آبدارخانه
معنی کلمه آبدارخانه در لغت نامه دهخدا

آبدارخانه

معنی کلمه آبدارخانه در لغت نامه دهخدا

( آبدارخانه ) آبدارخانه. [ ن َ / ن ِ ] ( اِ مرکب ) اطاقی که مخصوص تهیه چای و قهوه و شربت و امثال آن است در خانه های بزرگان. || مجموع آلات و ادوات و خدّام و ستور آبداری در دستگاه سلاطین و حکام.

معنی کلمه آبدارخانه در فرهنگ معین

( آبدارخانه ) (نِ ) (اِمر. ) ۱ - اتاقی در اداره ، یا هر جای دیگر که در آن چای یا قهوه درست می کنند. ۲ - مجموع آلات و ادوات و خادمان و ستوران و آبداری در دستگاه سلاطین .

معنی کلمه آبدارخانه در فرهنگ عمید

( آبدارخانه ) اتاق و محل مخصوص در یک اداره یا وزارتخانه یا خانه های بزرگان که در آنجا چای و قهوه و شربت و قلیان تهیه می کنند.

معنی کلمه آبدارخانه در فرهنگ فارسی

( آبدارخانه ) ( اسم ) ۱- جای تهی. چای و قهوه و قلیان و شربت ( اطاق یا ساختمان ) . ۲ - مجموع آلات و ادوات و خادمان و ستوران آبداری در دستگاه سلاطین .
اطاقی مخصوص تهیه چای و شربت و امثال آن

معنی کلمه آبدارخانه در فرهنگستان زبان و ادب

آبدارخانه
{floor pantry} [گردشگری و جهانگردی] اتاقی کوچک در هر طبقۀ مهمان خانه/ هتل برای تدارک پذیرایی از مهمانان در اتاق

معنی کلمه آبدارخانه در دانشنامه عمومی

آبدارخانه. آبدارخانه اتاقی است که در آن نوشیدنی، غذا، ظروف، مواد شیمیایی تمیزکنندهٔ خانگی، ملحفه یا آذوقه نگهداری می شود.
• ادارات و مساجد و امکان عمومی: به مکانی برای تدارک چای و قهوه گفته می شود که از آشپزخانه کوچک تر است.
• خانه ها و آپارتمان ها: به انباری یا آشپزخانهٔ پشت گفته می شود که در کنار آشپزخانه اصلی قرار می گیرد و معمولاً برای ذخیرهٔ موارد غذایی ای که نیاز به یخچال ندارند کاربر دارد و گاهی اجاق گاز، یخچال، فریز، آب گرمکن و ماشین ظرف شویی را در آن قرار می دهند.
در طراحی معماری ساختمان، ابعاد فضای معماری آبدارخانه را نسبت به آشپزخانه بسیار کوچکتر می گیرند و معمولاً به آشپزخانهٔ کوچک آبدارخانه می گویند.

معنی کلمه آبدارخانه در ویکی واژه

اتاقی در اداره، یا هر جای دیگر که در آن چای یا قهوه درست می‌کنند.
مجموع آلات و ادوات و خادمان و ستوران و آبداری در دستگاه سلاطین.

جملاتی از کاربرد کلمه آبدارخانه

سلسله بناهایی که تا حدودی به محاذات باغ گلستان قرار داشتند مانند: عکاسخانه (۱۲۸۰ق)؛ تکیه دولت (۱۲۹۰ ق) که سوای کارکرد ماهوی آن در مقطعی با تشکیل مجلس مؤسسان در ۱۵ آذرماه سال ۱۳۰۴ ش جهت تغییر سلطنت از قاجاریه به پهلوی تاریخ ساز شد؛ آبدارخانه (۹۴–۱۲۹۲ق) و عمارت گالری (۱۳۱۲ ق) که در مقاطعی محل تشکیل هیئت وزراء و شاهد وقوع رویدادهایی مانند اعلان ولایتعهدی محمد علی شاه و احمد شاه در خود بوده‌است نیز به سرانجامی مشابه دچار و تخریب گشتند.
آبدارخانه اتاقی است که در آن نوشیدنی، غذا، ظروف، مواد شیمیایی تمیزکنندهٔ خانگی، ملحفه یا آذوقه نگهداری می‌شود.
در طراحی معماری ساختمان، ابعاد فضای معماری آبدارخانه را نسبت به آشپزخانه بسیار کوچکتر می‌گیرند و معمولاً به آشپزخانهٔ کوچک آبدارخانه می‌گویند.