انبار غله
معنی کلمه انبار غله در فرهنگستان زبان و ادب

انبار غله

معنی کلمه انبار غله در فرهنگستان زبان و ادب

{granary} [کشاورزی-زراعت و اصلاح نباتات] انباری برای ذخیرۀ غلات بوجاری شده

معنی کلمه انبار غله در دانشنامه عمومی

انبار غله به ساختمانی مسقف برای نگهداری غله یا غذای دام گفته می شود که می تواند به صورت اتاقی از انبار کاه باشد. انبار غله های باستانی از جنس سفال بودند. انبارهای غله را بالاتر از سطح زمین می ساختند تا از دسترس جانوران موزی مانند موش درامان باشد.
ساخت انبار غله به دوران باستان حدود ۹۵۰۰ سال پیش از میلاد مسیح باز می گردد. و اولین آثار در منطقهٔ حاشیه ای رود اردن مربوط به دوران نوسنگی پیش ازسفال می شود.
در ابتدا در میان ساختمان ها ساخته می شد و در هزاره هشتم آن را به درون ساختمان در اتاق مخصوص انتقال دادند. اولین انبارهای غله ابعادی در حدود ۳ متر در ۳ متر داشتند و در بیرون خانه و به صورت آویزان که به علت عبور هوا و تهویهٔ هوا غله ها را از حمله حشرات درامان می داشت. سیلو نیز یک نوع انبار غله محسوب می شود.

معنی کلمه انبار غله در ویکی واژه

انباری برای ذخیرۀ غلات بوجاری‌شده.

جملاتی از کاربرد کلمه انبار غله

علی اصغر خان در زمان حیات پدر، ملقب به صاحب‌جمع (متصدی شترخانه و قاطر خانه) بود و پس از آن که «میرزا علی‌خان امین الممالک» رئیس «دارالشورای کبری» در سال ۱۲۹۹ ه‍.ق ملقب به امین‌الدوله شد، میرزا علی‌اصغرخان لقب قبلی او را گرفته و ملقب به «امین‌الملک» گردید و مدت ۱۴ ماه ملقب به این لقب بود؛ که میرزا ابراهیم، پدرش در سال ۱۳۰۰ ه‍.ق به هنگام مسافرت ناصرالدین شاه به مشهد، درگذشت و ناصرالدین شاه پس از درگذشت او تمام مشاغل پدر، از قبیل بیوتات سلطنتی، انبار غله‌ی مرکزی، ضراب‌خانه، گمرکات و خزانه، به انضمام وزارت دربار و لقب امین‌السلطانی را به پسرش؛ میرزا علی‌اصغرخان، که در آن هنگام جوانی ۲۶ ساله بود، منتقل نمود.