آوانگار

معنی کلمه آوانگار در ویکی واژه

(زبان‌شناسی): ویژگی آنچه آواهای زبان را با نشانه‌های الفبای ویژه نشان میدهد.
صورتِ آوانگاری شده.

جملاتی از کاربرد کلمه آوانگار

در سال ۱۹۶۵ میلادی در تورین به عنوان یک مجموعۀ آزمایشی آوانگارد از معماران، طراحان، شاعران و هنرمندان تأسیس شد. بنیانگذاران آن فرانکو آئودریتو، روبرتا گاروشی، انزو برتونه، پائولو مورلو و پائولو روندلی بودند.
او با رشته‌ای از مقالات که در نشریه‌های فرانسوی فیلم نگاشت تأثیر زیادی در پیدایش موج نوی سینمای فرانسه داشت. مهم‌ترین رسالهٔ او رساله‌ای بود با نام تولد یک آوانگارد جدید: دوربین-قلم که در سال ۱۹۴۸ در شمارهٔ ۱۴۴ مجله اکران فرانسه به چاپ رسید. این رساله همچنین تأثیر زیادی در نظریات فرانسوا تروفو و ایدهٔ سیاست مؤلفان او و نظریه مؤلف اندرو ساریس داشت. او همچنین از سال ۱۹۵۲ به فیلمسازی روی آورد و تعدادی فیلم ساخت که در سینمای موج نو چندان اهمیتی نیافتند.
در سال‌های ۷۱–۱۹۶۶ سردبیر نشریه «آوانگارد» بود.
رسم‌الخط ترکی کاملاً فونمیک است و تلفظ لغات همواره از روی املای آن‌ها قابل تشخیص است. جدول زیر حروف ترکی، صداهای متناظرشان در الفبای آوانگاری بین‌المللی، و نحوهٔ تلفظشان توسط یک انگلیسی‌زبان را نشان می‌دهد.
لازار مارکویچ لیسیتسکی مشهور به اِل لیسیتسکی (روسی: Ла́зарь Ма́ркович Лиси́цкий؛ ۲۳ نوامبر ۱۸۹۰ – ۳۰ دسامبر ۱۹۴۱) هنرمندِ نقاش، طراح، معمار و عکاس اهل امپراتوری روسیه و اتحاد جماهیر شوروی بود. او از برجسته‌ترین چهره‌های آوانگارد روسی به‌شمار می‌آید که به‌همراه ماله‌ویچ سهم عمده‌ای در پیشبرد جنبش سوپره‌ماتیسم داشت. آثار لیسیتزکی همچنین مکتب‌های باوهاوس و ساخت‌گرایی را عمیقاً تحت‌تأثیر قرار داد و تجربه‌های خلاقانه‌اش در بهره‌گیری از تکنیک‌ها و ابزارهای طراحی تأثیری عظیم بر هنر گرافیک قرن بیستم نهاد.
وی در ۲۵ مه ۱۹۲۶ در مسکو به دنیا آمد و از مدرسه ابتدایی شماره ۱۹ نیکول آقبالیان (۱۹۴۳), دانشگاه دولتی ایروان (۱۹۴۸) و دانشگاه دولتی علوم پرورشی خاچاطور آبوویان ارمنستان (۱۹۵۳) فارغ‌التحصیل گشت. عضو اتحادیه نویسندگان اتحاد شوروی بود و در آوانگارد و دانشگاه دولتی زبان‌ها و علوم اجتماعی بروسوف ایروان فعالیت می‌کند. همچنین برندهٔ جوایزی همچون چهره فرهنگی شایسته ارمنستان شوروی شده‌است.
آکژول محموداف (به روسی: Акжол Махмудов، آوانگاری: زادهٔ ۱۵ آوریل ۱۹۹۹) کشتی‌گیر فرنگی‌کار تیم ملی قرقیزستان است.
ایده اولیه تأسیس این استودیو، «دمیدن نفسی تازه به صنعت انیمهٔ ژاپن» بود و وجه تسمیۀ آن به یک نام عربی برمی‌گردد (به عربی: قِبْلِيّ، آوانگاری: به معنای «چیزی که از سمت قبله می‌آید») که مردم لیبی برای نامیدن بادهای تابستانی سیروکو به کار می‌برند. همچنین در زمان جنگ جهانی دوم ایتالیایی‌ها نام یکی از جنگنده‌های شناسایی خود در صحرای بزرگ آفریقا را برگرفته از همین نام گیبوری گذاشته بودند. جیبوری تلفظ ژاپنی این اسم است.
ابراهیم غانم (به عربی: إبراهيم غنيم، آوانگاری: زادهٔ ۱۷ آوریل ۱۹۹۵) یک کشتی‌گیر فرنگی‌کار مصری تبار اهل کشور فرانسه است.
ارسلان بوداژاپوف (به روسی: Арсалан Баирович Будажапов، آوانگاری: زادهٔ ۲۱ مهٔ ۱۹۹۳) یک کشتی‌گیر آزادکار اهل کشور قرقیزستان است.