سابع
معنی کلمه سابع در فرهنگ معین
معنی کلمه سابع در فرهنگ عمید
معنی کلمه سابع در فرهنگ فارسی
( صفت ) هفتم هفتمین : فلک سابع .
معنی کلمه سابع در ویکی واژه
جملاتی از کاربرد کلمه سابع
سابعا این فرید عارض لنگ از در صدهزار طرطوسیست
اسماعیلیه یا باطنیه فرقهای از شیعه امامیه است که معتقدان آن، محمد بن اسماعیل برادرزاده امام موسی کاظم را آخرین میدانستند. ظهور این فرقه اصلاً نتیجه اختلاف در امامت اسماعیل بن جعفر صادق با برادرش موسی بن جعفر بودهاست. اسماعیلیان معتقدند که پس از مرگ جعفر صادق (در قرن هشتم میلادی) امامت به پسر بزرگتر وی میرسید؛ اما چون پسرش اسماعیل پیش از پدر درگذشته بود، امامت به محمد بن اسماعیل منتقل شد که سابع تام است و دور هفت با او تمام میشود و پس از او امامت در خاندان وی باقی ماند.[نیازمند منبع] آنها در میان اهل سنت به «باطنیان» مشهورند و شیعه هفت امامی نیز نامیده میشوند. اسماعیلیه به دو فرقه مستعلوی و نزاری تقسیم میشوند.
بوسه داده بساط صدرش را جرم کیوان ز طارم سابع
اطلاعات بیشتری میشود از: «رسائل» عبدالعزیز بن یوسف شیرازی (وزیر عضدالدوله)، «المختصر من رسائل ابی اسحاق السابع» ابو اسحاق ابراهیم بن حلال صابع و «رسائل الصاحب بن عباد» ابولقاسم اسماعیل صاحب بن عباد (وزیر معیدالدوله) جمعآوری کرد.
می شود عباس، سابع چون کند در خویش دور هفتم شاهان دینداری تو ای عالم مدار
برده مدر سعد ترا اختر سادس دیده شرف قدر ترا کوکب سابع
قصه کوته چون ز صنع صانع لفظ آفرین سابع و عباس را بود این تناسب در میان
کمینه سایه تو چرخ ازرق فرو تر پایه تو چرخ سابع
فی حدیث المعراج قال (ص) ثم صعد بی الی السماء السابعة فاذا ابراهیم فسلّمت علیه ثم رفعت الی سدرة المنتهی فاذا نبقها مثل قلال هجر احلی من العسل و الین من الزبد و اذا ورقها مثل آذان الفیلة.
سایت الیوم السابع به عنوان یکی از ۱۰ سایت برتر بهلحاظ بینندگان مصری بر اساس ارزیابی سایت الکسا محسوب میشود و رتبه ۵ را در این رابطه دارد. این سایت اخبار، پوشش دادن به خبرها، دادن امکان ارائه آراء و نظرات و خدمات پست الکترونیکی را فراهم میکند.
طبل افلاسم به چرخ سابعه رفت و تو نشنیدهای بد واقعه
و نیز خلاف است که ابتداء آفرینش خلق کدام روز بود؟ محمد بن اسحاق صاحب المغازی گفت: اهل تورات گفتند: ابتداء آفرینش روز یکشنبه بود تا بآخر روز آدینه، و روز شنبه روز فراغ بود، و روز استواء اللَّه بر عرش. ازین جهت شنبه را تعظیم نهادند، و عید ساختند، و اهل انجیل گفتند: ابتداء آفرینش روز دوشنبه بود، و روز یکشنبه روز فراغ بود و استواء اللَّه بر عرش، و آن را بزرگ داشتند، اما مذهب اهل اسلام و سنت و اصحاب حدیث آنست که ابتداء خلق روز شنبه بود، تا بآخر پنج شنبه، قالوا: و کان السابع یوم الجمعة الذی استوی اللَّه فیه عرشه، و فرغ من خلقه، و عظّمه، و شرّفه و جعله عیدا للمسلمین، و فیه دلالة علی تشریف یوم الجمعة، و بعضی اصحاب سنت گفتهاند: خلق روز یکشنبه بود، قالوا: لا یبطل شرف الجمعة لان اللَّه عز و جل فیها خلق آدم، و أسجد له الملائکة و أدخله الجنة.
ذرّۀ خاکی که بر سّم سمندت بوسه داد از ترفّع در دماغ چرخ سابع می شود
او بهطور هفتگی در روزنامهٔ الیوم السابع مقاله مینویسد.