رابا ( به مجاری: Rába ) شرکت خودروسازی مجارستانی است، که در سال ۱۸۹۶ تأسیس شد. در فاصله سال های ۱۹۱۲ تا ۱۹۱۴ شعبه ای از کارخانه خودروسازی مجارستان، در شهر دیور بود. از سال ۱۹۱۴ با نام راب فعالیت نمود، که بعدها به را با تغییر نام داد. امروزه این شرکت، انحصار واردات خودرو در کشور مجارستان را در اختیار دارد و بیشتر به عنوان واردکننده برندهایی چون بنز و دایملر فعالیت می کند.
جملاتی از کاربرد کلمه رابا
در خرابات مغان از می خراب افتاده ام گرچه کارم بی می و میخانه می باشد خراب
لوآنگ پرابانگ پایتخت باستانی کشور لائوس است و یکی از قدیمیترین شهرستانها در لائوس، حدود ۱۲۰۰ سال پیش تأسیس شده است.
شباهت مقبره پایاوا و بهطور کلی مقبرههای طاقدار لیکیایی قرن چهارم قبل از میلاد با طرح معماری چیتیای هندی (از حدود ۲۵۰ سال قبل از میلاد با غارهای لوماس ریشی در گروه غارهای بارابار) نیز مورد توجه قرار گرفتهاست. . جیمز فرگوسن، در کتاب «راهنمای مصور معماری» خود، ضمن تشریح تکامل بسیار پیشرونده از معماری چوبی به معماری سنگی در تمدنهای مختلف باستانی، اظهار داشتهاست که «در هند، شکل و ساخت معابد قدیمی بودایی بسیار شبیه به این نمونهها است. آننده کومرسوامی و دیگران همچنین خاطرنشان کردند که قبرهای کاوش شده و یکپارچه لیدیایی در پینارا و زانتوس در سواحل جنوبی آسیای صغیر، قیاسی با تالارهای کایتیا با تراش سنگ هندی اولیه دارد.
وقت آن شد که اقامت به خرابات کنم تا به کی معتکف گوشه مسجد باشم؟
از فیلمها یا برنامههای تلویزیونی که وی در آن نقش داشتهاست میتوان به ارتش برانکالئونه، غول رودس، کالیفرنیا، مسالینا و باراباس اشاره کرد.
و آنچه از بیتهای خرابات گویند هم چیزی دیگر فهم کنند، مثلا چون گویند:
هم مگر پیر خرابات نماید مددی تا که مشکل بمی صاف شود آسانم
حجم دادههای آنلاین در دو دهه گذشته به شدت افزایش یافته است. در سالهای ابتدایی اینترنت بیشتر دادهها آنالوگ بودند. در دهه بعد از آن نیز یعنی تا سال ۲۰۰۷ فقط نصف دادههای تولیدشده آنلاین بودند. در سال ۲۰۱۶ حجم دادههای آنلاین ۱٫۲ میلیارد ترابایت بود. پیشبینیها نشان میدهد حجم دادههای آنلاین در سال ۲۰۲۱ به ۲۷۸ میلیارد ترابایت خواهد رسید.
باده نوشان در خرابات فنا فارغ از عالم خوش و آسوده اند
ای شادی راز تو هزاران شادی وز تو به خرابات هزار آبادی
در باخته دل و دین، مفلس بمانده مسکین افتاده خوار و غمگین در گوشهٔ خرابات
در خرابات عشق وقت سحر راه بردم از آن که بد رهبر
در نیمه دوم دهه ۱۹۹۰ با گشودگی فضای باز کتاب، رونق به بازار کتاب آمد و کیفیت کتابهایی که نوشته میشد بهتر از گذشته شد. در همان دهه ناشران میتوانستند آثار متعددی را از هرابال تا شاعران مورد علاقه مردم به چاپ برسانند. حتی ناشران فراخوان دادند که هر کس کار چاپ نشده دارد به دفتر آنها مراجعه کند. از همین زمان عنوان فمینیست هم به عناوین برخی نویسندگان اضافه شد. اگرچه موج فمینیسم در چک به قدرت غرب اروپا نبود، کمکم این جریان در این کشور هم پا گرفت.
اگر چه اهل خرابات را ز من ننگی است مرا نصیحت ایشان بسی مباهات است
آرابال به سال ۱۹۳۲ در اسپانیا متولد شد؛ و بعد از تحصیل در رشته حقوق اسپانیا را ترک نمود و تا امروز در کنار همسر و فرزندانش در فرانسه زندگی میکند.
حسن رابا خال باشد گوشه چشم دگر مهر کوچک را بود از مهرها بیش اعتبار