اکادمی

اکادمی

معنی کلمه اکادمی در لغت نامه دهخدا

( آکادمی ) آکادمی. [ دِ ] ( فرانسوی ، اِ ) ( مشتق از نام یلی اساطیری از مردم یونان موسوم به آکادمُس که اراضی منسوب بدو را آکادمی مینامیدند، در شمال غربی اَطینه «آتن »، و مَدْرَس افلاطون بدانجا بود. ) اقاذیمیا. فرهنگستان. و رجوع به اقاذیمیا شود.
اکادمی. [ اَ دِ ] ( فرانسوی ، اِ ) آکادمی. ( فرهنگ فارسی معین ) ( یادداشت مؤلف ). رجوع به آکادمی شود.

معنی کلمه اکادمی در فرهنگ معین

( آکادمی ) (دِ ) [ فر. ] ( اِ. ) فرهنگستان ، آکادمی نام باغی بوده در آتن که افلاطون در آن تدریس می کرد و کم کم با گذشت زمان معنای انجمن علمی یا فرهنگستان را به خود گرفت .

معنی کلمه اکادمی در فرهنگ عمید

( آکادمی ) انجمنی رسمی در هر کشور که از بزرگان علوم و فنون برای بحث و تحقیق در مسائل علمی و ادبی تشکیل می شود، فرهنگستان.

معنی کلمه اکادمی در فرهنگ فارسی

( آکادمی ) ( اسم ) ۱ - انجمنی مرکب از بزرگان علم و ادب و فن فرهنگستان
فرهنگستان
نام باغی در آتن که افلاطون در آن فلسفه درس می داده، مجامعی که جهت بحث وتحقیق درمسائل علمی تشکیل می شد
( آکا دمی ) باغی بود در آتن ( اثنیه ) پایتخت یونان قدیم که در آن افلاطون به شاگردان خود فلسفه درس می داد و بعد ها این اسم بانجمنهای دانشمندان و ادیبان اطلاق گردید

معنی کلمه اکادمی در دانشنامه عمومی

آکادمی (دوره ای). آکادمی ( به انگلیسی: The Academy ) مجله ای است که مروری بر ادبیات و موضوعات کلی دارد و از سال ۱۸۶۹ تا ۱۹۱۵ در لندن منتشر می شد، همچنین از ۱۹۰۲ تا ۱۹۰۵ عنوان آن آکادمی و ادبیات بود که توسط چارلز اپلتون تأسیس شد.
اولین شماره این مجله در ۹ اکتبر ۱۸۶۹ تحت عنوان آکادمی: گزارش ماهانه ادبیات، یادگیری، علم و هنر منتشر گردید. از اکتبر ۱۸۶۹ تا ژانویه ۱۸۷۱ به صورت ماهانه، سپس به صورت شش ماه یکبار از فوریه ۱۸۷۱ تا ۱۸۷۳، و از سال ۱۸۷۴ تا ۱۹۰۲ به صورت هفتگی با عناوین آکادمی: بررسی هفتگی ادبیات، علم و هنر و سپس آکادمی: بررسی هفتگی منتشر می شد. ادبیات و زندگی. آخرین شماره آن ۱۵۴۹ بود که در ۱۱ ژانویه منتشر شد. در ژانویه ۱۹۰۲ آکادمی با نشریه ادبیات ادغام شد و به آکادمی و ادبیات تبدیل گردید. با این حال، نشریه ادغام شده همچنان شماره تسلسل آکادمی را حفظ کرد و در سال ۱۹۰۵ به نام آکادمی بازگشت.

معنی کلمه اکادمی در دانشنامه آزاد فارسی

آکادمی. آکادمی (academy)
(در یونانی: آکادمیا) در اصل، مدرسۀ فلسفی یونانی که افلاطون آن را در باغ های آکادمه، متعلق به پهلوانی با نام آکادموس، در شمال غربی آتن تأسیس کرد. این مدرسه، و سایر مدارس غیردینی یا کافرکیشانه به دستور یوستی نیانوس اول، امپراتور بیزانس، در ۵۲۹م تعطیل شد. نخستین آکادمی (به معنای امروزیِ کلمه، یعنی انجمنی به رسمیت شناخته شده که برای پیشبرد یک یا چند رشته از هنرها و علوم تأسیس شده باشد) موزۀ اسکندریهبوده است که در قرن ۳پ م بطلمیوس سوتر، بنیاد نهاد. شارلمانی در ۷۹۶م، به پیشنهاد آلکوئین، مدرسه یا مؤسسه ای شبیه به آکادمی در کلیسای سن مارتنِ شهر تور بنا نهاد. نظام آکادمی پس از مرگ افلاطون تغییراتی یافت که بر مبنای آن دوره های مختلف آکادمی را چنین ترسیم کرده اند: آکادمی افلاطون، ۳۹۸ـ۳۴۷پ م؛ آکادمی قدیمبه سرپرستی اسپوزیپوس، کسنوکراتس، پولمو؛ آکادمی میانه (وسطا)به سرپرستی آرکستیلائوس؛ آکادمی جدیدبه سرپرستی کارنیادس. پس از آن نیز دو آکادمی دیگر تأسیس شد: آکادمی چهارمرا فیلون لاریساییو آکادمی پنجمرا آنتیوخوس آسکالونیپایه نهادند. آکادمی اخیر در ۷۹پ م تعطیل شد. تا دورۀ رنسانس، صومعه ها و دیرها را، مخصوصاً در اروپا و امریکا، که دبیرستان های مذهبی نیز به شمار می آمدند، آکادمی می خواندند بعدها یعنی پس از دوران قرون وسطا و رنسانس، این عنوان، معنایی غیر دقیق یافت و انواع مؤسساتی را شامل بود که در آن فنونی چون اسب سواری، شمشیربازی، رقص و غیره تعلیم داده می شد. پس از این دوران، آکادمی به انجمن های ادیبان و دانشمندان و هنرمندان اطلاق شده است مانند آکادمی ونیز که آکادمی نو یا نئاکادمیانامیده می شد و در ۱۵۰۰ برای احیای زبان و فرهنگ یونانی تأسیس شد؛ آکادمی هلندیان، در ۱۶۱۷ در هلند به منظور آموزش ریاضیات، فلسفه و زبان شناسی شکل گرفت؛ آکادمی فرانسه، که در ۱۶۳۵ بنیاد نهاده شد و الگوی تمامی آکادمی های جهان بوده است و آکادمی سلطنتی هنرهاکه در ۱۷۶۸ در انگلستان تأسیس شد. از آن پس آکادمی های بسیاری از کشورهای مختلف تأسیس شده است. این اصطلاح را امروزه در ایران فرهنگستان می نامند. قدیمی ترین فرهنگستان ایران در ۱۳۱۴ش تأسیس شد که صرفاً در حوزۀ زبان و ادبیات فارسی فعالیت داشت. امروزه این فرهنگستان با نام فرهنگستان زبان و ادب فارسی به کار خود ادامه می دهد (نیز← فرهنگستان_زبان_و_ادب_فارسی).
فرهنگستان های دیگر عبارت اند از: فرهنگستان هنر (تأسیس ۱۳۷۸ش)، فرهنگستان علوم (تأسیس ۱۳۶۹ش) و فرهنگستان علوم پزشکی (تأسیس ۱۳۶۹ش).

معنی کلمه اکادمی در ویکی واژه

آدکامی
آکادمی نام باغی بوده در آتن که افلاطون در آن تدریس می‌کرد و کم‌کم با گذشت زمان معنای انجمن علمی یا فرهنگستان را به خود گرفت. او را ... عضو آکادمی کرده بودند. «آل‌احمد»

جملاتی از کاربرد کلمه اکادمی

این اکادمی توسط لمبرت کراهه (۱۷۱۰ - ۱۷۹۰) در سال ۱۷۶۲ پایه گذاری شد و در سال ۱۷۷۳ به آکادمی طراحی، نقاشی و مجسمه سازی ارل های پالاتین تبدیل شد.
در طول سال‌ها او همچنین در دانشگاه هاروارد، انستیتو پرت و دانشگاه ویرجینیا تدریس کرد و به عنوان عضوی از «مجلس طراحی شهری نیویرک» و به عنوان معاون رئیس در «اکادمی امریکایی در رم» خدمت کرد. در سال ۱۹۶۲ بارنز به عنوان عضو مشاور و در سال ۱۹۷۴ به عنوان عضو رسمی در اکادمی بین‌المللی طراحی منتخب شد. او در سال ۱۹۷۸ به عنوان همکار در فرهنگستان هنر و علوم آمریکا منتخب شد. در سال ۲۰۰۷ او توسط با ارزش‌ترین جایزه مؤسسه معماران آمریکا، مدال طلایی ای ای ای، قدردانی پس از مرگ شد. او همچنین مدال توماس جفرسون در معماری، مدال ۳۵۰ امین سالگرد دانشگاه هاروارد، و حدود ۴۰ جایزه دیگر را دریافت کرد. مدرسه هنر هیستک مانتین او جایزه ۲۵۵ ساله ی ای آی ای را برد. او در شهر کوپرتینو کالیفرنیا درگذشت.
هر چند همان گونه که گفته شد، گستره موادی که در آجیل‌های گوناگون به کار می‌رود بسیار زیاد است، اما به‌طور کلی می‌توان از اقلام زیر به عنوان ارکان اصلی تشکیل دهنده آجیل نام برد: پسته، فندق، تخمه آفتابگردان، تخمه کدو، تخمه ژاپنی، بادام زمینی، بادام، بادام هندی، گردو، نقل، کشمش، نخودچی و ماکادمیا
آرایش اصلی برگ‌ها روی ساقه بر سه نوع است: برگ‌های متقابل، برگ‌های متناوب، برگ‌های فراهم. برگ‌ها ممکن است مارپیچی هم باشند در صورتی که چند برگ از یک جای ساقه (گره) به وجود آمده یا به نظر برسد که به وجود آمده‌اند. این آرایش در گیاهان نسبتاً غیرمعمول است مگر در گیاهانی که به‌طور ویژه‌ای دارای میان‌گره کوتاه باشند. ماکادمیا از درختانی است که آرایش برگی مارپیچی دارند.
وین عجب تر که در معارف ملک تو رئیس اکادمی شده ای
شاه قاسمی به عنوان دستیار تولید در فیلم تلویزیونی واکادمیا کار کرد. در سال ۲۰۱۷، او برای بازی در لندن کربی در پنجمین و آخرین فصل سریال اصیل‌ها انتخاب شد و در سال ۲۰۱۸ به عنوان شخصیت اصلی، بار دیگر نقش لندن کربی را در سریال «میراث» از سر گرفت. افزون بر آن، آریا در نمایش «اجتماعی بی‌دست و پا» نیز بازی کرده‌است.