بروکسل
معنی کلمه بروکسل در فرهنگ فارسی
پایتخت کشور بلژیک و کرسی برابان در ساحل سن که به دیل ریزد .
معنی کلمه بروکسل در دانشنامه عمومی
شهر بروکسل ۱۴۰۰۰۰ نفر جمعیت دارد در حالیکه جمعیت منطقهٔ کلانشهری آن بین ۲٬۱۰۰٬۰۰۰ تا ۲٬۷۰۰٬۰۰۰ نفر تخمین زده می شود. [ نیازمند منبع]
منطقهٔ پایتخت بروکسل سه ناحیهٔ فدرال بلژیک، والونی و فلاندر تشکیل شده است. این نواحی هر یک جزئی از مجموعهٔ بلژیک هستند و ساکنین بروکسل با جامعهٔ فرانسوی زبانان بلژیک و جامعهٔ فلاندرزها، تبادل فرهنگی و تحصیلاتی دارند.
بروکسل، مرکز جامعهٔ فرانسویان بلژیک ( Communauté française Wallonie - Bruxelles در فرانسوی ) و فلاندرز ( ( Vlaanderen ) ) است و تمامی موسسات فلاندرز در آن ساخته شده اند: پارلمان فلاندرز، دولت فلاندرز و تقسیمات مدیریتی آن، دو نهاد اصلی اتحادیهٔ اروپا و مجمع اتحادیهٔ اروپا – در بروکسل واقع شده اند: کمیسیون در ساختمان برلایمونت و مجمع در ساختمان جاستوس لیپسیوس. مؤسسه سوم، پارلمان اروپا است که در بروکسل واقع است و برخی جلسات عمومی اعضاء در این شهر ( برخی دیگر در استراسبورگ ) تشکیل می شود و مدیریت مرکزی آن در لوکزامبورگ است.
بروکسل محل نشست سیاسی سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، اتحادیهٔ غرب اروپا ( WEU ) و سازمان اروپایی امنیت و ناوبری هوایی یوروکنترول ( EUROCONTROL ) است.
از لحاظ زبان، بلژیک به مناطق شمالی هلندی زبان ( گویش فلاندری ) و منطقه جنوبی فرانسوی زبان تقسیم شده است. هرچند زبان رسمی این دو منطقه عمدتاً یکسان است، در هر دو سمت، دو زبان استفاده می شود. منطقهٔ بروکسل رسماً دو زبانه است هرچند اکثریت با فرانسوی هاست.
واژه بروکسل از زبان هلندی قدیم از واژه «بروگسلاً یا» برکزله «به معنی» مرداب «یا خانه ای که یک اتاق در مرداب دارد، گرفته شده است. » بروکزله «به زبان فرانسوی» بروکسلسل «تلفظ می شود. در تلفظ بلژیکی فرانسوی گاهی»k «تلفظ نمی شود و»z «به»s «تبدیل می شود. نام تمامی شهرهای دیگر درمنطقهٔ پایتخت بروکسل ریشهٔ هلندی دارد، به غیر از»Evere " که ریشهٔ سلتیک دارد.
در سال ۹۷۷ پس از میلاد، امپراتور آلمانی، اتوی دوم، قلمرو دوک نشین لوتارینگیا در مرزهای غربی امپراتوری را به چارلز، دوک لوتارینگیا، پسر تبعیدی شاه لویی چهارم فرانسه، بخشید. بروکسل از آن زمان مورد توجه قرار گرفت: اسقف سنت گری، کلیسای کوچکی را روی جزیرهٔ کوچکی ساخت ( ۶۹۵ ) . یک سده بعد: سنت ویندیسیانوس در آن جزیره زندگی می کرد. هرچند گفته می شود که بروکسل با ساخت یک قلعهٔ کوچک توسط چارلز در سال ۹۷۹ درجزیرهٔ سنت گری، بنا نهاده شده است. وقف امپراتور کبیر اتوی دوم ثبت شده است. دوک چارلز، زیارتگاه کوچکی را در کلیسای سنت گری ساخت تا از آثار مقدس سنت گودولا حفاظت شود.
معنی کلمه بروکسل در دانشنامه آزاد فارسی
کلیسای سن گودول
(به زبان فلاندری: بروسل) شهر و پایتخت بلژیک و مرکز استان برابانت. تقریباً در مرکز کشور و در درّۀ رود سِن واقع شده است. جمعیت آن ۹۸۱,۲۰۰ نفر (۲۰۰۳) و جمعیت کلان شهر آن ۱,۷۵۰,۶۰۰ نفر است (۲۰۰۳). صنایع آن عبارت اند از توربافی، نساجی، تولید ماشین آلات، و مواد شیمیایی. مقر اتحادیۀ اروپا، و از ۱۹۶۷، محل دبیرخانۀ بین المللی ناتو است. مقر خانواده سلطنتی، دیوان عالی، اتاق بازرگانی و مرکز بانکداری کشور نیز در آن قرار دارد. بروکسل در حدود ۵۸۰م بر جزیره ای در رود سن تأسیس و در ۱۳۱۲م به شهر تبدیل شد. در ۱۵۳۰ پایتخت هلند اسپانیا و در ۱۸۳۰ پایتخت بلژیک شد. بروکسل بناهای باشکوه بسیاری دارد که برخی از آن ها عبارت اند از کلیسای سن گودول متعلق به قرن ۱۳م، ساختمان شهرداری (هتل دو ویل)، و میسون دو رُی در گران پِلاس، و کاخ سلطنتی. موزۀ سلطنتی هنرهای زیبای بلژیک مجموعۀ هنری ارزشمندی را در خود جا داده است. همچنین بزرگ ترین مجتمع سینمایی جهان، با ۲۴ سالن نمایش، در شهر مزبور قرار دارد. بروکسل با آبراهی بزرگ در رود روپِلْ، ریزابۀ اسکلت (اسخلده)، به آنتورپ متصل شده و کشتی ها می توانند از این آبراه عبور کنند. شهر مزبور همچنین محل تقاطع خطوط راه آهن و خطوط هوایی بین المللی نیز به شمار می رود. از ۱۹۹۴، راه آهن سریع السیر به لندن از طریق تونل مانش احداث شده است. بروکسل احتمالاً قرارگاه نظامی رومی ها بوده است. نخستین بار از آن در قرن ۱۰م با نام بروکسِلا (به معنای روستای باتلاقی) یاد شده است. دوک های برابان مدت زیادی در این جا می زیستند و قلعۀ خود را در محل کنونی کاخ سلطنتی برپا کرده بودند. طی جنگ جانشینی پروتستان در ۱۶۹۵ فرانسوی ها بروکسل را به شدت بمباران کردند و خسارت های زیادی به این شهر وارد شد. طی انقلاب فرانسه، در بروکسل جمهوری اعلام شد و پس از انقلاب ۱۸۳۰، پایتخت بلژیک شد. در خلال جنگ جهانی اول، ارتش آلمان در ۲۰ اوت ۱۹۱۴ وارد بروکسل شد و آن را اشغال کرد و در این مدت مقاومت زیرزمینی بلژیکی ها نیز به رغم تلافی جویی های آلمان ادامه داشت. طی جنگ جهانی دوم نیز، از ۱۷ مه ۱۹۴۰ تا ۳ سپتامبر ۱۹۴۴، بروکسل تحت اشغال آلمان ها بود. ارتش آلمان به هنگام عقب نشینی، کاخ دادگستری و سقف گنبدی آن را، که بر سراسر شهر مشرف بود، کاملاً سوزاند.
جملاتی از کاربرد کلمه بروکسل
آتوس در 200 کیلومتری بروکسل ، 25 نفر از لوکزامبورگ سیتی و 15 دقیقه از آرلون واقع شده است.
اسناد افشاشدهٔ در نوامبر ۲۰۰۱ از آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا نشان میدهد احمد شاه مسعود «اطلاعات محدودی» دربارهٔ احتمال انجام قریبالوقوع حملهٔ تروریستی القاعده علیه آمریکا داشت و به آمریکا در این باره هشدار داده بود. پیشتر در همان سال، وی در سخنرانیای در پارلمان اروپا در بروکسل گفته بود بدون حمایت پاکستان، بن لادن، و عربستان، طالبان نمیتوانست تا یک سال دوام بیاورد. او بهطور خاص خطاب به آمریکا گفت اگر اقدامی برای صلح در افغانستان نکند و جلوی حمایت پاکستان از طالبان را نگیرد، مشکلات افغانستان بهزودی تبدیل به مشکلات آمریکا و جهان خواهد شد.
آنتال در پنجسالگی آموزش ویلون را شروع کرد. او در سال ۲۰۰۹ از «کنسرواتور سلطنتی بروکسل» فارغالتحصیل شد و در آنجا از شاگردان کاتی شبشتین بود. پیش از آن وی ویولن را نزد «لاسلو دینش»، پیتر کوملوش و «یوزف کوپلمان» در بوداپست فرا گرفته بود. او همچنین در کلاسهای پیشرفتهٔ استادان نامداری همچون آیزاک استرن، پینخاس زوکرمن، اریک فریدمن، تیبور وارگا، لوئیس کاپلان و گئورگ پائوک شرکت نمودهاست.
وی نمایشگاههای متعددی در شهرهای وین، برلین، بروکسل، پاریس و لندن ترتیب داد و در همه جا به عنوان مینیاتورساز ایرانی توفیق یافت و شهرت جهانی کسب نمود. هماکنون آثار وی در موزههای متعددی در سراسر جهان نگهداری میشوند.
او فراگیری اصول اولیه موسیقی را از سه سالگی آغاز کرد و در سن ۶ سالگی، به «هنرستان موسیقی شارلروآ» رفت و تا ۱۱ سالگی به فراگیری پیانو و ویولن مشغول شد و سپس به «کنسرتواز سلطنتی بروکسل» آمد تا فنون نوازندگی ویولن را در آنجا تکمیل کند.
سازمان حقوق بشر اهواز، برای حمایت از «تشنگان اهواز» برای تجمع در بروکسل در روز شنبه ۲۴ ژوئیه فراخوان دادهاست.
این فیلم در استودیوهای پاینوود فیلمبرداری شدهاست و محل فیلمبرداری آن در اطراف شهر بروکسل میباشد.
د گرلاش در اسلت واقع در شرق بلژیک چشم به جهان گشود و تحصیلات خود را در بروکسل انجام داد. پدرش نیز افسر ارتش بود. از سنین جوانی شیفتهٔ دریا بود و میان سالهای ۱۸۸۳ تا ۱۸۸۴ سه سفر دریایی به عنوان کارگر کابین با یک اقیانوس پیما به ایالات متحده آمریکا انجام داد. او در دانشگاه آزاد بروکسل در رشتهٔ مهندسی تحصیل کرد. پس از پایان یافتن سال سوم تحصیلاتش در سال ۱۸۸۵، دانشگاه را رها کرده و در ۱۹ ژانویه ۱۸۸۶ به عضویت نیروی دریایی بلژیک درآمد.
موقع المراقب البرلمانی - جلسة اولی فی بروکسل لأصدقاء الأردن بالبرلمان الأوروبی[پیوند مرده]
ارکستر مجلسی در سال ۱۳۵۰ در پنجمین جشن هنر شیراز با رهبری فرهاد مشکات دو برنامه اجرا کرد، و در فروردین ۱۳۵۱ کنسرتهای موفقیتآمیزی در جشنواره روایان (فرانسه) و نیز در شهرهای ژنو، پاریس، بروکسل و آمستردام داد. ارکستر مجلسی رادیو تلویزیون ملی ایران تا اواخر سال ۱۳۵۷ بهطور مرتب کنسرت میداد و نیز همهساله در جشن هنر شیراز شرکت میکرد.