دنبلان
معنی کلمه دنبلان در فرهنگ معین
(دُ بَ ) (اِمر. )۱ - خایة گوسفند. ۲ - نوعی قارچ خوراکی .
معنی کلمه دنبلان در فرهنگ عمید
۲. نوعی قارچ یا سماروغ که در جاهای مرطوب می روید و آن را نیز در روغن تف می دهند و می خورند.
معنی کلمه دنبلان در فرهنگ فارسی
( اسم ) ۱ - خایه گوسفند که آنرا کباب کنند و خورند بیضه گوسفند . ۲ - نوعی قارچ که در امکنه مرطوب روید و آنرا در روغن تفت دهن و خورند .
معنی کلمه دنبلان در دانشنامه عمومی
در لغت نامه دهخدا، در توصیف دنبلان آمده است: تخم گوسپند، خایه گوسفند و بزغاله و غیره. بیضه غنم. خصی المواشی، بیضه گوسفند که کباب کرده خورند.
طبق نظر عامه مراجع اسلام خوردن دنبلان حرام است. البته برخی معتقدند این فعل حلال است در حالیکه این قول اعتباری ندارد. [ نیازمند منبع]
معنی کلمه دنبلان در دانشنامه آزاد فارسی
گروهی از قارچ های زیرزمینی، از راستۀ Tuberales. بعضی از آن ها از نظر غذایی با ارزش و فوق العاده خوشمزه اند. گونۀ Tuber melanosporum، که معمولاً در زیر درختان بلوط می روید، لذیذ است. این قارچ بومی ناحیۀ پریگور در فرانسه است، اما در سایر نواحی نیز پرورش می یابد. گِرد و به رنگ قهوه ای تیره است، گوشتی تیره رنگ دارد، و بر سطح خارجی آن زگیل هایی دیده می شود. از گذشته های دور مردم از سگ و خوک، که حس بویایی نیرومندی دارند، برای یافتن این قارچ استفاده می کردند، اما در ۱۹۹۰، در انستیتوی علوم و تکنولوژی دانشگاه منچستر انگستان نوعی بویاب مصنوعی ساخته شد که در آزمایش هایی در بوردو کارآیی خود را برای یافتن این قارچ نشان داد.
معنی کلمه دنبلان در دانشنامه اسلامی
دنبلان بیضه چارپایان است.
احکام دنبلان
از اعضای حرام در حیوانات حلال گوشت تذکیه شده، مانند گاو و گوسفند دنبلان است.
معنی کلمه دنبلان در ویکی واژه
نوعی قارچ خوراکی.
بیضة چهارپایان حلال گوشت.
جملاتی از کاربرد کلمه دنبلان
فراوردههای فرعی گوشت یا احشا به محصولهای خوراکیای گفته میشود که معمولاً شامل اعضای درون یا سر و دست حیوان گوشتی میشوند مانند: کبد، شش، سیرابی، دست، سر، بیضه و… که به صورت غذاهایی خاص مانند کلهپاچه، سیرابی شیردان، دنبلان، چغور پغور طبخ میشوند که در ملل مختلف به شکلهای متفاوت استفاده میشوند.
جماعتی گرد بهلول بودند. یکی از آن میان او را پرسید: میدانی من کیستم؟ گفت: بلی به خدا. نسبت را نیز می شناسم. تو چون دنبلان کوهی هستی نه اصلی ثابت داری نه فرعی.
در شرق آسیا از گوشت، پوست و تقریباً تمام اعضای خر در آشپزی استفاده میشود. یک ضربالمثل قدیمی چینی میگوید: «خوراک اژدها در آسمان (بهشت) و خوراک خر روی زمین». از آلت تناسلی این حیوان در طبخ غذا استفاده میشود و برخی رستورانها چون رستورانهای گوا لی ژوانگ به عرضهٔ این غذا میپردازند. رستورانهای گوا لی ژوانگ متخصص در ارائه خوراک از آلات تناسلی و دنبلان) گونههای مختلف حیوانات است.[نکته ۱] چینیها معتقدند که خوردن آلت نری میتواند قوای جنسی را تقویت کند.از دیگر غذاهایی که با گوشت خر تهیه میشود میتوان به خربرگر اشاره کرد.
ز هر سو دنبلان و قارچ خیزد همه چون کاسه و چون پارچ خیزد