دم کرده

معنی کلمه دم کرده در لغت نامه دهخدا

دم کرده. [ دَ ک َ دَ / دِ ] ( ن مف مرکب )منتفخ و بادکرده. ( ناظم الاطباء ). || هر چیزی که به حرارت پست تر از جوش طبخ شده باشد. ( ناظم الاطباء ). برای تهیه دم کرده ماده دارویی را در ظرفی گذارده و آب جوشان به روی آن ریخته روی ظرف را می پوشانند و پس از اینکه مدت کافی برای اشباع آب از مواد مؤثره دارویی گذشت محصول را صاف کرده بکار می برند. ( از کتاب درمان شناسی ).

معنی کلمه دم کرده در فرهنگ معین

(دَ. کَ دِ ) (اِمر. ) هر نوع محلول دارویی گیاهی که از ریختن در آب جوش حاصل می شود.

معنی کلمه دم کرده در فرهنگ عمید

۱. هرچیزی که آن را دم کرده باشند از چای و قهوه و برنج و دارو.
۲. (صفت فاعلی ) بادکرده، ورم کرده.

معنی کلمه دم کرده در فرهنگ فارسی

منتفخ و باد کرده .

معنی کلمه دم کرده در فرهنگستان زبان و ادب

{infusion} [گیاهان دارویی] محلول رقیق حاوی اجزای حل پذیر گیاهان دارویی

معنی کلمه دم کرده در ویکی واژه

هر نوع محلول دارویی گیاهی که از ریختن در آب جوش حاصل می‌شود.

جملاتی از کاربرد کلمه دم کرده

لیک بعضی رو سوی دم کرده‌اند گرچه سر اصلست سر گم کرده‌اند
نور عدلش در شبستان عدم کرده حبس ظلمت ظلم و ستم
خط اشرف را بدیدم کرده باقی نام من گفتم اینک گنج کافتادم به ناگه بر سرش
بهر پودی که آدم کرده دروی ازو ابلیس پنجه در کشیده
کنز اسرار الوهیت نموده هیکلی نامش آدم کرده حرزش اصطفینا ساخته
خال و زلف تو کدام است که صیدم کرده ‏ آنکه اندر شکن دام تو این دانه گذاشت
قصد من بسیار مردم کرده‌اند خاطر مسکین من آزرده‌اند
مدتی شد که به صحرای جنون می گردم کرده در خانه زنجیر مرا بی وطنی
اندر پی مخدومی شمس الحق تبریزی کی باشد تن چون دل از دیده قدم کرده
در خلاصه داستان آزردگان آمده است: فیلم‌های ما تا حالا چه کمکی به زندگی مردم کرده!؟
بسته به نوع قهوه و روش تهیه، محتوای کافئین یک وعده می‌تواند بسیار متفاوت باشد. بر اساس اطلاعات مندرج در پایگاه داده کتابخانه ملی کشاورزی آمریکا یک فنجان ۲۴۰ میلی‌لیتری قهوه دم کرده حاوی ۹۵ میلی‌گرم کافئین و یک اسپرسو ۲۵ میلی‌لیتری می‌تواند حاوی ۵۳ میلی‌گرم کافئین است این درحالی است که یک کاپ قهوه گلد با حجم ۲۵ میلی‌لیتر می‌توان شامل ۱۱۱ میلی‌گرم کافئین باشد.
در بر خود همچو جان پروردمش سر قدم کرده برت آوردمش
به‌صورت دم کرده با آب داغ ( تا ۳ گرم از گیاه خشک در روز) قبل یا بعد از غذا مصرف می‌شود. برای مصارف خوراکی می‌توان از محصولات جامد تهیه شده از خاراگوش، عصاره یا تنتور آن استفاده کرد.