انگور. [ اَ ] ( اِ ) میوه رز. میوه مو. این میوه بصورت یک خوشه مرکب از دانه هاست که هریک را حبه یا دانه انگور گویند و آنها بشکل کروی ، بیضوی ، تخم مرغی برنگها و به اندازه های مختلف اند. ( فرهنگ فارسی معین ). عنب. در خبر است که آدم و حوااول چیزی که در بهشت تناول کردند انگور بود لاجرم درعیش و نشاط افتادند و آخر آنچه خوردند گندم است ناچار درهای غم و غصه بر روی روزگار خود گشادند از اینجاست که گفته اند انگور سبب شادی و راحت است و گندم مایه اندوه و محنت. ( آنندراج ). این میوه از قدیمترین روزگار در ایران وجود داشته و دارای انواع مختلف بوده است چنانکه آذربایجان و قزوین هم اکنون هریک هشتاد نوع انگور دارد . ( از یادداشت مؤلف ): زمین و آب و هوای فلسطین با تاک کمال موافقت را داشته و دارد و انگور آنجا از جمله میوه های نیک و مقبول است. ( از قاموس کتاب مقدس ) : نقل ما خوشه انگور بود ساغر سفج بلبل و صلصل رامشگر و بر دست عصیر.ابوالمثل ( از لغت فرس اسدی چ اقبال ص 62 ).این تیغ نه از بهر ستمکاران کردند انگور نه از بهر نبیذ است بچرخشت.رودکی.انگور و تاک او نگر و وصف او شنو وصف تمام گفت زمن بایدت شنید.بشار مرغزی.همچو انگور آبدار بدی نون شدی چون سکج ز پیری خشک.لبیبی.انگور چو ماه است و سیاه است و عجب نیست زیرا که سیاهی صفت ماهروان است.منوچهری.بدهقان کدیور گفت انگور مرا خورشید کرد آبستن از دور.منوچهری.تاک رز از انگور شد گرامی وز بی هنری ماند بید رسوا.ناصرخسرو.مه گرچه دهد نور به انگور ولکن زان خوشه انگور ندارد که تو داری .سیدحسن غزنوی.میوه های لطیف طبع فریب از ری انگور از سپاهان سیب.نظامی ( هفت پیکر ص 293 ).زانکه در خوان چنین میوه ضرورت باشد مثل شفتالو و تالانه و انگور و انار.بسحاق.شراب کهنه ما شیره گشت از واژگون بختی اگر زینسان بماند هفته ای انگور می گردد.طالب آملی.اقسام انگور: اُلَّقی. انگشتک عروس. انگشت عروس. انگشت عروسان. بیدانه. بیدانه قرمز. جرثی. جفن. جوزه. چفته. حسینی. خایه غلامان. خلیلی. رازقی. ریش بابا. زیتونی. اصابعالعذاری. سرانگشت. سرخک. شانی ( شاهانی ). صاحبی. طایفی. عسکری. عیون البقر. غربیب. فخری. کره رو. گرده شانی. گلین بارماغی. گوری. لعلی. مثقالی. ملاحی ( ملایی ). موش پستان ( میش پستان ). یاقوتی. یزندای ( یزندایی ).
معنی کلمه انگور در فرهنگ معین
( اَ ) (اِ. ) ۱ - میوة رز. ۲ - درخت رز، مو.
معنی کلمه انگور در فرهنگ عمید
۱. میوۀ خوشه ای با دانه های آب دار و شیرین به رنگ ها و انواع گوناگون. ۲. درخت این میوه، تاک، مو، رَز. * انگور عسکری: (زیست شناسی ) نوعی انگور که دانه های ریز و پوست نازکِ سبز دارد. * انگور صاحبی: (زیست شناسی ) نوعی انگور که دانه هایش درشت و سرخ رنگ است. * انگور خلیلی: (زیست شناسی ) نوعی انگور که دانه های آن درشت تر از انگور عسکری است. * انگور یاقوتی: (زیست شناسی ) نوعی انگور که دانه هایش ریز، گرد، سرخ رنگ، و به هم چسبیده است.
معنی کلمه انگور در فرهنگ فارسی
میوهای لطیف وشیرین، دانه هایش درخوشه قراردارد، نارس آن ترش مزه وسبزرنگ که غوره نامیده شود، رسیده آن برنگهاواقسام مختلف ( اسم ) ۱ - میو. رز میو. مو . این میوه بصورت یک خوش. مرکب از دانه هاست که هر یک را حبه یا دان. انگور گویند و آنها بشکل کروی بیضوی تخم مرغی برنگها و باندازه های مختلف اند . ۲ - درخت رز مو .
معنی کلمه انگور در فرهنگستان زبان و ادب
{Vitis} [زیست شناسی- علوم گیاهی] سرده ای از انگوریان بالارونده با حدود 60 گونه که عمدتاً در نیمکرۀ شمالی می رویند؛ گل های آنها پنج پر و تکجنسی یا با عملکردی تکجنسی است و اکثر گونه های آن یا اصلاً کاسه ندارند یا کاسۀ آنها تحلیل رفته و گلبرگ هایشان در نوک به...
معنی کلمه انگور در دانشنامه عمومی
آنگور. آنگور ( به لاتین: Angaur ) یک منطقهٔ مسکونی در پالائو است که در پالائو واقع شده است. آنگور ۸ کیلومتر مربع مساحت و ۱۱۹ نفر جمعیت دارد. انگور (سرده). انگور، تاک، مو ( نام علمی: Vitis ) نام یک سرده از تیره انگوریان است. این سرده دارای ۷۹ گونهٔ تأیید شده است. • انگور Vitis vinifera • انگور آریزونا Vitis arizonica • انگور آمور Vitis amurensis • انگور برگ افرایی Vitis acerifolia • انگور برگ کوچک Vitis sinocinerea • انگور تابستان Vitis aestivalis • انگور روباه Vitis labrusca • انگور رویوان Vitis ruyuanensis • انگور فوجیان جیانشی Vitis chungii • انگور کارائیب Vitis tiliifolia • انگور کالووزا Vitis shuttleworthii • انگور کالیفرنیا Vitis californica • انگور کوه لوشان Vitis hui • انگور کوهی Vitis monticola • انگور ماستنگ Vitis mustangensis • انگور منگزی Vitis mengziensis • انگور منگهای Vitis menghaiensis • انگور میزوری Vitis palmata • انگور هوبئی Vitis silvestrii • انگور ووهان Vitis wuhanensis • انگور یون نان Vitis yunnanensis • ویتیس خاکستری Vitis cinerea • ویتیس کیگنتیا Vitis coignetiae • ویتیس والپینا Vitis vulpina انگور (شهر). انگور ( ازبکی: Angor / Ангор, روسی: Ангор ) یکی از شهرهای ازبکستان در استان سرخان دریا است. انگور (فیلم ۱۹۸۲). انگور ( هندی: अंगूर ) یک فیلم در ژانر کمدی به کارگردانی گلزار است که در سال ۱۹۸۲ منتشر شد. از بازیگران آن می توان به سانجیو کومار، دون ورما، و موشومی چاترجی اشاره کرد. انگور (گیاه). انگور ( نام علمی: Vitis vinifera ) گونه ای از سرده انگوری ها بومی منطقه مدیترانه، اروپای مرکزی و جنوب غرب آسیا از مغرب و پرتغال تا جنوب آلمان و از شرق تا شمال ایران است.
معنی کلمه انگور در دانشنامه اسلامی
[ویکی فقه] انگورهمان میوه معروف است که از آن در بابهای طهارت، زکات، تجارت و اطعمه و اشربه سخن رفته است. انگور، پاک و خوردنش حلال است، ولی خوردن آب آن پس از جوشیدن و پیش از کم شدن دو سوم آن، حرام می باشد؛ هر چند در نجاستش اختلاف است. خوردن آب انگور اگر آب موجود در دانه انگور بجوشد، در الحاق آن به آب انگور از حیث حرمت و نجاست اختلاف است. بسیاری از فقها، آب موجود در انگور را در حکم آب انگور می دانند. فروش انگور فروش انگور به شرط تهیّه شراب یا به قصد آن، حرام و معامله باطل است؛ لیکن به قول مشهور، فروش آن به کسی که فروشنده می داند او از آن شراب تهیّه می کند، بدون شرط و قصد، جایز است. خوردن انگور با دست چپ ... [ویکی فقه] انگور (قرآن). انگور همان میوه معروف است. معادل انگور در عربی عنب است و به میوه مو و درخت آن گفته می شود. و در لغت، هم به میوه انگور و هم به درخت آن و هم به مجموع آن دو گفته می شود، «ذکر «عنب» (انگور) از میان تمام میوه ها به خاطر مواد غذائی و حیاتی فراوانی است که در این میوه نهفته شده، و آن را به صورت یک غذای کامل در آورده است (توجه داشته باشید «عنب» هم به «انگور» گفته می شود و هم به « درخت انگور » و در آیات قرآن بر هر دو اطلاق شده، ولی در اینجا مناسب همان انگور است).«قضب» (بر وزن جذب) در اصل به معنی سبزی هائی است که آن را در نوبت های مختلف می چینند، و در اینجا به معنی انواع سبزی های خوردنی است، و ذکر آن به دنبال انگور، دلیل بر اهمیت این ماده غذائی است که در علم غذاشناسی امروز، فوق العاده روی آن تکیه می شود.» در قرآن واژه «عنب» و جمع آن «اعناب» ۱۱ بار در قرآن به کار رفته است. در تفسیر المیزان می فرماید: «گویا شخصی پرسیده : ما از انگور و خرما چه استفاده ای می کنیم؟ در جواب فرموده : (از آن سکر و رزق حسن می گیرید) و اگر ضمیر آن دو یعنی (نخیل و اعناب) را مفرد آورده با اینکه باید می فرمود: (تتخذون منهما) برای این بود که در سابق گفتیم چیز بسیار را یک چیز حساب کرده، مانند جمله (مما فی بطونه) در آیه قبلی با اینکه مرجع ضمیر ، کلمه انعام است که جمع می باشد اما ضمیر را مفرد آورده است.و معنای جمله (تتخذون منه سکرا و رزقا حسنا) این است که از آنچه ذکر شد، از میوه های نخل و انگور چیزی می گیرند که مانند شراب با تمام انواعی که دارد مسکر است، و رزق پاکیزه و خوب، از قبیل مویز و شیره و غیر ذلک از چیزهایی که آذوقه به شمار می رود.» البته در آیات دیگری درخت انگور و باغ آن در ضمن واژه هایی مانند «حرث» آمده است در روایتی از امام صادق علیه السّلام، حرث در آیه شریفه درخت انگور دانسته شده است.علامه طباطبایی می فرماید: «کلمه (حرث) به معنای زراعت است ، البته به معنای باغ انگور نیز هست...» واژه های مرتبط در این مدخل، از واژه «اعناب» و «عنب» استفاده شده است. عناوین مرتبط ...
معنی کلمه انگور در ویکی واژه
(گیاهی): میوه رز، تاک، تاکستان. (گیاهی): میوهای خوشهای و شیرین و خوراکی به رنگهای و انواع مختلف. میوهای است که به صورت یک خوشه مرکب از دانههاست.
در نهایت، وضعی به وجود آمد که طی آن، مردم ماگوسونگ (به کرهای: 마고성 یا: 麻姑 城)، به خاطر تحولات پدید آمده، شروع به سرزنش جی سو(지소) کردند، و او را به همراه خانواده اش و تمامی کسانی که از انگور خورده بودند، وادار به ترک ماگوسونگ (به کرهای: 마고성 یا:麻 姑 城) نمودند.
مردم روستای آبدر به لحاظ اقتصادی از راه کشاورزی، دامداری و باغهای انگور تأمین میشوند از لحاظ فرهنگ و زبان با توجه به اینکه با فاصله سی کیلومتری شهرستان ملایر با مختصات جغرافیایی ۳۴٫۱۵٫۴۰ شمالی و۴۸٫۲۸٫۴۴ شرقی و دوازده کیلومتری شهرستان نهاوند قرارگرفته برگرفته از شهرستان نهاونداست زیرا در گذشته کشاورزان، دامداران و باغداران محصولات خود را دراین شهر به فروش رسانده و کالاهای مصرفی خود را نیز از همین شهر تهیه میکردهاند.
به پیش کلک نی آورد ز آبنوس دوات مدیح خواجه مگر می کند بیان انگور
بیباغ و رز انگور بین بیروز و بیشب نور بین وین دولت منصور بین از داد حق بیداوری
طبع غوره است آنکه رنگ رخش به تعدی بگردد از انگور
ز خاک پاک چو مستان پیچ پیچ آمد که داشت در همه رگهای سوزیان انگور
ولایت قندهار در سال ۱۳۹۹، از ۲۰ هزار و ۵۰۰ هکتار باغ بالغ بر ۲۷۴ هزار تُن انگور بهدست آوردهاست که نسبت به سال قبل ۱۰ درصد افزایش را نشان میدهد. از جمله انواع مختلف انگور در این ولایت (توران، ایته و شندوخانی) از شهرت خاص برخوردار اند.
بَلغور قرمز نوعی پودینگ دانمارکی و آلمانی است که از بلغور و میوههای جنگلی تهیه میشود. در تهیه بلغور قرمز نشاسته سیبزمینی به کار میرود و به آن میوههایی چون انگورفرنگی سرخ، انگورفرنگی سیاه، رزبری قرمز، توتفرنگی، سیاه توت، بیلبری و گیلاس سیاه و مقداری شکر افزوده میشود. در خانوادههای سنتی گاه به جای نشاسته سیب زمینی از سمولینا و ساگو استفاده میکنند.
هجوم آبلهٔ اشک پر به سامان است درین حدیقه همین خوشه میدهد انگور
در سال ۱۸۱۸ در ادامه حکمرانی سلطان ابراهیم، سلانگور مبادرت به برقراری روابط سیاسی با بریتانیا کرد.
از دانهٔ انگور بسازید حنوطم وز برگ رز سبز ردا و کفن من
. . . نت چو شگال کورانگور خور نیمور ای خر زه خور تیمور آخر چه شگالست این
خصم تو چون شمع باد بر گذر تند باد بر کف تو چون چراغ باده انگور بند
انگور هرات از شهرت بسیاری برخوردار است. نظامی سمرقندی در چهارمقاله میگوید: «... و در سواد هری صد و بیست لون انگور یافته شود هر یک از دیگری لطیف تر.» مشهورترین اینها انگور فخری، لعل، کشمشی، عسکری، حسینی و مانند آنهاست. اولین انگوری که میچینند و به بازار میآید «رَوچه» نام دارد. بخشهای کوچک یک خوشهٔ انگور را در زبان گفتاری «تلیس» میگویند و چوب یا سیخی که از خوشه پس از خوردن انگور میماند «خجوم» میگویند.
این کوه که از کوههای بلند استان بهشمار میرود، در شمال روستای خورجهان، از توابع دهستان انگوران واقع شدهاست و ۳۰۹۹ متر ارتفاع دارد. رودخانههای انگور چای، تخته یورد و دربند از این کوه سرچشمه میگیرند. دامنههای جنوبی این کوه به دهستان انگوران، و دامنههای شمالی آن به دهستان اوریاد مشرف است.
إِنَّا بَلَوْناهُمْ بیازمودیم ما ایشان را کَما بَلَوْنا أَصْحابَ الْجَنَّةِ چنان که بیازمودیم خداوندان آن بستان را إِذْ أَقْسَمُوا آن گه که سوگند خوردند همگان لَیَصْرِمُنَّها مُصْبِحِینَ (۱۷) که آن میوه خرما و انگور ببرند و با زرع بهم کنند سحرگاهان نزدیک بام.
کشاورزی در ایالت بسیار محدود است، طوری که محصولات زراعی کمتر از ۴ درصد اقتصاد ایالت را تشکیل می دهند و محصولات آن شامل زیتون، پنبه، توتون، مرکبات، انگور و گردو ( برای چوب ) است.
استرالیا بخشی از بهترین محیط از نظر پوشش گیاهی است. حیواناتی ویژهای همچون کوالا، کانگورو، سگهای دینگو را دارد.
رالف والدو امرسون یکی دیگر از ستایشگران شعر فارسی بود. امرسون در مقالات «شعر فارسی»، «از فارسی حافظ» و «غزل» به تحسین شعر فارسی پرداخت و از طریق این نوشتهها در ایجاد ژانر جدیدی برای مخاطبان ویژگیهای منحصر به فرد شعر فارسی مؤثر واقع شد. او نوشت: «هیجان [اشعار] تولیدشده از انگور بیشتر است». در علاقه او به شاعران و شعر فارسی، میتوان به جنبه دیونیسیایی امرسون نگاه کرد، جنبهای که برای نیچه جذاب بود. امرسون که سعدی را فقط به صورت ترجمه خوانده بود، نوشته او را از نظر حکمت و زیبایی روایت با کتاب مقدس مقایسه کرد.