آکشاک

آکشاک

معنی کلمه آکشاک در دانشنامه عمومی

آکشاک. آکشاک ( سومری: 𒌔𒆠، akšak ) شهری در سومر باستان بود که در مرز شمالی اکد واقع شده بود. گاهی آن را همان شهر اوپی منابع بابلی می دانند.
محل دقیق آکشاک نامشخص است. نویسندگان قدیم آن را در جایی قرار داده اند که رودخانه های دجله و فرات در نزدیک ترین فاصله به هم هستند و در متون اولیه از آن به همراه شهر کیش یاد شده است. باستان شناسان در دهه ۱۹۰۰، آکشاک را در محل تل عمر حدس زدند یعنی محلی که دو محدوده باستانی در دو سوی دجله ادامه یافته است، اما وقتی که لیروی واترمن از مدرسه آمریکایی تحقیقات شرقی این محل را کاوش کرد، معلوم شد دو محدوده یادشده سلوکیه قدیم ( احتمالاً همان اوپی ) است، هرچند که اگرچه قطعه ای از یک اثر با نام آکشاک هم در آنجا یافت شد. مایکل سی استور محل آکشاک را در کناره دجله قرار می دهد، یعنی در حومه جنوبی بغداد امروزی.

معنی کلمه آکشاک در ویکی واژه

از شهرها یا دولت‌شهرهای تمدن اکد یا سومر. سایر شهرهای مهم: اوروک، دِر، نیپور، خورساگ‌کالاما، آداب، لاراگ.

جملاتی از کاربرد کلمه آکشاک

سومری‌ها پیشرفته بودند: همچنین اختراع خط، اشکال اولیه ریاضیات، وسایل نقلیه اولیه (چرخ/ارابه)، ستاره‌شناسی، طالع بینی، نوشتن قوانین مدنی، سازماندهی شده پزشکی، پیشرفته کشاورزی و معماری، و تقویم از اختراعات آنان است. آنها اولین دولت‌شهر‌ها مانند اوروک، اور، لاگاش، ایسن، کیش، اوما، اریدو، اداب، آکشاک، سیپار، نیپور و لارسا را ایجاد کردند که بر هر یک از آنها یک انسی حکومت کردند. با این حال، سومریان تا زمان ظهور امپراتوری اکدی تحت فرمان سارگون اکدی در حدود ۲۳۳۵ پیش از میلاد، که همه میانرودان را زیر فرمان یک فرمانروا متحد کرد، نیروی غالب بودند.