برداشت آب
جملاتی از کاربرد کلمه برداشت آب
آبانبار در نواحی گرم و خشک از جمله ملزومات مهم برای تداوم زندگی در این مناطق بوده و در اکثر محلات شهری و روستاها یک یا چند آبانبار وجود داشتهاست. این آبانبارها شامل یک مخزن بزرگ مکعب یا مکعب مستطیل یا استوانهای شکل درداخل زمین بودهاند که روی این مخزن را با طاق قوسی یا گنبدی میپوشاندند. این مخازن غالباً یک و در بعضی موارد دو در راه پله برای برداشت آب از مخزن
رودخانه دز در خرداد/تیر سال ۱۴۰۱ در محدوده شهرستان شوشتر در نزدیکی روستاهای شعیبیه به طور کامل خشک شد. در این مدت هیچ آبی برای برداشت آب آشامیدنی و کشاورزی روستاهای شعیبیه شوشتر وجود نداشت. خشک شدن رودخانه دز برای اولین بار در سال ۱۴۰۱ رخ داده است.
برای دسترسی به آبانبار باید از پلکانه گذر کرد عرض این راه پله برای استفاده کنندگانی که ظروف آب را حمل میکنند در نظر گرفته شده و پوشش آن از نوع طاق آهنگ است در انتهای راه پله فضای کوچک و حوضچهای مسطح قرار دارد که پاشیر نامیده میشود برداشت آب از طریق شیرهای تعبیه شده در این محوطه صورت میگیرد.
گفته میشود که در زمانهای قدیم تعداد این چاهها ۳۶۶ عدد بودهاست، یعنی به تعداد روزهای سال و یک عدد هم بیشتر برای سالهای کبیسه و هر روز از یکی از این چاهها برای آب شرب استفاده میشدهاست و به همین علت در تمام روزهای سال این چاهها آب شرب مردم این جزیره را تأمین میکردهاست. به گفته مردمان محلی نام این چاهها طلا نمیباشد و در اصل «تلا» است. در واقع در قدیم «تل آو» بودهاست. «تل» به معنی تپهای که مشرف بر این چاهها است و «آو» که در زبان محل همان معنی آب را میدهد. این چاهها دارای اشکال مختلفی مانند مربعی، مستطیلی، دایرهای و حتی گلابی شکل میباشند و برداشت آب از آنها توسط دلو انجام میشدهاست.
۵. در صورت عدم بهبود آبسه، گاهی جراحی جهت تخلیه چرک آبسه یا برداشت آبسه و قسمت درگیر ریه لازم میشود.
سوخت هرکس پی ما سوخته جانان برداشت آب بر آتش این قافله می باید زد