دینان. ( اِخ ) دهی است از دهستان امیری بخش لاریجان شهرستان آمل با 425 تن سکنه. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 3 ). دینان. ( اِخ ) دهی است از دهستان ماربین بخش سده شهرستان اصفهان. با 1404 تن سکنه. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 10 ).
معنی کلمه دینان در دانشنامه عمومی
دینان (آمل). دینان، روستایی از توابع بخش لاریجان شهرستان آمل در استان مازندران ایران است. این روستا به دلیل منظره زیبا و خاک حاصلخیزش معروف است. این روستا در دهستان بالا لاریجان قرار داشته و براساس آخرین سرشماری مرکز آمار ایران که در سال ۱۳۸۵ صورت گرفته، جمعیت آن ۷۷ نفر ( ۲۴خانوار ) بوده است. این تعداد خانوار در طول سال با وجود سرمای شدید هم در آنجا ساکن هستند. دینان (اصفهان). دینان روستایی در دهستان قهاب شمالی بخش مرکزی شهرستان اصفهان استان اصفهان ایران است. بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ جمعیت این روستا ۳۴۴ نفر ( ۱۱۰خانوار ) بوده است. دینان (بلژیک). شهر دینانت ( به فرانسوی: Dinant ) در شهرستان دینان در استان نمور در منطقه فدرال والوون در کشور بلژیک واقع شده است. این شهر که کنار رود موز واقع است ۱۳٬۵۲۰ نفر جمعیت دارد. دینان (روستا). دینان یکی از محله های استان اصفهان در ۱۳ کیلومتری مرکز شهر اصفهان و در جنوب غربی شهر درچه، یکی از بزرگترین و پرجمعیت ترین محله های این منطقه می باشد. دینان از ۶ محله: سادات، مقنی ها قلعه پایین، قلعه میان، قلعه مسجد ، لورک و از ۱۵ صحرا به نام های: میاندوآب، گارویه، مَرقیا، حبیب الله، نجّارها، لار، گودارسی، گودارمیدی، گودارهو، در یخچال، اسفناجی، پاکوره، چهارپل ها و میان جوبی تشکیل شده است. از شرق با شهر درچه، محله احمدآباد و درب امامزاده جزین، از شمال شرق با شهر درچه و محله سجادیه، از شمال غرب با کمربندی پرفسور دینانی، از غرب با محله ولاشان و از جنوب با محله فودان و شهرستان فلاورجان همسایه است. تاریخ دینان دینان در گذشته های دور بیش از ۶۰۰ سال پیش، قلعه ای بوده به نام قلعه گارویه که امروزه اثری از آن باقی نمانده است. برج دیده بانی دینان مربوط به دوران ایلخوانی بوده است که در سال ۱۳۷۳ تخریب گردیده است برج کبوتر خانه نایب نوروزعلی خان دینانی به دوره صفویان باز می گردد. دینان در جنوب غربی شهر اصفهان و به فاصله ۱۳ کیلومتری مرکز این شهر قرار دارد. دینان با مساحتی بیش از ۱۸۵ هکتار واقع در شهر ساحلی درچه پیاز است. و با تهران حدود ۴۳ ثانیه اختلاف زمان دارد. دینان در دشتی مسطح واقع شده است و شیب در همه مناطق روستا یکسان نیست؛ و در بین ۳ عارضه طبیعی کوه شیری ( سفید ) ، کوه صفه و رشته کوه های کلاه قاضی ( شاه کوه ) قرار دارد. در سر شماری نفوس و مسکن سال ۱۳۸۵ دینان ۷۸۶۱ نفر جمعیت داشته که با در نظر داشتن رشد جمعیت فعلی و سر شماری سال ۱۳۹۷ جمعیت این روستا را حدود ۱۰۸۴۱ نفر ذکر کرده اند. که امروزه می توان به بیش از ۱۱ هزار نفر تخمین زد. دینان از نظر جمعیت و مساحت بزرگترین محله در شهر درچه می باشد. در این محل بیش از ۴۵۰۰ خانوار ساکن هستند، با بیش از ۲۷۰۰ خانه مسکونی پرفسور فلسفه جهان اسلام علامه 《غلامحسین ابراهیمی دینانی 》معروف به حکیم دینانی شاعر شمس الدین توسلی دینانی ملقب به شمس الشعرا، دارای کتاب دیوان شمس اصفهانی دینانی. متولد ۱۲۴۶ / متوفی ۱۳۱۲ مُلا علی جعفری دینانی ملقب به ( جیهون ) شاعر، نسخه نویس و استادپیشکسوت تعزیه ایران. متولد ۱۲۷۳/ متوفی ۱۳۶۸ منبع: کتاب تعزیه اصفهان تألیف اسدالله علی عسکری رنانی / بخش اساتید قدمعلی صادقی دینانی ملقب به ( شیخ ) پیرترین مرد ایران درسال ۱۳۸۵. متولد ۱۲۵۵/ متوفی ۱۳۸۵ = ۱۳۰ سال
معنی کلمه دینان در دانشنامه آزاد فارسی
دینان (Dinant) شهری در استان نامور، در بلژیک، در ساحل رود موز، با ۱۲,۶۰۰ نفر جمعیت (۱۹۹۷). مرکز توریستی منطقۀ آردن است. در اوایل قرن ۱۵م از مرفه ترین شهرهای والون، در بلژیک، بود و حدود ۶۹هزار نفر جمعیت داشت. شارل دلیر، دوکِ بورگونی، در ۱۴۶۶م آن را غارت و ویران کرد. در ۱۵۵۴ به تصرّف فرانسه درآمد و آلمانی ها در ۱۹۱۴ آن را به آتش کشیدند.
جملاتی از کاربرد کلمه دینان
در اول ماه مه سال ۱۹۴۴، فرماندهی عالی ارتش آلمان با صدور فرمانی رسماً نام این زرهپوشها را از فردینانت" به "الفانت" تغییر داد. این فرمان استفاده مجدد از عنوان فردینانت را ممنوع کرد و حتی از واحدهای مستقر در میدان نبرد خواست دست به ویرایش این عنوان در اسناد گذشته خود نیز بزنند. برخلاف تصور عامه مبنی بر تغییر نام به جهت بهبودهای مکانیکی بین ماههای ژانویه تا آوریل، این تغییر نام صرفاً ماهیتی سازمانی داشت.
از ۱۹۰۰–۱۹۱۸ فردیناند فریهر فون میلر مدیر آکادمی بود.
از اکتبر ۲۰۰۸, بخش محلی کلیسای هیولای پرنده به صورت سالانه همایشی به نام «اسکپشن»[یادداشتها ۱۴] در پردیس دانشگاه ایالت میسوری برگزار میکند. بیدینان و شکگرایان در این همایش دربارهٔ چیزهای مختلفی صحبت میکنند و مناظراتی میان آنان و مسیحیان برگزار میشود. سازماندهندگان این رویداد، از آن به عنوان «بزرگترین اجتماع بیدینان در غربمیانه» یاد میکنند.
کم دونان و سست دینان گیر هم از آنان قیاس اینان گیر
فرانتس فردیناند در گراتس، اتریش به دنیا آمد. او بزرگترین پسر کارل لودویگ (برادر کوچکتر فرانتس یوزف) و ماریا آنونچاتای سیسیل بود. او تنها یازده سال داشت که یکی از اقوامش، فرانسیس پنجم، دوک مودنا درگذشت. او فرانتس فردیناند را با شرط اینکه واژهٔ «استه» را به عنوان مقام اضافه کند وارث خود کرده بود. بدین ترتیب فرانتس فردیناند یکی از ثروتمندترین مردان اروپا گشت.
بزلف کافرت آوردن ایمان که اینست اعتقاد پاک دینان
مرزهای استانی حکاری شرایط جغرافیایی دندان شکن و سختی را دارا می باشد. اغلب ناحیه آن کوهستانی می باشد. هیچ ناحیه پهنی در ناحیه به غیر از مرکز ناحیه یوکسکوا موجود نیست. ارتفاع کوه ها در بسیاری از نواحی ها می تواند بیش از ۳۰۰۰ متر باشد. دومین ناحیه رفیع کشور کوه جیلو در مرزهای استانی حکاری می باشد. ناحیه چوکورجه و شمدینان شهری که مرز مشترک با عراق را ایجاد می کند، در مقایسه با بخش شمالی از ارتفاع کمتری بهرمند می باشند.
الغرض می زد و می کشت از آن بی دینان تا گرفتند لعینان، چو نگینش به میان
دریغا که آن پاکدینان پیش گذشتند و پیدا شد این زشت کیش!
در هنگام تولد کسی فکرش را هم نمیکرد که او روزی ولیعهد پادشاهی اتریش-مجارستان خواهد بود. به او تحصیلات معمولی یک آرشیدوک، به ویژه تحصیل تاریخ و اخلاق داده شد و اونو کلوپ، تاریخدان معروف، از ۱۸۷۶ تا ۱۸۸۵ معلم او بود. در ۱۸۷۷ فرانتس فردیناند با درجهٔ ستوان دوم وارد ارتش شد.
چه سستی دیدی از سنت که رفتی سوی بیدینان چه تقصیر آمد از قرآن که گشتی گرد لامانی
جنگ باید بهر بی دینان دین خود مسلمان را نباشد هیچ کین
داده حق بر من بقدرت ذوالفقار تاکشم از جان بیدینان دمار
کفر تو ایمان پاک دینان درد تو درمان دردمندان
امامزاده روحالله مربوط به سدهٔ ۹ ه.ق است و در شهرستان آمل، بخش لاریجان، روستای دینان واقع شده و این اثر در تاریخ ۷ مرداد ۱۳۸۲ با شمارهٔ ثبت ۹۳۵۸ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
راه شرع مصطفی اینان روند نه چو تو دنبال بی دینان روند
وَ حِیلَ بَیْنَهُمْ وَ بَیْنَ ما یَشْتَهُونَ جدا کردند میان ایشان و میان آنچه آرزو میکردند، کَما فُعِلَ بِأَشْیاعِهِمْ مِنْ قَبْلُ هم چنان که با هم دینان ایشان کردند از پیش، إِنَّهُمْ کانُوا فِی شَکٍّ مُرِیبٍ (۵۴) که ایشان در گمانی بودند دل را شورنده.
پیشینهٔ گشایش ارکستر گِواندهاوس به سدهٔ هجدهم میلادی بازمیگردد. فلیکس مندلسون از ۱۸۳۵ میلادی تا زمان مرگش در ۱۸۷۴، مدیر ارکستر گِواندهاوس بود. از دیگر مدیران آن میتوان به کارل راینکه، فردیناند داویت، و آرتور نیکیش اشاره کرد.
نخستین اکتشاف گر که از سواحل استان در سال ۱۵۲۰ دیدن کرد، فردیناند ماژلان بود .