باتون

باتون

معنی کلمه باتون در لغت نامه دهخدا

باتون. ( اِ ) قسمی از مرغهای شکاری. ( ناظم الاطباء ).

معنی کلمه باتون در فرهنگ معین

[ فر. ] ( اِ. ) = باتوم . باطوم : میلة کوتاهی از چوب یا لاستیک که پاسبانان بر کمر می آویزند و برای سرکوب کردن شورش و جنجال از آن استفاده می کنند.

معنی کلمه باتون در فرهنگ عمید

چوب دستی از جنس چوب یا پلاستیک که افراد پلیس و نیروی انتظامی به عنوان اسلحۀ سرد به کار می برند.

معنی کلمه باتون در فرهنگ فارسی

چوبدست، عصا، چوبدستی که پاسبانان بکمر، میبندند
( اسم ) ۱ - چوبکی که پاسبانان بر کمر آویزان کنند و در موقع لزوم با آن حمله نمایند.
از مرغان شکاری است

معنی کلمه باتون در دانشنامه عمومی

باتون (فیلم ۲۰۲۲). باتون ( انگلیسی: Baton ) ( به هندی: Laththi ) فیلم اکشن دلهره آور هندی تامیل - زبان، محصول سال ۲۰۲۲ است که توسط ای. وینوت کومار نوشته و کارگردانی شده است که اولین تجربه کارگردانی او بود. بازیگران اصلی فیلم ویشال، رامانا، سوناینا و پرابو هستند.
در ابتدا برنامه ریزی شده بود تا فیلم در روز ۱۲ اوت ۲۰۲۲ اکران شود ولی به علت جراحات و ضربات متعددی که در سکانس نزاع و درگیری بر ظاهر ویشال وارد گردید و باعث ظاهر ناخوشایند شدید او شده بود، اکران فیلم به روز ۱۵ سپتامبر موکول شد. هر چند تاریخ اکران دوباره برای مدت نامحدودی به تعویق افتاد. فیلم در روز ۲۲ دسامبر ۲۰۲۲ اکران شد که نظرات مختلف منتقدان را در پی داشت.

معنی کلمه باتون در ویکی واژه

باتوم. باطوم: میلة کوتاهی از چوب یا لاستیک که پاسبانان بر کمر می‌آویزند و برای سرکوب کردن شورش و جنجال از آن استفاده می‌کنند.

جملاتی از کاربرد کلمه باتون

کارسون در ۱۰ مارس ۲۰۰۱ در همند، لوئیزیانا، متولد شد. او در سال ۲۰۱۹ از مدرسه بین‌المللی باتون روژ فارغ‌التحصیل شد.[نیازمند منبع]
از سال ۱۹۹۹ تا کنون نیروهای امنیتی اداره ۶۱۰ در سراسر چین اقدام به دستگیری و بازداشت تمرین‌کنندگان فالون گونگ کرده‌اند. ضرب و شتم، بازداشت در اردوگاه‌های کار اجباری، شستشوی مغزی و آزار و شکنجه از جمله اعمالی است که بر تمرین‌کنندگان فالون گونگ انجام شد. شیوه‌های شکنجه شامل شوک دادن با باتون‌های الکتریکی با ولتاژهای بالا، محرومیت از خواب، گرسنگی، تجاوز و سقط اجباری است. جیانگ زمین در زمان تشکیل اداره ۶۱۰ فرمان می دهد که فالون گونگ را در سه ماه ریشه کن کند.
بردلی فوراً پس از رسیدن به ساوانای ایالت جورجیا در سال ۱۸۶۵، به انتقاد علنی از طرز برخورد با سیاه‌پوستان در جریان بردگی آغاز نمود و خواستار غرامت که شامل سال‌های قبل از بردگی نیز می‌شد، گردید. وی منتقد پرغوغای بی‌عدالتی‌های اجتماعی شامل وحشی‌گری پلیس بود، چنانچه در این نقل قول سخنرانی‌اش که در کلیسای باپتیست نیو استریت بازتاب یافته‌است: «حاکمیت و فرمانروایی باتون یا چماق‌های پلیس و اقتدار پلیس لغو خواهد شد» و ضربه‌ای وارد خواهد شد «که حتی پلیس‌ها را سراسیمه خواهد ساخت». بردلی همچنین اعتراضاتی را راجع به دستورهای ویژه میدانی شماره ۱۵ ارتشبد ویلیام تکسامه شرمن سازماندهی نمود.
در دهه ۵۰ و به دنبال ایجاد گروه‌های چریکی -عمدتاً چپ- در ایران، زنان فعال سیاسی زندانی شدند. در خاطراتی که توسط برخی از این زنان ثبت شده مواردی از تجاوز توسط بطری و باتون برقی -به قصد شکنجه زندانی- ذکر شده‌است.
در سال ۲۰۱۳ گرانده با لیبل خود ملاقات کرد و از مسیر آلبوم، احساس نارضایتی کرد. در چندین مصاحبه در سال ۲۰۱۳ او اعتراف کرد که اصلاً از تک ترانه آزمایشی خود، قلباتونو ببرید بالا خوشش نمی‌آید و هیچ علاقه‌ای به دنبال کردن موسیقی در این سبک ندارد. او تمایل خود به ساخت موسیقی پاپ شهری دهه ۹۰ را نشان داد؛ موسیقی که با آن بزرگ شده بود.
آرنیکا قائم مقامی (۲۰ آذر ۱۳۸۴–۳۰ مهر ۱۴۰۱) دختر نوجوان ۱۷ ساله‌ای بود که در جریان خیزش ۱۴۰۱ ایران، بر اثر ضربات باتون بر سر و صورتش توسط نیروهای جمهوری اسلامی کشته شد.
دان که اهل باتون روژ، لوئیزیانا است، اولین بازی خود را در لیگ سیاهان در سال ۱۹۳۷ برای دیترویت استارز انجام داد. در سال‌های ۱۹۴۲ و ۱۹۴۳، او برای بلک بارون‌های بیرمنگام بازی کرد، و در دو بازی از سری جهانی سیاهپوستان ۱۹۴۳ برای بیرمنگام ظاهر شد. در سال ۱۹۴۶، او برای پورتلند رزبادز اتحادیه بیسبال سیاهپوستان ساحل غربی بازی کرد. دان در سال ۲۰۰۴ در سن ۹۳ سالگی در لورل، می‌سی‌سی‌پی درگذشت.
وبگاه پارلمان نیوز به نقل از یکی از اعضای کمیته ویژه مجلس برای بررسی حوادث پس از انتخابات که نخواست نامش فاش شود، گفت که به برخی از بازداشت‌شدگان به وسیله باتون و شیشه نوشابه تجاوز شده‌است و در صورت تکمیل گزارش جزئیات آن را دراختیار رئیس مجلس و بزرگان نظام قرار خواهد گرفت.
آرنیکا قائم مقامی، دختر نوجوان ۱۷ ساله‌ای بود که در ۲۰ مهرماه ۱۴۰۱ در جریان خیزش ۱۴۰۱ ایران بر اثر ضربات باتون نیروهای امنیتی کشته شد. او ۱۰ روز در بیمارستان ارتش در کما بود و سرانجام در ۳۰ مهرماه ۱۴۰۱ بر اثر مرگ مغزی جان خود را از دست داد.
از این چهار سرده بین ۱۰ تا ۲۰ گونه شناسایی شده که همگی از عصر باتونین تا میانه‌های ژوراسیک و تا پایان پلیوسن زندگی می‌کردند. این بازه زمانی حدود ۱۶۰ میلیون سال را دربر می‌گیرد.