اعشاری. [ اَ ] ( ص نسبی ) منسوب به اعشار. - حساب اعشاری ؛ قسمتی از علم حساب که در آن عدد صحیح تجزیه شود و اعداد کسری پیدا کند.
معنی کلمه اعشاری در فرهنگ عمید
۱. مربوط به اعشار. ۲. ارقام بعد از ممیز.
معنی کلمه اعشاری در فرهنگ فارسی
منسوب به اعشار
جملاتی از کاربرد کلمه اعشاری
اعداد کوچکتر به سیستم بینالمللی ایزو ۱-۱۴۶۶۴ مربوط میشوند که از سیستم لگاریتم اعشاری برای تعیین تعداد ذرات معلق در هوا استفاده میکنند که از پایه ۰٫۱ میکرومتر آغاز میشوند و برای نمونه اتاق تمیز کلاس ۵ در بیشترین تعداد مجازش دارای ۱۰۰٬۰۰۰ عدد ذره میباشد.
غیاث الدین جمشید کاشانی نخستین کسی بود که در اوائل قرن ۱۵ میلادی علامت اعشاری را بکار برد. تا قبل از او اعداد غیر صحیح بصورت رقم صحیح بهمراه یک کسر نمایش داده میشدند.
استاندارد 5 فرمت پایهرا معرفی میکند که براساس مبنا و تعداد بیتهای مورد استفاده در رمزگذاری تبادلشان نامگذاری میشوند. طبق استاندارد 3 فرمت پایه برای اعداد اعشاری در مبنای 2(رمزگذاری شده با 32, 64 یا 128 بیت) و 2 فرمت پایه برای اعداد اعشاری در مبنای 10(رمزگذاری شده با 64 یا 128 بیت) وجود دارد.
در کتاب خود کتاب الفصول فی حساب الهندی طریقه نوینی از بیان و محاسبه اعداد اعشاری را ارائه داد که ۵ قرن قبل از کتاب مفتاح الحساب غیاث الدین جمشید کاشانی است. از این نظر برخی او را کاشف اعشار میدانند
وی شاگرد کوشیار گیلانی بود و نقش مهمی در ایجاد و انتشار عملیات ریاضی مثل جذر و ریشه سوم (کعب) اعداد صحیح و اعشاری داشتهاست. همچنین از کسانی است کسرهای دهدهی را جانشین کسرهای شصتگانی میکند.