تاهیتی

معنی کلمه تاهیتی در لغت نامه دهخدا

تاهیتی. ( اِخ ) «تاییتی » یا «اُتاییتی » یا «اُتاهیتی » از جزایر اصلی مجمعالجزایر پولی نزی و از مستعمرات فرانسه در اقیانوسیه است که در وسطاقیانوس آرام و در انتهای شرقی پولی نزی واقع است. مساحتش در حدود 1048 کیلومتر مربع است و 30500 تن سکنه دارد و مرکز آن «پاپیت » که تنها شهر مهم این جزیره است. جزیره تاهیتی از دو قطعه خاک آتشفشانی متصل بهم تشکیل یافته است که بوسیله تنگه «تاراوَاُ» بیکدیگر پیوسته شده اند. سرزمینی است کوهستانی و بلندترین کوههای آن «اوروهِنا» است. اطراف این جزیره از بریدگی های شدید و تند و از سنگهای مرجانی احاطه شده است. در منطقه حاره واقع و هوای آن بر اثر کوهستانی بودن و تأثیر آب دریا نسبةًگرم و سالم و خوش میباشد. ساکنین جزایر پولی نزی دارای خصایل و آداب مطبوع و ملایم میباشند و مردم تاهیتی هم در این صفات با ساکنین جزایر مذکور مشترکند. اهالی تاهیتی بزبان پولی نزی تکلم کنند و ابتدا با روشهای اولیه و ساده بکار کشاورزی اشتغال داشتند پس از ورود مردم اروپا بدان سرزمین و راهنمایی آنان وضع کشاورزی بومیان تا حدی تغییر کرد. محصول آنجا عبارتست از: موز، پرتقال ، لیمو، وانیل ، نارگیل ، نیشکر، توتون ، ذرت و غیره. مردم بومی علاوه بر کار کشاورزی بصید ماهی و خرچنگ و مروارید هم می پردازند. این جزیره بسال 1605 م. بوسیله «کیرو» کشف و بسال 1767 بوسیله «والی » شناخته شد. اهالی تاهیتی در نیمه اول قرن نوزدهم بوسیله مبشرین کاتولیک و پرتستان تبلیغ شدند و به دین مسیح درآمدند. در سالهای 1842-1846 م. بین فرانسه و انگلستان بر سر تصاحب آن جدالهائی درگرفت ولی بالاخره بسال 1880 در زمره مستملکات فرانسه درآمد.

معنی کلمه تاهیتی در فرهنگ فارسی

مجمع الجزایرهایست در اقیانوس کبیر ( جزو جزایر پلینزی ) در تحت تصرف فرانسه که جزیره اصلی آن تاهیتی است که ۳٠٠٠٠ تن جمعیت دارد و مرکز آن پاپیته میباشد . محصول آن قند توتون وغیرهاست.

معنی کلمه تاهیتی در دانشنامه عمومی

تاهیتی (گروه). تاهیتی ( کره ای:  타히티 ) یک گروه دختر چهار نفره کره جنوبی بود که در سال ۲۰۱۲ تشکیل شد. این گروه در ۲۳ ژوئیه ۲۰۱۲ با تک آهنگ "Tonight" شروع به کار کرد. نام باشگاه هواداران آنها "مروارید سیاه" است. در ۲۵ ژوئیه ۲۰۱۸ اعلام شد که تاهیتی منحل شده است.
• میسو ( 미소 )
• Minjae ( 민재 )
• جری ( 제리 )
• جونگبین ( 정빈 )
• ای جی ( 이제이 )
• کیزی ( 키지 )
• آری ( 아리 )
• Yeeun ( 예은 )
• جین ( 진 )
• جیسو ( 지수 )

معنی کلمه تاهیتی در دانشنامه آزاد فارسی

تاهیتی (Tahiti)
(یا: تائیتی) بزرگ ترین جزیره در جزایر سوسیته، در پولینزی فرانسه، با ۱,۰۴۲ کیلومتر مربع مساحت و ۱۵۰,۷۰۰ نفر جمعیت (۱۹۹۶). مرکز اداری آن پاپئته و آتشفشان اوروهنا۴، با ۲,۲۳۷ متر ارتفاع، بلندترین نقطۀ آن است. بیشتر زمین های آن از مواد آذرین پوشیده شده است.

جملاتی از کاربرد کلمه تاهیتی

در ۱۹۲۸ او به همراه رومن رولان برندهٔ جایزه نوبل ادبی دست به برپایی جامعه زیست بین‌المللی زد. او برای گسترش این جامعه و نیز پژوهش‌هایش سفرهای بسیاری به آفریقا، فرانسه، اروپای شرقی و تاهیتی نمود. در ۱۹۳۹ او با دبورا شینمن پیمان زناشویی بست. این زوج در ۱۹۴۰ کمپی را در باخا کالیفرنیای مکزیک به راه انداختند و نامش را لانچولاپوئرتا گذاردند و در آنجا به پژوهش و آزمودن ایده‌های خود پرداختند. این دو دارای دو فرزند به نام‌های الکس و لیویا شدند. در این هنگام سکلی همچنان به سخنرانی، نگارش، سفر، آموزگاری و برپایی سمینار در آمریکا و دیگر کشورها می‌پرداخت.
تهاآمانا همسر بومی پل گوگن در اولین بازدید وی از تاهیتی در سال ۱۸۹۱ تا ۱۸۹۳ بود. در آن زمان معمول بود که استعمارگران فرانسوی همسران بومی را بگیرند. این دختران غالباً فرزندان زیر سن قانونی بودند، همان‌طور که در مورد تهاآمانا نیز وجود داشت، ازدواج آن‌ها توسط خانواده به دلایل وضعیت یا مزیت مالی ترتیب می‌یافت. دو دختری که گوگن پس از تهاآمانا به دست آورد، سرانجام به خانه برگشتند در حالی که خود تهاآمانا پس از مراجعه گوگن در سال ۱۸۹۵ به تاهیتی، از ادامه روابط خود خودداری و امتناع کرد.تهاآمانا بدون شک خود را مطابق آداب و رسوم محلی خود متأهل می‌دید، اما برای گوگن این ازدواج به وضوح یک ترتیب موقت بود.
آهوتُرو (زاده تاهیتی، حدوداً ۱۷۴۰ – در گذشته تولانارو، ۶ نوامبر ۱۷۷۱) مردی اهل تاهیتی، برادر و پسر خوانده ارتی، رئیس دهکده ای بود که لویی آنتوان دو بوگنویل در سفر خود به تاهیتی در نزدیکی آن لنگر انداخت. او در طی این دیدار به مهم‌ترین واسطه بین تاهیتی‌ها و فرانسویان تبدیل شد و داوطلب شد تا بوگنویل را در سفرش به فرانسه همراهی کند. آهوترو یک سال در پاریس اقامت داشت و پس از آن سفری برای برگشت به تاهیتی را انجام داد ولی در طی این سفر بر اثر آبله در ماداگاسکار در گذشت.
همچنین افسانه‌هایی شامل: آذربایجانی، ارمنی، گرجی، استرالیایی، الجزایری، بلغاری، پاکستانی، تونسی، سرخپوستان، لائوسی و کامبوجی، ویتنامی، تبت، جزایر اقیانوسیه، خاور دور (ژاپن)، کولی‌ها، تاهیتی و دریای جنوب، چینی، سنگالی، ماداگاسکاری، مصر باستان، مکزیکی، هندی، وایکینگ‌ها و یونان باستان از جمله آثاری است که اردشیر نیک‌پور در دهۀ ۴۰ تا دهۀ ۶۰ ترجمه کرده است.