آبگرمکن
معنی کلمه آبگرمکن در فرهنگ عمید
معنی کلمه آبگرمکن در فرهنگ فارسی
معنی کلمه آبگرمکن در دانشنامه عمومی
امروزه ابگرمکن ها با گاز کار می کنند که به صورت منبعی و دیواری وجود دارند ابگرمکن های منبعی یک منبع دارند که اب وارد آنها می شود و با شعله ای که در زیر ان وجود دارد گرم می شود این آبگرمکن ها روی زمین قرار دارند و فضای نسبتاً زیادی را اشغال می کنند و مناسب خانه های ویلایی و بزرگ اند و قیمت چندان زیادی ندارند. آبگرمکن های دیواری روی دیوار نصب می شوند و فضایی را روی زمین اشغال نمی کنند و مناسب خانه های کوچک و آپارتمانی است این آبگرمکن ها دارایی شبکه ای از لوله ها هستند که معمولاً از جنس مس است این لوله ها با مشعلی که در زیر آنها قرار دارد گرم می شوند و با عبور آنها اب گرم می شود این آبگرمکن ها گران ترند. ابگرمکن های خورشیدی گونه دیگری از ابگرمکن ها است با تابش خورشید به لوله های آن آب درون آنها گرم می شود بدی این ابگرمکن ها این است که در روزهای ابری و مکان های سرد و کم آفتاب کارکرد خوبی ندارد.
اصولاً ایراداتی که موجب تعمیر آبگرمکن می شود شامل موارد زیر می باشد:
• جرقه نزدن فندک یا ترموستات آبگرمکن
• روشن نماندن شعله شمعک آبگرمکن
• گرم نشدن آب آبگرمکن
• کم شدن فشار آب آبگرمکن
• آب گرم کن زغالی
• آب گرم کن نفتی
• آب گرم کن گازی
• آب گرم کن خورشیدی
• آب گرم کن برقی
• آب گرم کن برقی بدون مخزن
• آب گرم کن بدون مخزن
• آب گرم کن متراکم
پکیج دستگاهی گرمایشی است که به عنوان جایگزینی برای سیستم های گرمایشی بکار گرفته می شود. پکیج دیواری در سایز کوچکتری نسبت به آبگرمکن زمینی برخوردار است و از آبگرمکن های دیواری بزرگ تر است، که یکی از مزایای مهم کوچک بودن و فراهم کردن همزمان آب گرم و گرمایش ساختمان می باشد. در واقع پکیج به عنوان یک تأمین کننده سیستم گرمایش شوفاژها و تأمین دائمی آب گرم مورد نیاز منازل و ساختمان ها بکار برده می شود، که در سالهای اخیر بجای شوفاژ خانه در ساختمان ها الزامی شده است.
در یک دسته بندی کلی می توان پکیج ها را در دو نوع پکیج های زمینی و پکیج های دیواری تقسیم کرد. و از نظر منبع انرژی به پکیج گازی، پکیج گازوئیلی، پکیج برقی میتوان اشاره کرد. در درجهٔ بعد پکیج ها در دو نوع دیجیتال و آنالوگ دسته بندی می شوند. در آخر پکیج ها در چهار نوع زیر دسته بندی می شوند. دو مبدل فن دار، تک مبدل فن دار، دومبدل بدون فن، تک مبدل بدون فن.
معنی کلمه آبگرمکن در ویکی واژه
(فنی): دستگاه گرم کننده آب که با نفت و گاز و برق یا گرمای خورشید کار میکند.
وسیلهای که آب را به کمک آن گرم کنند. این وسیله که شامل یک مخزن آب است، ممکن است زغالی، نفتی، گازی و یا برقی باشد.
سماور و کتری نیز به نوعی (آبگرمکن) محسوب میشوند.
قدیمیترین نوع (آبگرمکن) آفتابه است.
جملاتی از کاربرد کلمه آبگرمکن
شکل مدور لولههای خلأ باعث میشود که اشعه خورشید در هر زاویه ای به آن عمود باشد حتی در زمان طلوع و غروب آفتاب، که منجر به افزایش چشمگیر کارایی دستگاه میشود؛ که نقطه قوت آبگرمکنهای لوله خلأ نسبت به آبگرمکنهای صفحه تخت میباشد.
پکیج دستگاهی گرمایشی است که به عنوان جایگزینی برای سیستمهای گرمایشی بکار گرفته میشود. پکیج دیواری در سایز کوچکتری نسبت به آبگرمکن زمینی برخوردار است و از آبگرمکنهای دیواری بزرگتر است، که یکی از مزایای مهم کوچک بودن و فراهم کردن همزمان آب گرم و گرمایش ساختمان میباشد. در واقع پکیج به عنوان یک تأمینکننده سیستم گرمایش شوفاژها و تأمین دائمی آب گرم مورد نیاز منازل و ساختمانها بکار برده میشود، که در سالهای اخیر بجای شوفاژ خانه در ساختمانها الزامی شدهاست.
گسترده ترین کاربرد انرژی های تجدیدپذیر استفاده از آنها برای تولید حرارت است که بهطور عمده به سوختهای زیستی و آبگرمکنهای خورشیدی مربوط میشود. بر این اساس، یکی از پرکاربردترین انواع فناوریهای مرتبط با انرژی های تجدیدپذیر، فناوری آبگرمکنهای خورشیدی است. مجموع ظرفیت نصب شدهٔ مجموع آبگرمکن های خورشیدی در سطح جهان تا پایان سال ۲۰۱۲ به ۲۶۵۰۰۰ مگاوات حرارتی رسیدهاست
کل سیستم عایق حرارتی میباشد بنابراین اتلاف دما بسیار پایین هست بنابراین هم افزایی گرمایی آب دائماً وجود دارد و به دماهای بالا بنا به شرایط جوی ۴۰ تا ۱۰۰ درجه سانتی گراد میرسد. آب گرم در منبع آبگرمکن تا ۷۲ ساعت گرم باقی میماند.
تاریخچه این نوع آبگرمکن در ایالات متحده به قبل از سال ۱۹۰۰ مربوط میشود، که شامل یک مخزن سیاه رنگ نصب شده بر روی سقف است. فرانک شومان اولین نیروگاه حرارتی خورشیدی جهان را در معادی مصر با استفاده از پارابولیک برای نیرو دادن به یک موتور ۶۰ تا ۷۰ اسب بخار (۴۵ تا ۵۲ کیلووات) که ۶٬۰۰۰ گالون آمریکایی (۲۳٬۰۰۰ لیتر)) پمپاژ میکرد، ساخت.
منیزیم رایجترین آند فداشونده مورد استفاده برای حفاظت سازههای مدفون در خاک میباشد. همچنین آندهای منیزیم برای حفاظت داخلی آبگرمکنها و مخازن آبی، مبدلهای حرارتی، کندانسورها و دیگر سازههایی که در تماس با آب هستند بکار میروند.
سپس از سال ۱۳۴۳ با تولید اجاق گاز رومیزی، اجاق گاز فر دار، انواع بخاریهای گازسوز و نفت سوز و آبگرمکن گازی به جرگه تولیدکنندگان لوازم خانگی پیوست.
آمارها حاکی از آن است که اقتصادهای در حال توسعه پا به پای کشورهای توسعه یافته در حال گسترش استفاده از فناوری آبگرمکنهای خورشیدی هستند تا بتوانند مصرف سوختهای فسیلی را متوقف کنند. چین، آمریکا، آلمان، ترکیه، برزیل، هند و ژاپن در استفاده از انواع این آبگرمکنها پیشرو هستند.
این نوع آبگرمکنها آبی را در درون خود ذخیره نمیکنند. مزیت اصلی آنها تولید مداوم آب گرم است (بر خلاف آبگرمکنهای مخزن دار که ظرفیت مشخصی دارند) و مصرف کمتر انرژی در بعضی شرایط. عیب اصلی این سیستم هزینه نصب و راهاندازی بالا است.