استعفاء. [ اِ ت ِ ] ( ع مص ) معاف کردن تکلیف خواستن. ( منتهی الارب ). معاف کردن خواستن. ( زوزنی ). استدعاء کناره گیری از شغل : از شغلهائی که بدیشان مفوض بود که جز بدیشان راست نیامدی و کس دیگر نبود که استقلال آن داشتی ، استعفا خواستند. ( تاریخ بیهقی چ ادیب ص 334 ). فضل بخراسان رفت و دو سال ببود و مالی به زایران و شاعران بخشید و پس استعفا خواست و بیافت.( تاریخ بیهقی ص 423 ). هر گاه که از جانب سلطان در آن معاتبت مبالغه رفتی از وزارت استعفا خواستی. ( ترجمه تاریخ یمینی ص 359 ). || از گناه درگذشتن خواستن. طلب آمرزش کردن. عفو خواستن. خطا از کسی معاف کنانیدن. ( غیاث ). || بلب گرفته صافی کردن شتر گیاه خشک را. ( از منتهی الارب ): استعفت الابل الیبیس َ؛ اخذته بمشافرها مستصفیة. ( اقرب الموارد ). - استعفا خواستن و استعفا دادن و استعفا کردن ؛ از شغل معافیت خواستن. خود را خلع کردن.
معنی کلمه استعفاء در فرهنگ معین
(اِ تِ ) [ ع . ] (مص م . ) تقاضای معافیت از انجام کار. ،~ نامه نامه ای که تقاضای کناره گیری از شغل یا کار در آن نوشته شده است .
معنی کلمه استعفاء در ویکی واژه
تقاضای معافیت از انجام کار. ؛~ نامه نامهای که تقاضای کناره گیری از شغل یا کار در آن نوشته شده
جملاتی از کاربرد کلمه استعفاء
جدا کردن بخشی از استان هرمزگان، باعث اعتراضات جمعی از مردم در شهرهای این استان شد که منجر به بازداشت عدهای گردید. این اعتراضات با حمایت چهرههایی چون رضا صادقی و نمایندگان این استان در مجلس همراه شد. آنها اعلام کردند اجرای این تصمیم متوقف گردیدهاست. ۱۸۶ نمایندگان مجلس این طرح را بخشی از تصمیمات شتابزده و غیر کارشناسی دولت دهم دانستند و آن را بستری مناسب برای ایجاد اختلاف بین مردم دانستند. نمایندگان استان هرمزگان در مجلس در مخالفت با تجزیهٔ هرمزگان بیانیهای صادر و اعلام کردهاند در صورت باقی ماندن این مصوبه استعفاء خواهند داد.
پس از اعتراضات عمومی بیشتر، الغنوشی نیز در تاریخ ۲۷ فوریه استعفاء داد و به جای وی بجی قائد السبسی نخستوزیر شد.
به گزارش شبکههای اجتماعی، پرستاران و کادر درمانی شیراز در تمامی بیمارستانهای شیراز تجمعهای اعتراضی برپا کردند. آنها در حالی که شعار میدادند، «مسئول بیکفایت استعفاء، استعفاء»، خواستار حذف اضافهکاری اجباری، اصلاح تعرفههای پرستاری، افزایش کارانه و دستمزد خود شدند.
وی در سال ۱۳۵۹ از سوی روحالله خمینی به عنوان امام جمعه دائم ساری منصوب شد و پس از درگذشت هادی روحانی نماینده ولی فقیه وقت در مازندران و امام جمعه بابل، توسط علی خامنه ای، نماینده ولی فقیه در مازندران شد. سرانجام در دهم آبان سال ۱۳۹۸ به دلیل بیماری از این سمت استعفاء داد. او همچنین در دو دوره از سوی مردم استان مازندران به عنوان نماینده در مجلس خبرگان رهبری انتخاب شد.
در ادامه آورده شده که یک شاهد دقایقی بعد از قتل، «ادای شهادت کرده» در حالی که نوید افکاری گفته بود که هیچ شاهد و مدرکی برای اتهام قتل وجود ندارد. در ادامه گزارش نوید افکاری را سابقهدار معرفی میکند که دارای «ضرب و جرح عمدی و سرقت اموال» است و در تأکید بسیاری بر حضور وکیل تعیینی میکند (در حالی که وحید و نوید دارای یک وکیل تسخیری بودند، اما حبیب هیچ وکیلی نداشت و به گفتهٔ نوید «هیچ وکیلی از روی ترس حاضر به وکالت پرونده نیست» و اگر هم باشد آنها «بضاعت مالی برای وکیل ندارند» و همان وکیل تعیینی نوید افکاری «زیر فشارهای امنیتی مجبور شد استعفاء دهد».)
کاندولیزا رایس؛ وزیر امور خارجه پیشین آمریکا، پیشتر یکی از اعضای هیئت مدیره شورون بود، همچنین ریاست کمیته سیاست عمومی شورون را نیز برعهده داشت. او در تاریخ ۱۵ ژانویه ۲۰۰۱ استعفاء داد، تا بتواند به عنوان مشاور امنیت ملی جورج دبلیو بوش منصوب شود. جان واتسون در ۳۰ سپتامبر ۲۰۰۹ به عنوان رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل این شرکت انتخاب شد. وی در تاریخ ۳۱ دسامبر ۲۰۰۹ در پی بازنشستگی دیوید جی. اوریلی جایگزین وی شد.
او در سال ١٣٨٨ از سوی حجت الاسلام سيد محمد خانمي و اعضاء بنياد باران بعنوان عضوهيأت مديره و مدير عامل بنياد باران انتخاب شد و بمدت چهار سال و تا سال ١٣٩٢ فعاليتهاي بنياد باران را هدايت و سرپرستي ميكرد . او در سال ٩٢ با استقرار دولت مورد حمايت اصلاح طلبان و فروكش كردن التهابات و حساسيتها از سمت مديرعاملي و هيأت مديره بنياد مذكور استعفاء داد و بعنوان عضو كميته برنامه ريزي نشستهاي باران به همكاري با آن موسسه فرهنگي و اجتماعي ادامه داد .
همزمان با ادامه اعتراضات در سال ۲۰۱۲، الخصاونه استعفاء داد و پادشاه، فایز ال تراونه را رئیس دولت اعلام کرد.
در روز ۳ شهریور ۱۳۲۰، ابتدا نیروهای شوروی از شمال و شرق از زمین و هوا به ایران حملهور شدند و سپس نیروهای بریتانیایی نیز از جنوب و غرب حمله کردند و شهرهای سر راه را یکبهیک به سرعت اشغال کردند و هر دو به سمت تهران حرکت کردند. ارتش ایران به سرعت متلاشی شد. رضاشاه با فشار متفقین به خصوص بریتانیا سریعاً استعفاء داد و سپس با گذشتِ مدتها کشمکش بینِ روسها با دیگر کشورهایِ متفقین، و همچنین شکلگیری بحرانهای فراوان در ایران، با وساطت محمدعلی فروغی، بالاخره بر سر نوع حکومت جدید ایران و انتقال سلطنت به پسرش (محمدرضا) که ولیعهد پیشین نیز بود، به توافق رسیدند.
در ۲۳ شهریور ۱۳۲۰ سفیرهای انگلیس و روس به رضا شاه اولتیماتوم دادند که او باید تا ساعت دوازده و نیم ظهر روز ۲۶ شهریور استعفا دهد و اگر استعفاء ندهد، تهران اشغال خواهد شد، سلطنت از بین خواهد رفت و یک دولت اشغالی از روس و انگلیس به وجود خواهد آمد.