بدخیمی
معنی کلمه بدخیمی در دانشنامه عمومی

بدخیمی

معنی کلمه بدخیمی در دانشنامه عمومی

بدخیمی ( به انگلیسی: Malignancy ) یک اصطلاح در پزشکی است که بدترشدن و سرعت زیاد پیش روندگی بیماری را وصف می کند. این واژه بیشتر برای تومورهایی به کار می رود که رشد سریع دارند. در تومورها میزان بدخیمی توسط ویژگی های آناپلازی ( به هم ریختگی ساختمان طبیعی سلول ) ، سرعت تهاجم تومور به بافتهای مجاور و متاستاز به بافتهای دور مشخص می گردد. بیشتر از این عنوان برای توصیف سرطان های بدخیم استفاده می کنند.
تومور بدخیم در نقطه مقابل تومور خوش خیم غیر سرطانی یا خودمحدود است و این دو نشانه هایی متفاوت دارند. تومور بدخیم به بافتهای مجاور خود حمله می کند و حتی ممکن است تا بافتهای دوردست گسترش یابد ( متاستاز ) ، در حالی که تومور خوش خیم، هیچ یک از این ویژگی ها را ندارد. البته بدخیم یا خوش خیم اصولاً یک واژه غیردقیق هستند و مثلاً تومور ظاهراً خوش خیم می تواند بدخیم شود.
تومور بدخیم را می توان مترادف با سرطان دانست یا بزبان ساده تر هرگونه نئوپلازی بدخیم را سرطان یا چنگار می نامند و بنابراین اصطلاح سرطان بدخیم اشتباه است.
برخی موارد استفاده از «بدخیم» در سرطان:
• بدخیمی، تومور بدخیم مترادف سرطان است.
• آسیت بدخیم
• تغییرشکل ( ترانسفورماسیون ) بدخیم
موارد استفاده از واژه «بدخیم» در اختلالات غیر سرطانی:
• فشارخون بدخیم
• بیشگرمایی بدخیم
• التهاب بدخیم گوش خارجی
• مالاریای بدخیم ( به خصوص مالاریای ایجاد شده توسط پلاسمودیوم فالسیپارم )
• سندرم نورولپتیک ( Neuroleptic ) بدخیم
بدخیمی (فیلم ۲۰۱۳). «بدخیمی» ( به انگلیسی: Malignant ) یک فیلم سینمایی آمریکایی در ژانر فیلم ترسناک به نویسندگی و کارگردانی برایان آونت بردلی محصول سال ۲۰۱۳ میلادی است.

جملاتی از کاربرد کلمه بدخیمی

بیوپسی یا رزکسیون؛ این روش‌ه، راه‌های درمانی مرسومی هستند که به وسیله آن‌ها می‌توان توده‌های نئوپلاستیک مشکوک را به طور جزئی یا کامل حذف کرد و توسط پاتولوژیست برای تعیین بدخیمی و نوع سرطان از آن‌ها استفاده کرد. در حال حاضر این روش نوعی استاندارد طلایی برای تشخیص سرطان محسوب می‌شود و در هدایت و مدیریت بیماری (نظارت فعال، جراحی، پرتودرمانی، شیمی درمانی یا ترکیبی از این موارد) بسیار مهم است.
دیسفاژی مکانیکال از نوع متناوب شامل رینگ شاتسکی و دیسفاژی مکانیکال از نوع پیش‌رونده شامل تنگی پپتیک و بدخیمی‌های موضعی است.
افراد مبتلا به روماتیسم مفصلی، نسبت به دیگران شانس ابتلای بیشتری به بیماری‌های مزمن مانند پوکی استخوان، آلرژی، بدخیمی‌ها، عفونت‌ها، بیماری‌های گوارشی، بیماری‌های قلبی–عروقی و فشارخون دارند.