انجماد
معنی کلمه انجماد در فرهنگ معین
معنی کلمه انجماد در فرهنگ عمید
۲. (فیزیک ) تغییر حالت از مایع به جامد در اثر سرما و نقصان حرارت یا تٲثیرات دیگر. &delta، تمام اجسام در حالت انجماد حجمشان کوچک می شود غیر از آب و چدن.
معنی کلمه انجماد در فرهنگ فارسی
( مصدر ) یخ بستن افسردن بسته شدن جامد گردیدن .
معنی کلمه انجماد در فرهنگستان زبان و ادب
{solidification} [مهندسی بسپار، مهندسی مواد و متالورژی] تغییر حالت ماده از مایع به جامد
معنی کلمه انجماد در دانشنامه عمومی
در بسیاری از موارد، نقطهٔ انجماد و ذوب در مواد یکی است، ولی برای بعضی از مواد این دما متفاوت است؛ مثلاً در آگار پسماند در دمای ذوب و انجماد دیده می شود. در دمای ۸۵°C ذوب می شود ولی در دمای ۳۱ تا ۴۰°C جامد می شود.
انجماد، یک تغییر فاز ماده است که منجر به تولید فاز جامد می شود. به طور معمول این اتفاق زمانی رخ می دهد که دمای فاز مایع کمتر از دمای نقطهٔ انجماد باشد.
برای اکثر مواد نقطه ذوب و نقطهٔ انجماد یکی می باشد، موادی وجود دارد که نقطه ذوب و انجماد آنها یکی نمی باشد، با این حال این نقاط قابل تعویض نمی باشند و نمی شود از این اصطلاحات به جای همدیگر استفاده کرد.
تولید قطعات صنعتی به روش های نیمه جامد، امروزه به عنوان روش نوینی مطرح است. به دلیل زمان بر بودن فرایند تهیه دوغاب در این روش ها، روش های مختلفی به منظور تولید قطعات با ساختار غیر دندریتی در کوتاهترین زمان ممکن ابداع شده است. به عنوان نمونه، روش مواد مبادله گر آنتالپی ( EEM ) یکی از متداولترین فرایندها می باشد که ناشی از مجاورت دو ماده با آنتالپی بالا و پایین می باشد. در این تحقیق تأثیر اضافه نمودن براده بر ساختار قطعات ریخته گری شده دایکاست بروی آلیاژ آلومینیوم A380 مورد بررسی قرار گرفته است و امکان پذیری تغییر ساختار در شرایط دمای متفاوت بررسی گردیده است. ریزساختار قطعات از دندریتی به گلوبولار تغییر یافته است و ریزساختار عمدتاً شامل دانه های فاز آلفا، یوتکتیک و ترکیبات بین فلزی بوده و مطابق نتایج SEM توزیع عناصر مس و آهن در مرزهای دانه های آلفای آلومینیوم مشاهده شده است. همچنین مقدار کسر وزنی جامد با استفاده از نتایج آزمون حرارتی محاسبه شد و با تصاویر میکروسکوپی تصدیق گردید.
خواص حالت مایع حد واسط بین بی نظمی کامل مولکولی در حالت گاز و آرایش منظم مولکولی در حالت جامد است. در مایعات، مولکولها به قدری آهسته حرکت می کنند که نیروهای جاذبه بین مولکولی می توانند آنها را در حجم معینی نگه دارند. با این حال، جنبش مولکولها هنوز آنقدر سریع است که نیروهای جاذبه بین مولکولی بتوانند آنها را در مواضع مشخصی از شبکه بلوری ثابت نگه دارند.
با سرد شدن مایع، حرکت مولکولهای آن بیش از پیش کند می شود و سرانجام در دمای معینی انرژی جنبشی تعدادی از مولکولها به قدری کم می شوند که نیروهای بین مولکولی می توانند آنها را در یک شبکه بلوری نگه دارند. در این حال انجماد آغاز می شود و مولکولهای کم انرژی به تدریج در نقاطی از شبکه بلوری قرار می گیرند.
معنی کلمه انجماد در دانشنامه آزاد فارسی
تغییر حالت از مایع به جامد، مانند یخ زدن آب. برای هر مادّۀ مفروض، انجماد در دمای معیّنی، با نام نقطۀ انجماد، صورت می گیرد. نقطۀ انجماد در شرایط مشابهی از فشار ثابت است و دما تا زمان جامدشدن همۀ مایع ثابت می ماند. میزان گرمایی که هر مادّه باید ازدست بدهد تا واحد جرم آن منجمد شود، ثابت است و گرمای نهان ذوبنامیده می شود.
معنی کلمه انجماد در دانشنامه اسلامی
اگر مقداری از آب ظرفی که به اندازه کر است منجمد شود و باقی مانده کمتر از کر باشد، آب ظرف حکم آب قلیل را دارد و به ملاقات با نجاست، نجس میشود. مقدار منجمد نیز ـ که به تدریج ذوب میشود ـ نجس میگردد؛ هر چند از برخی فقها قول به بقای حکم کُر در صورت انجماد نقل شده است.
حکم انجماد روغن
مایعاتی مانند روغن که پس از نجس شدن، طهارتپذیر نیستند، در وضعیّت انجماد نیز همین حکم را دارند.
حکم طلاو نقره و قیر نجس بعد از انجماد
ظاهر طلا، نقره و قیر پس از انجماد قابل تطهیر است.
حکم انجماد مایعی که در اصل نجس است
...
معنی کلمه انجماد در ویکی واژه
جملاتی از کاربرد کلمه انجماد
ایجاد حبابهای سطحی کاملاً وابسته به کیفیت سطحی شمشال اولیه است. وجود اکسیدهای سطحی و جدایش هنگام انجماد، مهمترین دلایل تشکیل حبابهای سطحی در طول اکستروژن است. با کنترل سرعت اکستروژن، حذف قسمتهای فوقانی شمشال، و همچنین همگنسازی پیش از اکستروژن میتوان این ایراد را به صورت قابل توجهی کاهش داد، یا حذف نمود. قطعات دارای طرحهای مختلف را میتوان در عملیات اکستروژن اولیه شمشالهای با طول ۱۸۰میلیمتر، کاهش سطح مقطع عرضی ۴۰–۵۰٪ و سرعت اکستروژن ۳۰ متر بر دقیقه، بدون ایجاد حبابهای سطحی، تولید نمود. کیفیت سطحی مطلوب پارامتر مهمی در دستیابی به سرعت اکستروژن بالا، البته بدون رخداد ایراد حباب سطحی، میباشد.
سلولهای همگنی یا ایزوژنیک از ارگانیزمهای ژنتیکی مشابه مانند دوقلوها، کلونها یا مدلهای حیوانات تحقیقاتی بسیار انجماد جدا شدهاند.
به هر حال حتی با این تعریف روشن نیست که آیا «انجماد» اشاره شده به صورت یک لایهای از یخ است یا اینکه در نقطه مد نظر است که آب به صورت یک بلوک جامد یخی درآمدهاست؛ که در هر دو صورت آب میتواند در صفر درجه سانتیگراد باشد. مقدار آب میتواند در صفر سانتی گراد باشد ولی یخ نبسته باشد؛ که به این معنی است که مقدار گرما گرفته شده از آب در این دما آنقدر نبودهاست که منجر به یخ بستن آب بشود، که آب در این حالت متشکل از جامد یخی و آب مایع در دمای صفر است.
در انجماد هم به اندازهٔ گرمای ذوب دریافت شده توسط مولکولهای مایع که اکنون گرمای انجماد نامیده میشود، باید انرژی تلف شود که این فرایند همانند فرایند میعان طی میشود و ماده بدون تغییر دما، تغییر فاز میدهد.
آنها منحصر به فرد هستند و می توانند کار اعمال شده روی آنها را از طریق تغییر در پیوند هیدروژنی ذخیره کنند، که آنها را قادر می سازد با انرژی تقریباً 1000 برابر کمتر از پلیمرهای استاندارد پردازش شوند. این اخیراً برای یک زیست بسپار قدیمی مانند ابریشم ، نشان داده شده است، با این حال تصور می شود مکانیسم انجماد در بسیاری از مواد بیولوژیکی دیگر ذاتی است.
الانجی حجمی معادل ۱/۶۰۰ حجم گاز طبیعی در حالت گازی را داراست. گاز مایع، بیبو، بیرنگ، غیرسمی و غیرخورنده است. خطراتی که این گاز میتواند در پی داشته باشد شامل شعلهورشدن، انجماد و خفگی میباشد. چگالی انرژی الانجی ۶۰ درصد سوخت دیزل میباشد.
تا خاک را درنگ بود باد را شتاب تا نار انجماد برد آب التهاب
این دسته از عیوب در مراحل اولیه تهیه فلز مذاب یا انجماد فلز به وجود می آید.چنین عیوبی قبل از فرآیند های شکل دهی در قطعه وجود دارند.
افزودن روی به آلیاژ منیزیم – آلومینیوم باعث افزایش استحکام میگردد ولی به علت افزایش احتمال ترک خوردگی در طی انجماد، استفاده از روی محدود میباشد.
دست صنایعِ که به زهدان انجماد یاقوت ولعل را به دورنگی فشرد پا
در یک دریاچه یا اقیانوس، آب در دمای ۴ درجه سلسیوس (۳۹٫۲ درجه فارنهایت) به پایین رفته و یخ در سطح آن تشکیل میشود و روی آب مایع شناور میشود. این یخ آب زیر را عایق بندی کرده و از انجماد آن جلوگیری میکند. اگر این محافظت وجود نداشت بیشتر موجودات آبزی در زمستان از بین میرفتند.
به هنگام انجماد،قابلیت انحلال گاز ها به شدت کاهش می یابد از این رو گاز های حل شده در مذاب از حالت انحلال خارج و به شکل تخلخل در قطعه پایانی ظاهر می شوند.