( آکند ) آکند. [ ک َ ] ( ن مف مرخم ) مخفف آکنده ، در کلمات مرکبه چون پشم آکند، جوزآکند، قزآکند، کژآکند، سحرآکند، سیم آکند : نشان پشت من است آن دو زلف مشک آگین نشان جان من است آن دو چشم سحرآکند.رودکی.هزاران گوی سیم آکند گردان که افکند اندر این میدان اخضر.ناصرخسرو.در قزآکند مرد باید بود بر مخنث سلاح جنگ چه سود؟سعدی.و کاف در این کلمه گاه به «غ » و گاه به «ق » بدل شده است : کژآغند. جوزقند.
معنی کلمه آکند در فرهنگ عمید
( آکند ) ۱. = آکندن ۲. آکنده (در ترکیب با کلمۀ دیگر ): پشم آ کند، کژآکند، بر بستر غم خفت حسود تو چنان زار / کش تن شود از بار قزاکند شکسته (سوزنی: ۳۳۶ ).
معنی کلمه آکند در فرهنگ فارسی
( آکند ) مخفف آکنده
معنی کلمه آکند در فرهنگستان زبان و ادب
آکند {fill} [باستان شناسی] نهشته ای که در پدیداری چون حفره یا گودال به طور طبیعی یا به دست انسان انباشته شده است
معنی کلمه آکند در دانشنامه عمومی
آکند. آکند از شهرهای استان مازندران در شمال ایران است. این شهر که مرکز بخش رودپی واقع در شهرستان ساری است در سال ۱۳۹۹ با درخواست استانداری مازندران و با موافقت وزارت کشور به شهر تبدیل شد. مردم این شهر از قومیت طبری هستند و به زبان طبری با لهجه ساروی سخن می گویند. بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت این شهر برابر با ۱۴۱۶ نفر بوده است.
معنی کلمه آکند در ویکی واژه
بُن ماضی آکندن، جزء پسین بعضی از کلمههای مرکّب، به معنی آکنده مانند سیم آکند، گل آکند. آکند ممکن است در زبان معیار باستان به دو بخش آ - کَند قابل تجزیه باشد؛ که مفهموم کلی از آن به معنی شهر یا دهکده سفیدپوستان شاید آریائیان بوده است. آکن. حوزه باستانشناسی: نهشتهای که در پدیداری چون حفره یا گودال بهطور طبیعی یا به دست انسان انباشته شده است.
جملاتی از کاربرد کلمه آکند
دوران امین آکنده از فتنهها و نا آرامیها بود، هنگامی که بین او و برادرش مأمون فتنه و نزاع وجود داشت، آتش مخالفتها و شورشها در بلاد شام به وسیلهٔ «علی بن عبدالله بن خالد بن یزید بن معاویه» معروف به سفیانی شعلهور شد، او کسی بود، که مردم را به سوی خویش فرامیخواند، و پس از بیرون کردن عامل امین، دمشق را اشغال کرد، و چیزی نمانده بود تا ادعای استقلال کند.
در دوران سلطنت اردشیر دوم، دربار شاه در میان یک سلسله توطئههای پایان ناپذیر سیاسی و حرمسرایی، آکنده از حسادتها و اغراض فرورفته بود. آنگونه که از بعضی مآخذ مانند نوشتههای پلوتارک بر میآید، رفتار شاه در نظر پارسیها غالباً آمیخته با نوعی نجابت به نظر میرسید. البته ملاطفت و رأفتی هم که به او منسوب شده بود، به سبب قساوت عجیب جانشینش اردشیر سوم بود که در شقاوت کمنظیر به نظر میآید. به هر حال از چنین خلق و خویی نباید توقع داشت که با وجود قدرت و مکنت که برایش حاصل بود، روزهای پایانی عمر خود را غرق در تلخی و ناامیدی نیابد.
تا سالهای پایانی سده نوزدهم، دانشمندان میپنداشتند که فضا از این مادهٔ پیوسته و غیرقابل دیدن آکندهاست. پرتوهای نور و سیگنالهای رادیویی امواجی بودند درون اتر ، همچنان که صدا امواج گسیل شونده درون محیط مادی مانند هوا است. برای دستیابی به یک نظریه کامل، تنها کافی بود اندازهگیریهای دقیقی از خواص فیزیکی اتر ، مانند خواص کشسانی یا الاستیکی آن انجام شود.
نامه اش از مه و هور آکنده خامه اش بر بچه حور آبستن
هم یکی انبان آکنده به زر آمد و زد حلقه دارش را به در
بتان جمله آکنده دامان به گوهر یلان یکسره کنده دلها ز جانها
کن ازخاک آکنده آن چاه را بکش آن بداندیش و بدخواه را
برخلاف لیبرالهای پیشین که جامعه را به عنوان یک محیط آکنده از افراد خودخواه میدانستند، گرین جامعه را به عنوان یک کل سازمان یافته میدید که در آن هر فرد وظیفهای برای پیشرفت و توسعهٔ خیر عام در آن جامعه دارد. نظریات وی به سرعت گسترش یافت و توسط دیگر اندیشمندان نظیر ال تی هابهاوس و جان هابسون توسعه یافت. در اندک سالهایی بعد، سوشیال لیبرالیسم تبدیل به برنامهٔ سیاسی و اجتماعی اساسی حزب لیبرال بریتانیا شد، و در سده بیستم هم سیطرهٔ بیشتری را در جهان از آن خود کرد.
زین سان که تُوی دیده به خاک آکنده دشوار توان کرد تو را بیننده
عقلت اندر کاردان چون از ممالک دید گفت رخش رستم بین که پشمآکند بر خر میکشد
اساطیر ولزی آکنده از حیوانات افسون شده یا جادویی, دگردیسی انسان به حیوان و دیگهایی است که مرده را زنده میکند. در اساطیر ولزی نوعی جهان زیرین به نام آنون وجود دارد که زیر سلطه اراون است و توصیفات آن مشابه جهان دیگر در سنت ایرلندی است.
برای مقابله با قلدری و آزار مجازی قوانین مختلفی تصویب شده و کارزارهای اطلاعرسانی گوناگونی برپا شدهاست. قلدری مجازی در دنیا بیشتر از تصور رایج وجود دارد و در ایران هم رایج است و بیشتر دخترانی که عکس، فیلم یا متنی در دست طرف مقابل دارند در ایران قربانی زورگیری مجازی هستند. زورگیری میتواند با تبدیل کردن زندگی قربانی به یک شرایط آکنده از ترس همیشگی، باعث آسیبهای روحی موقت و حتی دائمی شود.
یونانیها وی را «منمون» به معنی باحافظه و باهوش خواندهاند؛ زیرا چنانکه نوشته شده حافظهای فوقالعاده داشتهاست. سلطنت او در عین آنکه آکنده از توطئه و طغیان و جنایت بود، به سبب اوضاع و احوال مساعد، در آنچه به روابط خارجی مربوط میشد، روی هم رفته، سلطنتی موفق بود.
شه آن گنج آکنده را برگشاد نگه داشت برخی و برخی بداد
امید، عنصر شاخص محتوی ترانههای عاشورپور بود. مردمی که در پهنهٔ شالیزارها به جنگ زالوها میروند تا زندگی را پیدا کنند، این مردم نمیتوانند با یاس فلسفی، عرفان زدگی و گرایشهای ویژهٔ روشنفکری زندگی کنند، آنها موسیقی امید بخش و نشاطآور میخواهند، موسیقی که توفان دریا را بسراید و در غوغای جمعه بازار، گرمی خون سرخی را که در گونههای دختر عاشق جریان دارد به عرصهٔ کلام بکشاند. ترانههای عاشورپور آکنده از امید بود.
در مورد زندگی یغیشه اطلاع کمی در دسترس است او شاهد نبرد آوارایر به رهبری وارتان مامیگونیان است. محتوای کتاب «تاریخ وارتان» یغیشه شامل حوادث مربوط به قیام عمومی سال ۴۵۱ میلادی علیه ساسانیان است. تاریخ یغیشه آکنده با خطوط حماسی است این کتاب از ابتدا تا انتها با روحی قوی و شیوا و زبانی درخشان و فصیح نوشته شدهاست.
نقش رویت نرود هرگزم از دیده جان تو مگر مهر رخت در دل ما آکندی
بس کله لاله که بر بود باد تا دهن گل بزر آکنده کرد
کرد خورشید جهان آرا ظهور عرصه ی غبرا شد آکنده ز نور
در هنگام ورود عروس و پدرش، سرود و موسیقی فضای کلیسا را آکنده کرده بود و آوازه خوانها در حال خواندن و سرودن بودند. ساقدوش نیز پشت سر عروس و به همراه دختر بچهها و پسر بچههای خردسال در حال حرکت بودند.