معنی کلمه آگار در دانشنامه عمومی
یک ماده ژله مانند است که از انواع خاصی از جلبک ها بدست می آید. این ماده از پلی ساکارید آگارز مشتق شده است و باعث استحکام دیواره سلولی در گونه های خاصی از جلبک ها می شود. با جوشاندن این نوع جلبک ها، آگار به بیرون آزاد می شود. این دسته از جلبک ها آگاروفیت نام دارند و از راسته رودوفیتا ( جلبک های قرمز ) هستند - . در واقع آگار مخلوطی از ۲ ترکیب است: پلی ساکارید خطی آگارز و ترکیب هتروژن مولکول های کوچکتری بنام آگاروپکتین.
آگار می تواند به عنوان ملین، مهارکننده اشتها، جایگزین گیاهی برای ژلاتین ، قوام دهنده سوپ، نگهدارنده مربا، بستنی و دیگر انواع دسر مورد استفاده قرار گیرد. این ماده به عنوان یک سوبسترای جامد در تهیه محیط کشت میکروبی نیز کاربرد فراوانی دارد. ماده ژل مانند موجود در آگار، یک پلی ساکارید غیر منشعب است و از دیواره سلولی برخی از گونه های جلبک قرمز ( عمدتاً از جنس Gelidiumو Gracilaria ) گرفته می شود.
آگار ترکیبی است از ۲ پلی ساکارید: آگارز و آگاروپکتین. آگارز تقریباً ۷۰٪ از این ترکیب را تشکیل می دهد. آگارز یک پلیمر خطی متشکل از واحدهای تکرار شونده آگاروبیوز ( agarobiose ) است. اگاروبیوز هم خود یک دی ساکارید است که از واحدهای دی - گالاکتوز و ۱–۶ - انهیدرو - ال - گالاکتوپیرانوز تشکیل شده است. آگاروپکتین ترکیبی هتروژنوس از مولکول های کوچکتر است که به مقدار کمتر وجود دارد و از واحدهای تکرارشونده دی - گالاکتوز و ال - گالاکتوز تشکیل شده اند. این واحدهای تکرار شونده سنگین با گروه های جانبی اسیدی همچون سولفات و پیرووات تعدیل شده اند - .
آگاروز، آگاروپکتین، اسید آمینه های: آگارین، اسید گلوتامیک، ترئونین، قندهایی مانند: گالاکتوز و گلوکونیک اسیدو گزیلوز است.
از پلیت حاوی آگار جهت تهیه محیط کشت استفاده می شود. در این محیط علاوه بر آگار مواد مغذی دیگری نیز وجود دارد که باکتری یا قارچ را قادر می سازد تا در آن محیط رشد کنند. باکتری ها و قارچ ها را می توان پس از رشد، در زیر میکروسکوپ مشاهده کرد. آگار برای بسیاری از ارگانیسم ها غیرقابل هضم است بنابراین رشد میکروبی نمی تواند بر کیفیت ژل اثر بگذارد. آگار تجاری، به شکل پودر است که با مخلوط شدن با آب، ژله ای شده و می تواند در محیط کشت باکتری مورد استفاده قرار گیرد. سپس بر اساس نیاز میکروب ها، سایر مواد غذایی نیز افزوده می شوند. فرمولاسیون های مختلفی به منظور کشت میکروب ها وجود دارد که علت این امر نیاز محیطی متفاوت میکروب هاست.
آگار (بازی). «آگار» ( انگلیسی: Agar. io ) یک بازی ویدئویی در سبک بازی اکشن، بازی برخط چندنفره گسترده است که توسط Miniclip و در سال ۲۰۱۵ و در پلت فرم های اندروید، آی اواس، و مرورگر وب منتشر شده است. بازیکنان یک سلول رو در ظرف پتری کنترل می کنند و در این بازی هدف این است که به حداکثر حجم ممکن با خوردن سلول کوچکتر رسید البته بدون اینکه خود خورده شوید. نام این بازی از ماده آگار گرفته شده که برای کشت باکتری استفاده می شود. یک نسخه استیم قابل دانلود در تاریخ ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۴ منتشر شد و نسخه موبایل آن نیز برای آی او اس و اندروید در تاریخ ۱۷ تیر ۱۳۹۴ منتشر شد.
بازی به این شرح است که با فشار دادن کلید W مقداری از حجم خود را به بیرون پرتاب کرده یا با هر بار فشار دادن کلید Space سلول خود را به دو نیم تقسیم کنند.
بازیکنان برای ذخیره کردن میزان پیشرفت و پول خود می توانند با اکانت گوگل پلاس یا فیسبوک خود وارد سیستم شوند.
همچنین با نوشتن نام های کشورها و حیوانات و … می توانید پوسته خود را به آنها تغییر دهید. ها یا حیوانات و … می توانید
انواع حالت بازی در آگاریو عبارت است از:
• FFA: تمام بازیکنان رقیب هم هستند و برای بزرگتر شدن به هم حمله می کنند.
• Teams: بازیکنان در سه رنگ مختلف ( سبز، آبی، قرمز ) به طور تصادفی می افتند و بازی به این شرح است که بازیکن یک رنگ نمی تواند هم تیمی همرنگ خود را بخورد ولی می تواند بازیکنان دو تیم دیگر را بخورد.
• Experimental: در این حالت تکه هایی ( ویروس ) وجود دارد که می تواند ذرات آگار تولید کند. توسط این مولد آگار بازیکنان سریعتر بزرگ می شوند.
این بازی بسیاری از توسعه دهندگان را به ایجاد Agario اختصاص داده است.
آگار (ترکمنستان). آگار ( به لاتین: Agar ) یک شهرک در شرق ترکمنستان است که در استان لب آب و در نزدیکی مرز با افغانستان واقع شده است.