رزد. [ رَ] ( ص ) رژد. شکم پرست و پرخور و شکم خواره. ( از ناظم الاطباء ). پرخور و شکم خوار را گویند. ( آنندراج ) ( برهان ). شکم خوار. ( انجمن آرا ).بسیارخواره را گویند. ( فرهنگ سروری ). شکم باره. ( یادداشت مؤلف ). اکول و بسیارخوار. ( از شعوری ج 2 ص 4 ). ورجوع به رژد شود. || ( اِ ) بسیارخواری. ( فرهنگ رشیدی ) : ز دیدار خیزد همه آرزو ز چشم است گویند رزد گلو.ابوشکور بلخی.
معنی کلمه رزد در فرهنگ معین
(رَ ) نک رژد.
معنی کلمه رزد در فرهنگ عمید
= رژد
معنی کلمه رزد در فرهنگ فارسی
( صفت ) ۱ - بسیار خوار پر خور اکول . ۲ - حریص . شکم پرست و پرخور و شکم خواره پرخور و شکم خوار را گویند .
جملاتی از کاربرد کلمه رزد
کیفیت بالای نیروی کار، مزیت رقابتی ارزشمندی را برای شرکت فراهم کردهاست. اکسانموبیل برای حفظ این مزی، با کیفیتترین افراد در دسترس را استخدام میکند و از طریق آموزش و توسعه به افزایش فرصتهای موفقیت این افراد مبادرت میورزد.
سال ۱۳۷۳ در واحد سنجش و ارزیابی شورای نظارت بر سازمان صدا و سیما اشتغال به کار میورزد.
بر این زمین که تو بینی ملوک طبعانند که ملک روی زمین پیششان نیرزد لاش
خوش باش، کزین هستی موهوم مزور تا چشم بهم برزدهای شکل و نما نیست
ادبیات پستمدرن، جزئی از پسانوگرایی است، و همانند این جنبش برای تعریف و طبقهبندی به عنوان یک «جنبش ادبی» تمایل به مقاومت دارد. در واقع، نقطۀ همگرایی این ادبیات با مدلهای گوناگون از نظریه انتقادی، بهویژه در روشهای خواننده-پاسخ و ساختارزدایانه آن است.[نیازمند منبع]
خانهای را که چون تو همسایه است ده درم سیم بد عیار ارزد
ورزشگاه مرزداران تبریز، دارای مساحت ۳ هکتار است که ۲ هکتار آن مربوط به خود استادیوم و ۱ هکتار آن نیز شامل امکانات جانبی ورزشگاه است. استادیوم فوتبال مرزداران، از تمام امکانات لازم برای برگزاری مسابقات رسمی برخوردار بوده و دارای رختکن، سرویسهای بهداشتی و سایر امکانات رفاهی است. چمن این ورزشگاه از جنس چمن مصنوعی استاندارد بوده و سکوهای آن از جنس فلزی ساخته شدهاند.
درآمدم پس دشمن چو چرغ وقت شکار چو چرز برزد ناگه بریش من پیخال
ورزشگاه مرزداران تبریز، یک ورزشگاه فوتبال، در شهرک مرزداران واقع در شرق تبریز است. این ورزشگاه با گنجایش ۵،۰۰۰ نفر، در مدت زمان ۱۸ ماه ساخته شده و در ۹ اردیبهشت ۱۳۹۳ به صورت رسمی به بهرهبرداری رسید. مالک ورزشگاه مرزداران، شهرداری تبریز بوده و برای ساخت آن ۴۰ میلیارد ریال هزینه شده است.
مرغکی می گفت اندر شاخسار با پشیزی می نیرزد این بهار
تویی جان من ای دُرّ شب افروز که جانم بر تو میلرزد شب و روز
رفیقی که هرگز نورزد نفاق کتاب است در زیر این نُه رواق
آن عملم بخش که بی گفتنی پیش تو ارزد به پذیرفتنی
زانکه چون روز ارادت ز جهان سربرزد صبحدم دولت او زاد شبانگاه ازل
وز چراغان در شب تاریک سرزد آفتاب چونگل سوریکه روز ابر تابد بر چمن