایی انگلیسی بسیار رواج دارد.
هارمونی چهاربخشی با استفاده از گونههای صوتی سوپرانو، آلتو، تِـنور و باس شیوهای رایج در آهنگسازی در موسیقی کلاسیک بود، از جمله در کرالهای مذهبی و بیشتر کانتاتهای باخ.
از فیلمها یا مجموعههای تلویزیونی که وی در آنها نقش داشته است میتوان به سوپرانوز و بازی تاج و تخت اشاره نمود.
آرمنوهی آرمنی سیرانیان (ارمنی: Արմենուհի Արմենի Սեյրանյան؛ زادهٔ ۲۲ آوریل ۱۹۶۷) خواننده، اپرا سوپرانو اهل ارمنستان است.
آنیتا تاریان (ارمنی: Անիտա Դարյան؛ ۲۶ آوریل ۱۹۲۷ – ۱ فوریهٔ ۲۰۱۵) خواننده سوپرانو، و بازیگر تئاتر موزیکال ارمنیتبار اهل ایالات متحده آمریکا بود. وی از دهه ۱۹۵۰ تا دهه ۲۰۱۰ میلادی مشغول فعالیت بودهاست.
الویرا گریگوری اوزونیان (ارمنی: Էլվիրա Գրիգորի Ուզունյան؛ ۶ دسامبر ۱۹۳۴) یک بازیگر و خواننده سوپرانو اهل ارمنستان است.
از فیلمها یا سریالهای تلویزیونی که وی در آن نقش داشتهاست، میتوان به مردی که آنجا نبود، هیدالگو، هوش مصنوعی، کایوت آگلی، بوفینگر، ستاره مشهور، مصلح، همسر واعظ، شکست در اجرا، سوپرانوز، قاضی ایمی، بال غربی، آلیاس، ۲۴ و فامیلی گای اشاره کرد.
الهه حمیدی، خوانندهٔ سوپرانو و موسیقیدان اهل ایران است.
این مجموعه یک تراژدی عاشقانه بین اولین سوپرانوی چوسان، یون شیم-دوک و فیلمنامهنویس نابغه، کیم وو-جین را به تصویر میکشد.