سوارکاری
معنی کلمه سوارکاری در لغت نامه دهخدا

سوارکاری

معنی کلمه سوارکاری در لغت نامه دهخدا

سوارکاری. [ س َ ] ( حامص مرکب ) عمل سوارکار. شغل سوارکار. رجوع به ماده قبل شود.

معنی کلمه سوارکاری در فرهنگ عمید

مهارت و چابکی در اسب سواری، چابک سواری.

معنی کلمه سوارکاری در فرهنگ فارسی

عمل سوارکار شغل سوارکار

معنی کلمه سوارکاری در فرهنگستان زبان و ادب

{equestrianism} [ورزش] راندن و سواری گرفتن و هدایت اسب در مسابقات که رشته هایی مانند خرامش و پرش بااسب و کالسکه رانی را شامل می شود

معنی کلمه سوارکاری در دانشنامه عمومی

سَوارکاری یا اسب دَوانی یا اسب سواری از ورزش هایی است که در چند دههٔ اخیر مورد توجه خاصی قرار گرفته است؛ با این وجود سابقه ای طولانی داشته است و می توان آن را از کهن ترین ورزش ها به شمار آورد . این ورزش امروزه نه تنها به عنوان یک رقابت سالم و مفید، بلکه به عنوان سرگرمی و به منظور گذراندن اوقات فراغت مورد توجه قرار گرفته است، و با این که نسبت به بسیاری از ورزش ها پرهزینه به نظر می رسد، هر ساله تعداد بیشتری طرفدار به سوی خود جلب می کند.
سوارکاری به معنای نشستن بر پشت یک اسب و کنترل حرکات آن می باشد. ویژگی این ورزش این است که انسان و مرکب ( معمولاً اسب ) را متحد می سازد، بنابراین موفقیت اسب و سوارکار به ارتباط و اعتماد و احترامی که آن دو برای یک دیگر قائل اند، بستگی دارد. برای شروع به یادگیری سوارکاری نیاز به هیچ دانش و مهارت قبلی ای نیست، با این حال به دلیل قدرت جسمی و ذهنی که کنترل کردن اسب نیاز دارد، به کودکان زیر ۷ سال و افراد سنگین وزن توصیه نمی شود.
اسب سواری ورزشی بسیار قدیمی است که از دیرباز به منظور جنگیدن یا پیام رسانی به افراد آموزش داده می شد.
تاریخ رام کردن اسب هنوز به درستی شناخته نشده است. باستان شناسان با توجه به قدیمی ترین آثار بر جای مانده از پیشینیان در رابطه با رام کردن اسب ها، معتقدند که اولین اسب های اهلی به بیش از سه هزار سال قبل از میلاد برمی گردند. قبل از آن اسب به منظور تهیهٔ غذا شکار می شده است. البته باستان شناسان در بعضی نقاط از اروپای شرقی دهنه هایی پیدا کرده اند که به شش هزار سال قبل از میلاد برمی گردند. این نشان می دهد که انسان از آن زمان سعی داشته است که اسب را رام کند و از آن بهره ببرد، ولی به دلیل سرعت آن در فرار موفق نشده است. قدیمی ترین آثار در اروپای شرقی، شمال قفقاز و آسیای شده اند.
اگر چه اهلی ساختن اسب در مقایسه با حیواناتی چون سگ ( نه هزار سال قبل از میلاد ) و گوسفند و بز ( پنج هزار سال قبل از میلاد ) مؤخر بود، با این وجود تحول عظیمی در زندگی انسان به وجود آورد. انسان نه تنها از گوشت و شیر اسب بهره می برد، بلکه برای جابه جایی نیز از او استفاده می کرد. نکتهٔ جالب در این باره این است که مورخان عقیده دارند که مردم قبل از یادگیری چگونه سوار شدن بر اسب، از ارابه استفاده می کردند. آنان برای این فرضیه خود دو دلیل عمده ارائه می کنند:
معنی کلمه سوارکاری در فرهنگ عمید
معنی کلمه سوارکاری در فرهنگ فارسی
معنی کلمه سوارکاری در فرهنگستان زبان و ادب

معنی کلمه سوارکاری در دانشنامه آزاد فارسی

سَوارکاری
سَوارکاری
سَوارکاری
سَوارکاری
(یا: ورزش اسب سواری) این ورزش تحت مقررات فدراسیون بین المللی سوارکاری (اف ای آی) از ورزش های المپیک است و در سه شاخۀ اصلی پرش با اسب، درساژ و مسابقات سوارکاری سه روزه به اجرا درمی آید. سه رشتۀ دیگر تحت نظارت فدراسیون بین المللی اسب سواری برگزار می شود که عبارت اند از ارابه رانی، سوارکاری استقامتی، و پرش از روی موانع. از ۱۹۹۰، مسابقات قهرمانی در همۀ رشته ها، جز سوارکاری استقامتی، به صورت یک جا در مسابقات جهانی سوارکاری برگزار شده است. محل برگزاری مسابقات شهرهای استکهلم در سوئد (۱۹۹۰)، لاهه در هلند (۱۹۹۴) و رم در ایتالیا (۱۹۹۸) بوده است. امروزه سوارکاری در ایران بیش از چند دهۀ اخیر مورد توجه قرار گرفته است و باشگاه های مختلف به سرعت تأسیس شده و در روند پیشرفت هستند. با این وجود ایران هنوز در سطح جهانی برندۀ مقام خاصی نشده است. سوارکاری بانوان نیز بسیار مورد توجه قرار گرفته است و بر طرفداران آن روز به روز افزوده می شود. از باشگاه های استان تهران می توان موارد زیر را مثال زد: باشگاه های ایران، ایران مهر، امام خمینی (ره)، آراسب، الوند، اسواران. از سوارکاران برتر کشورمان نیز می توان آقایان کاظم وجدانی، امیر کلانتری، کریم اصغری، مسعود مکاری نژاد و فرزین فتحعلی زاده، و خانم ها طاهره عبدی، هاله نیکویی، سحر رضایی، سروناز مستجاب الدعوه و سارا رجبیون را نام برد. نیز← اسبدوانی

جملاتی از کاربرد کلمه سوارکاری

در تاریخ ۲۱–۲۳ آوریل ۱۹۶۷، نمایندگان ۲۶ فدراسیون بین‌المللی ورزشی در لوزان در هتل قاره اروپا ملاقات کردند: هوانوردی، قایقرانی، بسکتبال، باب اسلی، بولس، قایق‌رانی، دوچرخه سواری، سوارکاری، شمشیربازی، ژیمناستیک، هندبال، هاکی، هاکی روی یخ، جودو، لوژ، کشتی، موتورسواری، شنا، پنج ضرب مدرن، اسکیت روی رول، اسکی، تیراندازی، والیبال، وزنه‌برداری، دانشگاه ورزشی و مکابی.
خداوند این مرد امی را مبشر شما قرار داده‌است. او مطلع بر اسرار شما و آیتی برای شماست. او که نه قرآن می‌دانست و نه سوارکاری، اکنون قرآن را از حفظ می‌خواند و به خوبی اسب می‌راند. لِیمیزَ اللّهُ الْخَبیثَ مِنَ الطَّیب و آیه مِنْهُمُ الْمؤْمِنونِ و اَکثَرُهُمُ الْفاسِقونَ؛ ونشریسی بر ضمایر شما واقف است.
الکساندرا اندرسن دارای چندین جایزه و عنوان در رشتهٔ سوارکاری درساژ است؛ و همچنین کار مدلنیگ لباس‌های سوارکاری شرکت کینگزلند را نیز انجام داده‌است.
سوارکاری در بازی‌های المپیک تابستانی ۱۹۴۸ شامل رشته های درساژ ، ایونتینگ و پرش با اسب بود که در شهر لندن برگزار می‌شد.
سوارکاری در بازی‌های المپیک تابستانی ۱۹۵۲ نام رویداد ورزش سوارکاری در بازی‌های المپیک تابستانی بود که در سال ۱۹۵۲ برگزار شد.
سوارکاری در بازی‌های المپیک تابستانی ۱۹۸۰ نام رویداد ورزش سوارکاری در بازی‌های المپیک تابستانی بود که در سال ۱۹۸۰ برگزار شد. این مسابقات از شش بخش تشکیل شده بود.
الیزابت پشتیبان ۶۰۰ سازمان و خیریه بود. تفریح او برای اوقات فراغت، سوارکاری و وقت‌گذاری با سگ‌هاست، به خصوص با ولش کورگی پمبروکها. علاقه او به این نوع سگ‌ها به سال ۱۹۳۳ بازمی‌گردد، زمانی که دوکی به اولین کورگی خانواده سلطنتی تبدیل شد. به دفعات تصاویری از زندگی خصوصی و غیررسمی او پخش شده‌است که او و خانواده‌اش را درحال خوردن غدا و سپس شستن ظرف‌ها نشان می‌دهد.
سوارکاری در بازی‌های المپیک تابستانی ۱۹۳۶ نام رویداد ورزش سوارکاری در بازی‌های المپیک تابستانی بود که در سال ۱۹۳۶ برگزار شد.
سوارکاری در بازی‌های المپیک تابستانی ۱۹۶۰ نام رویداد ورزش سوارکاری در بازی‌های المپیک تابستانی بود که در سال ۱۹۶۰ برگزار شد.
انسان و اسب در موردهای گوناگونی به صورت رقابتی یا نارقابتی با هم اندرکنش دارند؛ مانند کار به صورت اسب پلیس، کشاورزی، کارهای تفریحی و درمانی. از دیرباز اسب‌ها در میدان‌های جنگ کاربرد داشته‌اند و به همین دلیل فن‌ها و ابزارهای سوارکاری و کنترل اسب بسیار گسترده‌اند. فرآورده‌های بسیاری از اسب به دست می‌آید که از آن جمله می‌توان به: گوشت، شیر، مو، استخوان، پوست و برداشت مواد دارویی از ادرار مادیان باردار اشاره کرد. انسان‌ها برای اسب‌های اهلی، خوراک، آب، پناهگاه، مراقبت‌های پزشکی و نعل فراهم می‌کنند.