اسید چرب

معنی کلمه اسید چرب در فرهنگستان زبان و ادب

{fatty acid} [شیمی، مهندسی بسپار] ترکیبات آلی شامل زنجیر هیدروکربن با گروه کربوکسیل انتهایی

معنی کلمه اسید چرب در دانشنامه آزاد فارسی

اَسیدِ چَرْب (fatty acid)
(یا: اسید کربوکسیلیک) ترکیبی آلی، مرکب از یک زنجیرۀ هیدروکربن، با تعداد زوج از اتم های کربن، و یک گروه کربوکسیل (COOH-) در یک انتها. پیوندهای کووالان بین اتم های کربن ساده یا دوگانه اند. هرگاه پیوند دوگانه باشد، اتم های کربن به جای دو اتم هیدروژن، فقط با یک اتم هیدروژن پیوند برقرار می کنند. زنجیره هایی که فقط پیوندهای ساده دارند، دارای حداکثر اتم های هیدروژن اند و از این جهت آن ها را اشباع از هیدروژن می خوانند. زنجیره های متشکل از یک یا چند پیوند دوگانه را غیراشباع می نامند. اسیدهای چرب هنگام گوارش چربی در رودۀ کوچک تولید می شوند. اسیدهای چرب سیرشده شامل اسید های پالمیتیک و استئاریکاند. این اسیدها اسیدهای اولئیک، با یک پیوند دوگانه، و لینولئیک، با دو پیوند دوگانه، و لینولنیک، با سه پیوند دوگانه، را نیز دربر می گیرند. اسید لینولئیک بیش از یک سوم برخی از مارگارین ها (کره های نباتی) را تشکیل می دهد. فقط بیش از ۳۹ درصد از کره های نباتی موجود، معروف به کره های غنی از پیوندهای چند سیرنشده، پیوند دوگانه دارند. اسیدهای چرب در لیپیدهایی نظیر تری گلیسیریدها عموماً در ترکیب با گلیسرول یافت می شوند.

معنی کلمه اسید چرب در ویکی واژه

ترکیبات آلی شامل زنجیر هیدروکربن با گروه کربوکسیل انتهایی.

جملاتی از کاربرد کلمه اسید چرب

هر ۱۰۰ گرم روغن گردو حدود ۳/۶۳ گرم اسید چرب غیر اشباع ۸/۲۲ گرم چربی غیر اشباع۱/۹ گرم چربی اشباع تولید می‌کند.
روغن‌های نباتی همچون دیگر انواع چربی، از استرهای گلیسرین و همچنین از مخلوط انواع مختلف اسید چرب تشکیل یافته‌اند. این روغن‌ها در آب حل نمی‌شوند، اما در برخی حلال‌های آلی، محلول هستند.
نسبت اسید چرب امگا-۳ به امگا-۶ در روغن‌های خوراکی مختلف عبارتند از
این روغن کلسترول ندارد. این روغن حدود دارای ۲/۲۲٪ اسید چرب اشباع اولئیک اسید
اسید آراشیدونیک یک اسید چرب اشباع نشده ۲۰ کربنی است که دارای ۴ پیوند دوگانه است. این اسید چرب، زیرمجموعه اسیدهای چرب امگا ۶ به حساب می‌آید. اسید آراشیدونیک یکی از چربی‌های مهم زیستی است که در بیشتر جانداران آلی، یافت می‌شود.
پختن به روش‌های مختلفی که مواد غذایی را به کمک حرارت دادن، آمادهٔ خوردن می‌کنند گفته می‌شود. پختن مواد غذایی ممکن است در یک ظرف در بسته و تحت فشار به نام زودپَز انجام شود. این روش، می‌تواند مواد مغذی حساس به گرما (برای مثال ویتامین ث) و فیتونوترینت‌های بیواکتیو از قبیل بتا-کاروتن، گلوکوسینولات (ترکیبات مفیدی که در سبزیجات چلیپایی یافت می‌شوند) و اسید چرب امگا ۳ که برای سلامت انسان مفید است را کاهش دهد.
نام این اسید چرب، در لاتین به معنای بادام زمینی است. این اسید را می‌توان از هیدروژناسیون اسید چرب غیر اشباع آراشیدونیک اسید بدست آورد.