زراعت

زراعت

معنی کلمه زراعت در لغت نامه دهخدا

زراعت. [ زِ ع َ ]( ع اِمص ) زراعة. کشتکاری و کشت و کشاورزی و فلاحت. ( ناظم الاطباء ). برزگری. اکاری. مؤاکره. زرع. کشت. کشتکاری. حرث. کشاورزی. فلاحت. ( یادداشت بخط مرحوم دهخدا ). کشاورزی و کشت و زرع. ( فرهنگ فارسی معین ). || ( اِ ) کشتزار. ( ناظم الاطباء ). کشتزار. مزرعه.در تداول ، زَراعَت تلفظ شود. ( فرهنگ فارسی معین ).
زراعة. [ زِ ع َ ] ( ع مص ) تخم ریختن برای کاشتن . ( آنندراج ). زرع. ( اقرب الموارد ). کشاورزی. ( دهار ). و این لغت در اصل زرع است که فارسیان درآن تصرف کرده چنان استعمال کرده اند... ( آنندراج ).
زراعة. [ زِ ع َ ] ( ع اِ ) حرفه و شغل کشتکاری. ( ناظم الاطباء ) ( از اقرب الموارد ).
زراعة. [ زَرْ را ع َ ] ( ع اِ ) موضع کشاورزی ، مانند ملاحة برای موضع نمک. ج ، زراعات. ( از اقرب الموارد ).
زراعة. [ زَرْ را ع َ ] ( ع اِ ) ج ِ زَرّاع. ( اقرب الموارد ). رجوع به زراعون و زراع ( معنی دوم ) شود.

معنی کلمه زراعت در فرهنگ معین

(زِ عَ ) [ ع . زراعة ] (اِمص . ) کشاورزی .

معنی کلمه زراعت در فرهنگ عمید

حرفۀ زارع، کشت کاری، کشاورزی، کشت و زرع.

معنی کلمه زراعت در فرهنگ فارسی

کشتکاری، کشاور ی، کشت وزرع
۱ - ( اسم ) کشاورزی کشت و زرع . ۲ - ( اسم ) کشتزار مزرعه .
کشت کاری و کشت و کشاورزی و فلاحت کشتزار مزرعه

معنی کلمه زراعت در دانشنامه عمومی

زراعت فرآیند کاشت، داشت و برداشت گیاهانی است که بعد از کاشت بذر یا جوانه، حداکثر یک تا چند سال محصول می دهند. گندم، جو، سیب زمینی، نیشکر، گوجهٔ فرنگی و هویج از جمله گیاهان زراعی هستند. زراعت در مقابل باغداری است که هدف آن کشت و پرورش درختان است. زراعت با هدف های زیر انجام می شود:
۱. تولید دانه به منظور تغذیهٔ انسان و دام مانند گندم، جو، ذرت و غیره.
۲. تولید و شاخ و برگ سبز برای تغذیهٔ دام مانند یونجه، شبدر، اسپرس.
۳. بدست آوردن ریشه، غده، برگ و گل گیاه به منظور تغذیه مانند چغندر قند هویج، کاهو و گل کلم.
۴. تولید غدهٔ سیب زمینی برای تهیهٔ نشاسته و ساقهٔ نیشکر برای تولید شکر.
۵. تولید گیاهان روغنی و لیفی برای تهیهٔ مواد خام صنایع تبدیلی در کشاورزی، در هر صورت عملیات برداشت از چیدن محصول تا نگهداری و انبار و ذخیره کردن محصولات را در بر می گیرد.
به طور کلی گیاهان زراعی را می توان به صورت های مختلفی از جمله بر اساس خصوصیات گیاه شناسی و تکاملی، هدف تولید و مورد مصرف، طول عمر گیاه، نیازهای محیطی و شرایط مطلوب رشد، عملیات زراعی و غیره گروه بندی نمود. محصولات زراعی به دلیل دارا بودن خصوصیات مختلف و چند هدفی بودن تولید، ممکن است در دو یا چند گروه مختلف قرار گیرند.
کاشت شامل فرآیندهای مختلفی می باشد که رعایت فرآیندهای مورد نظر موفقیت در کاشت را در پی خواهد داشت این فرآیندها شامل:
۱. شخم و آماده سازی مکانیکی و فیزیکی
۲. بذرپاشی یا کاشت و استقرار اولیهٔ گیاهان
۳. آبیاری و زه کشی یا مدیریت آب و هوا در خاک
۴. مصرف کود و نهاده های غذایی مورد نیاز گیاهان
پس تهیهٔ فیزیکی خوب خاک جزء نخستین عوامل مدیریت متناسب آن به شمار می رود، انتخاب و توالی گیاهان سازگار یا کشت تناوبی از جنبه های مهم دیگر هستند. مهم ترین عملیات تهیهٔ فیزیکی خاک توسط شخم صورت می گیرد.
شخم مشتمل بر عملیاتی است که منجر به زیرورو کردن، خرد کردن کلوخه ها و نرم کردن خاک می گردد. اهداف شخم عبارتند از:
۱. ایجاد شرایطی درخاک که جوانه زنی بذر، سبز شدن گیاهچه و توسعه ریشه را فراهم نماید.
۲. بالا بردن نفوذپذیری خاک نسبت به هوا، حرارت، و رطوبت و ایجاد شرایط لازم برای ذخیرهٔ بیشتر آب در خاک
۳. فراهم کردن محیط مناسب برای فعالیت موجودات زنده و مفید خاک و از میان بردن موجودات رقابت کننده مثل علف های هرز، آفات و عوامل بیماری زا

معنی کلمه زراعت در دانشنامه آزاد فارسی

زراعت (arable farming)
کشت محصولات زراعی. برخی از محصولات زراعی عبارت اند از غلات، سبزیجات، و گیاهان مختص تهیه روغن و پارچه. زراعت، در مقایسه با دامداری، معمولاً به توجه کمتری نیاز دارد و درنتیجه، در نظام کشاورزی مختلط، دامداری نزدیک به مرکز مزرعه و کشت محصولات زراعی، در فاصله ای دورتر صورت می گیرد.
زراعت (علوم کشاورزی). زراعت (علوم کشاورزی)(agronomy)
زراعت
بررسی کشت و خاک، و شاخه ای از علوم کشاورزی. به بررسی موضوعاتی مانند پرورش گزینشیگیاهان و جانوران، آبیاری، دفع آفات، آنالیز و اصلاح خاک می پردازد.

معنی کلمه زراعت در ویکی واژه

کشاورزی.

جملاتی از کاربرد کلمه زراعت

برخی بیشتر از باشندگان این ولایت مصروف زراعت اند و زنده گی اکثریت خانواده‌ها از این طریق تأمین می‌گردد. زمین‌های زراعتی این ولایت ۴۳٬۹۲۱٫۴ هکتار خوانده شده که از جمله ۳۲٬۶۹۱ هکتار آن آبی، ۱٬۱۱۲۰ هکتار آن للمی و ۱۱۰٫۴ هکتار آن دولتی است و به شکل متوسط ۱۰٬۹۸۰ هکتار زمین آبی این ولایت را باغات تشکیل داده‌اند.
و چهارم برزیگر بچه‌ای توانا، با زور، و در ابواب زراعت، بصارتی شامل و در اصناف حرائت هدایتی تمام، در عمارت دستی چون ابر نیسان مبارک و در کسب قدمی مانند کوه ثهلان ثابت.
خاک وطن جمله زراعت شود کار وطن جهد و قناعت شود
چندانکه بکردند زراعت مردم هرگز دیدی که جو بیارد گندم؟
کُندُز یا قُندوز یکی از ولایت‌های شمال شرقی افغانستان است که مرکز آن شهر کندز می‌باشد. ولایت کندز بیش از ۱ میلیون و ۱۶۰ هزار نفر جمعیت دارد که تقریباً ۷۰ درصد آنها از دامداری و زراعت عاید معاش می‌کنند. این ولایت دارای هفت ولسوالی است و بزرگ‌ترین آن ولسوالی امام‌صاحب می‌باشد.
گر در آن عمر طاعتت بودی، بهر عقبی زراعتت بودی؛
تخم دانش بگیر و آب عمل در زمین دلت زراعت کن
به شهری کش از بس هوا بود سرد ز سردی کس آنجا زراعت نکرد
جامعهٔ عرب هورنشین معمولاً به سه پیشه مشغولند، دستهٔ نخست به پرورش گاومیش می‌پردازد و دستهٔ دوم به کشت برنج، گندم، جو و ارزن مروارید می‌پردازند همچنین پرورش گاو و گوسفند نیز از دیگر فعالیت‌های آن‌ها است. کشت برنج در این میان اهمیت ویژه‌ای دارد که در زمین‌های کوچکی که ماه آوریل خالی می‌شوند و در میانه ماه مه به زیر کشت می‌روند انجام می‌شود. در این منطقه فصل زراعت بر پایهٔ موقعیت ستارگان تعیین می‌شود.
جامی اگر یافت درین کشتزار فکر تو بر کار زراعت قرار
۱- کاشف‌السلطنه، حاجی محمد میرزا، رساله دستورالعمل زراعت چاپ، چاپ دوم، رشت، مطبعه عروه الوثقی، ۱۳۲۶ ش
نوع اول: جماعتی هستند که سبب غرور و فریب ایشان، گمان نقد بودن دنیا و نسیه بودن آخرت شده، و از این غافل گشته اند که اگر چه دنیا نقد و آخرت نسیه است، اما نه چنین است که هر نقدی بهتر از نسیه بوده باشد و اگر چنین بودی چرا هرگاه طبیبی مریض را منع کند از بعضی طعامهای لذیذ، که نهایت رغبت به آنها دارد، و به جهت اینکه مبادا بعد از این، مرضی از برای او هم رسد، ترک طعامهای نقد را می کند، به امید صحت نسیه، و هرگاه شخص امینی ده دینار از او بگیرد، که بعد از یکسال یا دو سال، بیست دینار به او بدهد، دست از ده دینار نقد برمی دارد به طمع بیست دینار نسیه و چرا این قدر خود را به زحمت سفرها و خطر دریاها می اندازد، از جهت راحت بعد از این بلکه اکثر اعمال بندگان از زراعت و تجارت و معاملات، از این قبیل است، زیرا مال نقد خود را صرف می کند به امید نسیه بیشتر پس هرگاه یک نقد را توان داد به جهت دوئی نسیه، چگونه دنیای پست را که قدر محسوس در جنب آخرت ندارد، به عوض آن نتوان داد علاوه بر این، جمیع لذات دنیویه را به انواع آفات و کدورات مشوب، وعیش و عشرت آن، به چندین غم و غصه مخلوط است .
بریدند از آنجا خرید و فروخت زراعت نیامد، رعیت بسوخت
نرم باران به زراعت دهد آب چون رسد سیل شود کشت خراب