برخاسته. [ ب َ ت َ / ت ِ ] ( ن مف مرکب ) ایستاده و برپا. ( فرهنگ فارسی معین ). بلند شده. ( ناظم الاطباء ). - برخاسته خاطری ؛ آزرده دلی و رنجش خاطر. ( آنندراج ). - برخاسته شدن ؛ بلند گردیده شدن و بلند شدن مانند غوغای جمعیت. ( ناظم الاطباء ). || متورم. دمیده : و گوشت روی و رگهای گردن دمیده و برخاسته شود. ( ذخیره خوارزمشاهی ). || مهیّا و آماده : خود تو آماده بدی برخاسته جنگ او را خویشتن آراسته.رودکی ( حاشیه فرهنگ اسدی ).و رجوع به برخاستن شود.
معنی کلمه برخاسته در فرهنگ معین
(بَ تِ ) (ص مف . ) ایستاده ، برپا.
معنی کلمه برخاسته در فرهنگ عمید
ایستاده، برپا.
معنی کلمه برخاسته در فرهنگ فارسی
( اسم ) ایستاده برپا مقابل نشسته .
معنی کلمه برخاسته در دانشنامه عمومی
برخاسته (فیلم ۲۰۱۶). برخاسته ( انگلیسی: Risen ) فیلمی در ژانر درام به کارگردانی کوین رینولدز است که در سال ۲۰۱۶ منتشر شد. از بازیگران آن می توان به جوزف فینز، تام فلتون، پیتر فرث و کلیف کرتیس اشاره کرد.
معنی کلمه برخاسته در ویکی واژه
ایستاده، برپا.
جملاتی از کاربرد کلمه برخاسته
ای زجود و فغان از بحر و کان برخاسته وی ز طبعت چشمه حیوان و کوثر خاسته
در خاک عروسان چمن خفته بدند امروز قیامت است برخاستهاند
پیرامون علّت نامگذاری این نهضت به خرمّدینان، برخی از دانشمندان معتقدند که چون بابک از روستایی به نام خرّم در نزدیکی اردبیل برخاسته بود، از این جهت طرفداران وی به خرّمیان یا خرّمدینان معروف گشتهاند و خواجه نظام الملک میگوید که خرّمدین از خوردین گرفته شده و بدان جهت این طایفه به خرّمدین شهرت یافتهاند.
بیشتر گردشگران آن در این منطقه برای اسکی میآیند. پیست اسکی که در اوبروایزنتال از قرن ۱۹ام ایجاد شدهاست یکی از معروفترینها در آلمان است. این پیست حتی در زمان جدایی دو آلمان توسط گردشگران مورد بازدید قرار میگرفت. تعداد زیادی از مدالآوران اسکی برای آلمان از این منطقه برخاستهاند.
اصول دین پایههای اعتقادی شیعه دوازده امامی است که به اعتقاد شیعیان، نخست باید به آنها ایمان آورد و سپس به فروعی که از آن برخاسته است پایبند بود. اصول دین مربوط به اعتقاد است و فروع دین مربوط به عمل. اصول دین توحید، نبوت، معاد، عدل و امامت هستند؛ و در زبانها، زمانها و اقوام مختلف صورتهای متفاوتی به خود گرفتهاست.
بار غم برخاسته باشد ز جان آن مدام کو بعمر اندر بیابد نزد او یکبار بار
اتلرد پس از مرگ سوین در ۱۰۱۴ م. به انگلستان بازگشت و در حالی که کنیوت به جانشینی سوین برخاسته بود، با فشار بزرگان انگلیسی بر تخت پادشاهی نشست. اتلرد سرانجام در ۱۰۱۶ درگذشت و پسر بزرگ اش ادموند برای مدت کوتاهی بر جای او نشست.
بنابر آنچه گفته شد تجدید نظر مولف در متن اخلاق ناصری بیش از هرچیز برخاسته از پسند هلاکو بود که با اسماعیلیان سر سازگاری نداشت و شرایط اجتماعی و سیاسی آن زمان، که نصیرالدین برای حفظ موقعیت خود در دربار هلاکو راه دیگری جز آن نداشت.
از خوان تو برخاسته یغمای طفیلی زان گونه که یک لقمه به مهمان نرسیده
ابوحمزه عبدالرحمان محمد بن ابراهیم نیشابوری (مرگ ۲۹۰ هجری)، از صوفیان و عارفان ایرانی در سدهٔ سوم هجری بود. او از محله مُلقاباد نیشابور برخاسته است و به گفتهٔ خواجه عبدالله انصاری اصل او را گوزگان نیز دانستهاند.[نیازمند منبع] وی در نیشابور پرورش یافته، در همان دیار به کمال رسیده و احتمالا در همانجا درگذشته است. کتابی به نام «المنتمین امنالسیاح والعباد والمتصوفین» از او به جای ماندهاست.
بدین جام و این تخت آراسته دلی دارم از جای برخاسته
منجنیق اندر هوا برخاسته کامد اول یک ملک آراسته
برخاسته دامن کشان به راه و آویخته قومی به دامنش
بود مردی پر ز علم آراسته از سر دنیا بکل برخاسته
تو خوش خفته و مرگ برخاسته شبیخونْت را لشکر آراسته
همانطور که با اسقف اعظم کلن توافق کرده بود، آدولف پس از انتخاب چهار ماه در سلطه خود باقی ماند. اسقف اعظم در انتظار تجدید نظر در نتایج نتایج نبرد وورینگن در سال ۱۲۸۸ از پادشاه بود. او امیدوار بود که دوباره نفوذ بیشتری در شهر کلن بدست آورد. علیرغم مشخصات دقیق، به زودی آدولف خود را از دست رأی دهندگان خود رها کرد و با مخالفان آنها پیمان بست. بدین ترتیب، برای مثال، وی حقوق اشراف و شهر کلن را که علیه حاکم خود برخاسته بودند، تأیید کرد و حتی این حقوق را نیز تمدید کرد.
اس-نیتروسوتیول برخاسته از واکنش تراکمی نیتراس اسید و یک تیول است:
بنشسته و برخاسته آشوب قیامت از جلوه قدت به قعودی و قیامی
در کتاب گرامر زبان ترکی ابتدا صفحه ای را به خط فارسی و زبان ترکی به مدح و ثنای سلطان عثمانی تخصیص داده سپس در مقدمه مدعی میشود که قوم ترک مهمترین قومی است که از آسیای میانه برخاسته و کشورهای اروپایی و ایران و چین را به لرزه در آورده و در نهایت در عثمانی در مسیر ترقی همپایه ممالک اروپایی گشته است...
شایان ذکر است برادران حوایی که از مفاخر علمی ایران هستند به نامهای دکتر پرویز حوایی عضو برجسته سازمان ناسای آمریکا و آقای دکتر یحیی حوایی استاد ممتاز دانشگاه سوربن فرانسه از همین مدرسه عنصری ارجق برخاسته اند.