بد
معنی کلمه بد در لغت نامه دهخدا

بد

معنی کلمه بد در لغت نامه دهخدا

بد. [ ب َ ] ( ص ) نقیض خوب و نیک. ( برهان قاطع ). ضد نیک. ( فرهنگ سروری ). ضد خوب. ( آنندراج ). نقیض خوب و نیک و خوش. ( ناظم الاطباء ). ناگوار. زشت. ردی. ردیة. نغام. ناخوش. دُژ. سوء. ( یادداشت مؤلف ) :
چرخ چنین است و برین ره رود
لنگ ز هر نیک و ز هر بد نوند.رودکی.نباشد زین زمانه بد شگفتی
اگر بر ما بیاید آذرخشا.رودکی.بیاموز تا بد نباشدْت روز
چو پروانه مر خویشتن را مسوز.ابوشکور.همی گفت کاین رسم گهبذ نهاد
از این دل بگردان که بس بد نهاد.ابوشکور.اگر بازجویند ازو بیت بد
همانا که باشد کم از پنج صد.فردوسی.برو جاودان خانه زندان تست
همان گوهر بد نگهبان تست.فردوسی.جوانیش را خوی بد یار بود
ابا بد همیشه به پیکار بود.فردوسی.بدو گفت خسرو ز کردار بد
چه داری بیاور ز گفتار بد.فردوسی.که زشت از خوب و نیک از بدبدانی
بدل کاری سگالی کش توانی.( ویس ورامین ).مگوی شعر، پس ار چاره نیست از گفتن
بگوی تخم نکو کار و رسم بد بردار.( از تاریخ بیهقی چ ادیب ص 281 ).هر خردمندی که این نکند بد اختیاری که وی کرده است. ( تاریخ بیهقی ص 100 ). لوط بیامد جوان را دید بغایت خوبی و حسن صورت با خود اندیشه کرد که اگر این جماعت بداند که چنین پسران رسیده است و ایشان بنگرند که مبادا از فعل بد بایشان زحمتی برسد. ( قصص الانبیاء ص 55 ).
بد ندانی تاندانی نیک را
ضدرا از ضد توان دید ای فتی.مولوی.زن بد در سرای مرد نکو
هم درین عالم است دوزخ او.سعدی ( گلستان ).وز بدی آنچه او بجای خود است
عاقبتش عدل خواند ار چه بد است.اوحدی.- بد حادثه ؛سوء حادثه. ( یادداشت مؤلف ) :
ما بدین در نه پی حشمت و جاه آمده ایم
از بد حادثه این جا به پناه آمده ایم.حافظ.- بد خوردن باده ؛ عربده و پیله کردن در مستی با حریفان. ( یادداشت مؤلف ) :
بد ناخوریم باده که دوستانیم
وز دست نیکوان می بستانیم
دیوانگان بیهشمان خوانند
دیوانگان نه ایم که مستانیم.رودکی.- بد و نیک ؛ خوش و ناخوش. زشت و زیبا. نیک و بد :

معنی کلمه بد در فرهنگ معین

(بَ ) (ص . ) زشت ، ناپسند.
(بُ دّ ) [ ع . ] ( اِ. ) چاره ، گریز.
(بَ یا بُ ) [ په . ] ۱ - (ص . ) مهتر، سرور بزرگ . ۲ - (پس . ) دارنده ، صاحب ، خداوند مانند: سپهبد.

معنی کلمه بد در فرهنگ عمید

۱.دارای عیب و نقص، با کیفیت پایین، نامرغوب: هوای بد، اخلاق بد.
۲. (قید ) به طور نامناسب و زشت: همیشه بد لباس می پوشد.
۳. (قید ) به سختی، به دشواری.
۴. (اسم ) شر، بدی.
صاحب، سرور، دارنده، خداوند (در ترکیب با کلمۀ دیگر ): باربد، سپهبد، کهبد، موبد، هیربد.
۱. چاره، گزیر.
۲. عوض.
۳. جدایی.
۴. بت.
۵. بت خانه.
* لابد: ناچار، ناگزیر.

معنی کلمه بد در فرهنگ فارسی

( اسم ) چاره گزیر .
مانند و همتا .

معنی کلمه بد در دانشنامه عمومی

بد (آلبوم). بَـد ( به انگلیسی: BAD ) نام هفتمین آلبوم استودیویی مایکل جکسون است. این آلبوم در ۳۱ آگوست ۱۹۸۷ ( ‎۹ شهریور ۱۳۶۶ ) منتشر شد. ضبط این آلبوم حدود پنج سال بعد از آلبوم قبلی جکسون با نام تریلر که به عنوان پرفروش ترین آلبوم موسیقی جهان شناخته می شود، شروع شد.
۹ ترانه از ۱۱ ترانهٔ آلبوم بد توسط خود جکسون نوشته شده است. آلبوم بد با فروش بیش از ۴۵ میلیون نسخه در جهان تا سال ۲۰۱۲، چهارمین آلبوم پرفروش جهان در تمام دوران ها است.
بد اولین و یکی از دو آلبومی است که ۵ آهنگ آن در جدول ۱۰۰ آهنگ داغ بیلبورد شماره یک بوده است. این آلبوم تا ۲۴ سال به عنوان تنها آلبومی شناخته می شد که این رکورد را داشت اما در سال ۲۰۱۱، آلبوم رویای نوجوانی از کتی پری با ۵ تک آهنگ شماره یک در جدول آمریکا، در این رکورد با آلبوم بد سهیم شد. این آلبوم نامزد ۶ جایزه گرمی شد که در ۲ مورد برنده شد.
در سال ۲۰۱۲ به مناسبت بیست وپنجمین سالروز انتشار بد، آلبوم بد ۲۵ در ۸ سپتامبر منتشر شد.
بد 25 در 3 می 2012 اعلام شد که املاک جکسون و Epic Records آلبوم بیست و پنجمین سالگرد Bad را منتشر خواهند کرد. این آلبوم بد 25 نام داشت و در 18 سپتامبر 2012 منتشر شد. از زمان انتشار Bad 25، نسخه ویژه 2001 متوقف شد. آلبوم بد ۲۵  دارای سه عدد سی دی، یک عدد دی وی دی و دو کتابچه است. یکی از سی دی ها دربرگیرندهٔ ترانه های اصلی آلبوم  بد  است. دیگری دربرگیرندهٔ نسخه های ریمیکس و  دِموی  آلبوم  بد  است. و آخرین سی دی نیز نسخهٔ صوتی کنسرت روز ۱۶ ژوئیه در ورزشگاه ومبلی است. سی دی سوم، نخستین  آلبوم زندهٔ  جکسون است.
همچنین دو کتابچه از عکس های پیشتر دیده نشدهٔ مربوط به جلسه های ضبط، فیلمبرداری ها و تور بد در کنار طرح جلد آلبوم، یک پوستر دو رویه و چیزهای بیشتر در این مجموعه گنجانده شده اند.
یک دی وی دی حاوی کنسرتی از  تور جهانی بد  نیز پخش شده است.
در روز ۵ ژوئن ۲۰۱۲ در ایالات متحده نسخهٔ اصل سی دی تک آهنگ «نمی تونم دوستت نداشته باشم» همراه با یک  دِموی  منتشر نشده از آلبوم بد با عنوان «Don't Be Messin Round» منتشر شد .
برای تبلیغ  بد ۲۵، بنیاد مایکل جکسون با شرکت نوشابه سازی  پپسی  قراردادی بسته است تا ۱ میلیارد قوطی نوشابه با تصویری از جکسون در لباس نماهنگ «مجرم زیرک» روانهٔ بازار شود.
بد (ترانه). «بـَد» ( به انگلیسی: Bad ) یکی از موفق ترین تک آهنگ های مایکل جکسون است که در سال ۱۹۸۷ منتشر شد. نماهنگ این اثر توسط مارتین اسکورسیزی کارگردانی شده است. این ویدئو از سوی منتقدان به عنوان یک اثر نمادین و برتر ستوده شده است.
موزیک ویدیو این ترانه در پارکینگی گرفته شده که مایکل به همراه یک گروه خرابکار وارد کادر میشوند و شروع به اجرای آهنگ میکنند.
این ترانه در جدول بیلبورد ۱۰۰ توانست رتبه اول را به دست آورد و به یکی از موفق ترین ترانه های مایکل جکسون تبدیل شد و به مدت ۲ هفته در صدر بیلبورد قرار داشت.
موزیک ویدئو کامل «بد» یک فیلم کوتاه ۱۸ دقیقه ای نوشته ریچارد پرایس، رمان نویس و فیلم نامه نویس است که توسط مایکل چپمن فیلم برداری شده و به کارگردانی مارتین اسکورسیزی ساخته شده است. این ویدئو در بروکلین طی یک دوره ۶ هفته ای در طول نوامبر و دسامبر ۱۹۸۶ فیلمبرداری شد. این ویدئوارجاعات زیادی به فیلم ۱۹۶۱ داستان وست ساید، به ویژه سکانس «باحال» دارد. این ویدئواز نسخه متفاوتی از آهنگ برخلاف نسخه تجاری منتشر شده استفاده می کرد. این نسخه، با استفاده از تک نوازی ارگ متفاوت در وسط، هنوز به صورت تجاری منتشر نشده است. در این ویدئو، جکسون، نوجوان به نام داریل را به تصویر می کشد که به تازگی یک ترم را در یک مدرسه خصوصی گران قیمت تمام کرده است. او به شهر برمی گردد و با مترو به محله ی خود برمی گردد. داریل، متوجه می شود که خانه اش خالی است و دوستان قدیمی اش از او استقبال می کنند. رهبر گروه، مینی مکس است ( وسلی اسنایپس که در آن زمان ناشناخته بود ) . در ابتدا، روابط دوستانه اما کمی ناخوشایند است. سپس، زمانی که گروه متوجه می شود که داریل چقدر تغییر کرده است، وضعیت بدتر می شود. آن ها به ویژه متوجه می شوند که او چقدر از فعالیت های مجرمانه آن ها ناراحت شده است. داریل گروه را به ایستگاه مترو ( خیابان های هویت - شرمرهورن در بروکلین ) می برد تا با دزدی از یک مرد مسن به دوستانش نشان دهد که هنوز «بد» است. او در لحظه آخر نظرش تغییر می کند و مینی مکس او را سرزنش می کند و به داریل می گوید که او دیگر بد نیست. در حالی که داریل تحریک می شود، او و گروهی از جوانان خیابانی می رقصند که او آهنگ «بد» را می خواند. داریل اصرار دارد که مکس به سمت سقوطی می رود که تقریباً در حال خنثی شدن است. در نهایت، مینی مکس آن را می پذیرد و پس از آخرین دست دادن، داریل را در آرامش رها می کند. در پایان ویدئو، داریل تنها می ماند و گروه سابق خود را ترک می کند.
بد (فیلم ۲۰۰۷). «بد» ( انگلیسی: Bad ( 2007 film ) ) یک فیلم است که در سال ۲۰۰۷ منتشر شد.
معنی کلمه بد در فرهنگ معین

معنی کلمه بد در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] بُدّ (جمع : بِدَدَة ، فارسی : بُتْ) در عربی به سه معنی متفاوت به کار رفته است : معبد (بتکده )، بودا (که ممکن است لزوماً پیکره بودا نباشد) و بت .
این واژه بر بعضی از بتکده ها اطلاق می شود، بخصوص در بخشی از عجائب الهند. این معنی با اینکه در لسان العرب مقدم بر سایر معانی آمده ، بر حسب ظاهر از همه نادرتر است .
بدّ در نوشته نویسندگانی چون جاحظ و مسعودی و بیرونی و شهرستانی به معنی بوداست .
نخستین بد در میان هندیان
مسعودی درباره آغاز تاریخ و ضمن گفتگو از بتکده ای به نام «خانه زرین » در مولتان گفته است که نخستین بدّ ۰۰۰، ۱۲ بار ۰۰۰، ۳۳ سال پیش در میان هندیان پدید آمد.
بیرونی با اینکه در آیین برهمایی اطلاعات وسیعی داشت ، با کیش بودایی چندان آشنا نبود.
تعریف بودا از نظر شهرستانی
شهرستانی، که عکس این معنی در حقّش صادق است ، در تعریف بودا گفته : مردی است از مردم این جهان که نازاده است ، همسر نمی گیرد، نه می خورد و نه می آشامد، نه پیر می شود و نه می میرد، و نخستین بودا که پنج هزار سال پیش از هجرت ظهور کرده نامش شاکین (شاکیامونی ) بوده است .
تعریف بودیسعیّه از نظر شهرستانی
...

معنی کلمه بد در ویکی واژه

بَد
زشت، ناپسند. مقابل خوب. چه گفتند دانندکان خِرد/ که هر کس که بد کرد کیفر بَرَد «فردوسی»
مهتر، سرور، بزرگ.
دارنده، صاحب، خداوند مانند: سپهبد.
چاره، گریز.
زشت، ناپسند.

جملاتی از کاربرد کلمه بد

بدین گونه شد رزم تا وقت دیر پس آنگه جهان پهلوان دلیر
تا بدان شکر او فزون گویند شکر توفیق شکر چون گویند
روز چون یوز خسته میخسبد شب چو سگ پاس درهمی پاید
چنین گفت با شاه هشیار طوس که من با سپهبد برم پیل و کوس
همان‌گه بپیچید از دادرسی بدو گفت کای شاه خیل پری
آن صاحب جلال که وصف جلال او ناید بدرک و فهم و خیال و گمان علیست
پس آنگه بدین گونه فرمان نمود که بر پا نمایند یک خیمه زود
آنرا که بکین جستن تو دست همی سود سلطان جهان کرد بدست تو گرفتار
چون صاحب فدی که کند جان همی فدی آید بطبع از ملکش خوشتر از بدن؟
رفیع همت این کرده با ستاره قران بدیع دولت آن گشته در زمانه سمر