باور
معنی کلمه باور در لغت نامه دهخدا

باور

معنی کلمه باور در لغت نامه دهخدا

باور. [ وَ ] ( اِ ) قبول. تصدیق سخن. ( برهان قاطع ). گمان میکنم از حرف «بَ» و «آور» بمعنی یقین مرکب است. ( یادداشت مؤلف ). مخفف بآور است. ( فرهنگ رشیدی ). قبول داشتن. ( غیاث اللغات ). و کسانی که به ضم «واو» خوانند خطاست. ( آنندراج ). اصل این کلمه از ریشه ور بمعنی برگزیدن و برتری دادن و گرویدن است. ( از فرهنگ ایران باستان پورداود ص 62 ). و بازشناختن و اعتقاد داشتن نیز معنی میدهد و کلمه واور پهلوی و باور پارسی از ریشه «ور» پهلوی اشتقاق یافته است. ( از مزدیسنا و ادب پارسی دکتر معین ص 442 ). استوار. راست. یقین. ( برهان قاطع ).
- باور بودن ؛ پذیرفته بودن. مورد قبول بودن. مورد اعتقاد بودن. استوار و یقین آمدن :
نگه کن که تا چون بود باورم
چو کردارهای تو یاد آورم.فردوسی.نشانی که بد داده مادر مرا
بدیدم نبد دیده باور مرا.فردوسی.اقوال مرا گر نبود باورت ، این قول
اندر کتب من یک یک بشمر و بنگر.ناصرخسرو.پیکان تیر غمزه تو بر دل من است
گر نیست باورت ز من اکنون بیار دست.کمال اسماعیل.اقبال را بقا نبود دل بر او مبند
عمری که در غرور گذاری هبا بود
ور نیست باورت زمن این نکته شریف
اقبال را چو قلب کنی لابقا بود.دهلوی.- باور داشتن ؛ استوار داشتن. ( برهان قاطع ). اعتماد کردن به حرف کسی. ( از فرهنگ شعوری ج 1 ورق 161 ). راست داشتن بر گفتار کسی. ( فرهنگ اسدی ). اعتبار کردن. ( غیاث اللغات ). و رجوع به باور داشتن در جای خود شود.
- || اعتقاد. ایمان. ( یادداشت مؤلف ) :
نیست در فن خودم چون خور شاهان همت
بازپرس از سخنم گر تو نداری باور.خلاق المعانی ( از شعوری ).- بدباور ؛ که دشوار و سخت باور کند. که به آسانی باور نکند. دیرباور.
- خوش باور ؛ که زود باور کند. که زود بپذیرد.
- دیرباور ؛ که دیر باور کند. که شک آرد. که آسان نپذیرد. که آسان قبول نکند.
- زودباور ؛ که زود باور کند. زودپذیرنده. آسان قبول کننده. بتازی «وابصة سمع» گویند؛ یعنی زودباور.
- ناباور ؛ نااستوار. غیرقابل قبول :
سخن گر چو گوهر برآرد فروغ
چو ناباور افتد نمایددروغ.نظامی.

معنی کلمه باور در فرهنگ معین

(وَ ) [ په . ] ( اِ. ) ۱ - پذیرفتن سخن . ۲ - یقین ، اعتقاد.

معنی کلمه باور در فرهنگ عمید

۱. یقین، اعتقاد.
۲. عقیده.
* باور داشتن: (مصدر متعدی )
۱. باور کردن.
۲. سخن کسی را راست و درست پنداشتن.

معنی کلمه باور در فرهنگ فارسی

یقین، اعتقاد، عقیده، باورداشتن: باورکردن، سخن کسی را از راست و درست پنداشتن
( اسم ) ۱ - قبول سخن پذیرش قول کسی . ۲ - یقین اعتقاد .
شتابکار معجل

معنی کلمه باور در فرهنگ اسم ها

اسم: باور (پسر، دختر) (فارسی) (تلفظ: bāvar) (فارسی: باور) (انگلیسی: bavar)
معنی: یقین، اعتقاد، مجموعه ی اعتقادهایی که در یک جامعه مورد پذیرش قرار گرفته است، حالت یا عادتی ذهنی که باعث اعتقاد یا یقین انسان می شود، قبول سخن، عقیده، تصدیق سخن، قبول، مجموعه اعتقادهایی که در یک جامعه مورد پذیرش قرار گرفته است، حالت یا عادتی که باعث اعتقاد یا یقین انسان می شود

معنی کلمه باور در دانشنامه عمومی

باور یا اعتقاد وضعیتی در ذهن است که با وجود آن، فرد فکر می کند که چیزی درست است، بدون توجه به اینکه آیا شواهد تجربی ای یا دلایل عقلی و منطقی ای وجود دارد یا نه، که با قطعیتی که بر حقایق مسلم دیگری مبتنی باشد، ثابت کند که آن چیز درست است. یکی دیگر از راه های تعریف باور، آن را به مثابه بازنمایی ذهنی از یک نگرش مثبت جهت گیری دار به سمت محتمل دانستن حقیقی بودن چیزی تعریف می کند. در زمینه اندیشه یونان باستان، دو مفهوم با مفهوم باور مرتبط شناخته شده است: پیستیس ( به انگلیسی: pistis ) و دوکسا ( به انگلیسی: doxa ) . به زبان ساده، پیستیس به «اعتماد» و «اطمینان» اشاره می کند، در حالی که دوکسا به «نظر» و «پذیرش» اشاره دارد. کلمهٔ انگلیسی «ارتدکس» از دوکسا حاصل شده است. جاناتان لستر ( به انگلیسی: Jonathan Leicester ) می گوید هدف باور، هدایت عمل است و نه نشان دادن حقیقت.
باور فرضیه ای است که توسط ذهن درست تلقی می شود و فرد برای اثبات آنها به شواهد و رفتارهای مربوط متوسل می شود. بسیاری از تصمیم گیری ها و رفتارهای ما انسان ها، نشات گرفته از باورهای ما هستند. اغلب باورهای مذهبی و جهان بینی فرد در سنین کودکی و در زمان شکل گیری هویت فردی رخ می دهد. باورها انواع مختلف دارند:
• باورهای دینی
• باورهایی در زمینه احساس لیاقت و خوشبختی
• باورهای مالی
در معرفت شناسی، فیلسوفان از واژهٔ «باور» برای اشاره به نگرش های شخصی مرتبط با ایده ها و مفاهیم درست یا غلط استفاده می کنند. با این حال، «باور» نیاز به درون نگری و احتیاط فعال ندارد. به عنوان مثال، ما هرگز به این فکر نمی کنیم که آیا خورشید برخواهد آمد یا خیر. به جای آن، به سادگی فرض کنیم که خورشید طلوع خواهد کرد. از آنجا که «باور» یک جنبه مهم زندگی دنیوی است، بنا به نظر اِریک شویتزگِبِل ( به انگلیسی: Eric Schwitzgebel ) در دائرةالمعارف فلسفه استنفورد، یک سؤال مربوط به این است که: «چگونه یک موجود فیزیکی خالص می تواند باورهایی داشته باشد؟»
در فلسفه ذهن مدرن، کلمه اعتقاد برای حالتی گفته می شود که ما چیزی را راست و درست می دانیم. در این معنی، اعتقاد به چیزی نیازمند تأمل در مورد آن چیز نیست: یک فرد بالغ و معمولی از میان تعداد زیادی از اعتقاداتش تنها به چند از آن ها می تواند حضور ذهن داشته باشد. در بیان ساده، بسیاری از چیزهایی که ما بدان ها اعتقاد داریم اموری کاملاً روزمره اند: ما سر داریم، الان قرن بیست ویکم است و استکان چایی روی میز است؛ بنابراین شکل گیری یک عقیده از مهم ترین و اساسی ترین خصوصیات ذهن است و مفهوم اعتقاد نقش بسیار مهمی را در فلسفه ذهن و معرفت شناسی دارد. به عنوان مثال «مسئله ذهن - بدن»، که از بنیادی ترین مسائل فلسفه ذهن است، تا حدی به این سؤال می پردازد که یک موجود کاملاً فیزیکی چگونه می تواند اعتقاداتی داشته باشد. بخش بزرگی از معرفت شناسی حول این سؤال می گردد که چگونه اعتقادات ما قابل پذیرش به عنوان آگاهی اند.
باور (آلبوم جاستین بیبر). باور ( به انگلیسی: Believe ) سومین آلبوم استودیویی از خواننده و ترانه نویس کانادایی جاستین بیبر است که در ۱۵ ژوئن ۲۰۱۲ توسط آیلند، آربی ام جی و اسکول بوی منتشر شد.
بیبر دربارهٔ آلبوم می گوید:
موسیقیِ بسیار تازه ای هست. اما من از موسیقی های قدیمی خیلی الهام گرفتم. تأثیرات بسیاری از مایکل جکسون در این آلبوم وجود دارد، از آراَندبی قدیمی؛ از پاپ قدیمی. چیزهایی در این آلبوم هست که من احساس می کنم که می توانم روش کار بکنم اما به صورت تازه و جدید.
در ۲۶ مارس ۲۰۱۲ اولین تک آهنگ این آلبوم با نام «دوست پسر» منتشر شد. این تک آهنگ در رتبهٔ ۲ جدول ۱۰۰ آهنگ داغ بیلبورد قرار گرفت.
در ۲۹ مه ۲۰۱۲ اولین تک آهنگ تبلیغاتی آلبوم باور با نام «مردن در آغوش تو» در آی تونز منتشر شد. این ترانه، مشابه ترانه «We've Got a Good Thing Going» اثر مایکل جکسون است که در سال ۱۹۷۲ در آلبوم بِن منتشر شد.
دومین تک آهنگ تبلیغاتی آلبوم با نام «در سراسر جهان» با همراهی لوداکریس در تاریخ ۵ ژوئن ۲۰۱۲ در آی تونز منتشر شد.
باور (ترانه التون جان). «باور» ( به انگلیسی: Believe ) ترانه ای از التون جان و یکی از تک آهنگ های آلبوم سال ۱۹۹۵ او با نام ساخت انگلستان است.
التون جان در این ترانه از باورش به عشق سخن می گوید و این که دیکتاتورها، کلیسا، سیاست، روزنامه ها و … همه دیر یا زود از بین می روند و آنچه باقی می ماند تنها عشق است. به عقیدهٔ ویلیام رولمان از آل میوزیک، تاثیرپذیری دیرینهٔ التون جان از جان لنون در بیشتر قطعه های آلبوم ساخت انگلستان به خصوص در شعر ترانهٔ «باور» کاملاً نمود دارد.
«باور» در زمان انتشارش در ایالات متحده برای ۲۰ هفته در جدول ۱۰۰ تک آهنگ داغ بیلبورد حضور داشت و بالاترین جایگاهش در آن جدول رتبهٔ سیزدهم بود که در ۱۳ مه ۱۹۹۵ ثبت شد. این قطعه در بریتانیا هم به مدت ۱۳ هفته جزو پرفروش ترین تک آهنگ های روز بود و تا ردهٔ پانزدهم جدول تک آهنگ های بریتانیا صعود کرد.
موزیک ویدئوی سیاه و سفید «باور» را مارکوس نیسپل ساخته است که در آن التون جان سوار بر یک زپلین و در یک فضای سورئالیستی بر فراز نیویورک پرواز می کند.
باور (ترانه شر). «باور» تک آهنگی از هنرمند اهل ایالات متحده آمریکا شر است که در ۱۹ اکتبر ۱۹۹۸  ( ۱۹۹۸ - 10 - ۱۹ ) منتشر شد.
این تک آهنگ در چارت های والونیا، فرانسه، سوئیس، نروژ، استرالیا، سوئد، فلاندرز، نیوزلند، در رتبه اول و در چارت های، فنلاند، اتریش جزو ده ترانه اول قرار گرفت.
باور (مجموعه تلویزیونی). باور ( به انگلیسی: Believe ) مجموعه تلویزیونی در گونه خیال پردازی - علمی–تخیلی - ماجراجویی محصول شبکه ان بی سی است.
معنی کلمه باور در فرهنگ معین
معنی کلمه باور در فرهنگ عمید
معنی کلمه باور در فرهنگ فارسی
معنی کلمه باور در فرهنگ اسم ها

معنی کلمه باور در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] باور (ابهام زدایی). واژه باور ممکن است در معانی ذیل به کار رفته باشد: • باور (کلام)، ایمان، اعتقاد و باور از مفاهیم کانونی ادیان الهی از جمله اسلام و دارای معانی مختلف در مباحث کلامی• باور (فقه)، اعتقاد، ایمان و باور به معنی باور قلبی داشتن و دارای کاربرد در ابواب مختلف فقهی
...

معنی کلمه باور در ویکی واژه

یقین، اعتقاد. پذیرفتن سخن.
باور ممکن است از دو کلمه خالص با - وَر شکل گرفته باشد و به زبان معیار باستان مرز و محدوده ای است که زیستگاه قوم یا قبیله‌ای بنام با بوده است.

جملاتی از کاربرد کلمه باور

کوهن بر این باور بود که تکامل تدریجی علم به سمت حقیقت نیست، بلکه دستخوش انقلاب‌هایی دوره‌ای است که او آن را «پارادایم شیفت (تغییر الگوواره)» می‌نامد.
باور نیفتدم ‌که بدین حسن و دلبری نقشی به چین و سروی در غاتفر بود
آن چنان زی که اگر نیز دروغی گویی راست گویان جهان را ز تو باور گردد
شکاکیت هم در حیطه معرفت و هم در حیطه باور موجه مطرح است. اگر بخواهیم بدانیم نگرش شکاکانه این دو گونه شکاکیت را چگونه پیش می‌برد باید ابتدا به شکاکیت فلسفی دربارهٔ معرفت و سپس شکاکیت فلسفی دربارهٔ توجیه معرفتی را مورد بررسی قرار دهیم.
ابوعیسی محمد بن هاورن وراق دانشمندی خداناباور در سده سوم هجری می‌زیست. وی که یک عرب در اصل ایرانی (و گویا کرد) است[نیازمند منبع]، با ابن راوندی دوست بود. ابوعیسی وراق زندگی پر فراز و نشیبی داشت و قضاوت‌ها دربارهٔ وی بسیار متفاوت است. او در دهه ۹۹۰ میلادی درگذشت.
یکی از چیزهایی که مورخان می‌توانند در مورد اسکندر مطمئن باشند، اعتقاد او به حفظ یوگسلاوی به عنوان یک کشور واحد و مخالفت مداوم او با فدرالیسم است که به اعتقاد او منجر به تجزیه یوگسلاوی و شاید ترور خود او می‌شود. به نوبه خود، مخالفت اسکندر با فدرالیسم به این باور مربوط می‌شود که در یوگسلاوی فدرال شده، صرب‌های پیشچانی توسط کروات‌ها و مسلمانان بوسنیایی مورد تبعیض قرار می‌گیرند، یک بار به یک کشیش ارتدوکس صرب گفت که فدرالیسم «خنجر از پشت به صرب‌ها خواهد زد».
اگر نباشد پیشت رهی مصدق وگر نداری مر بنده را تو باور
از شمال کنگ، از جنوب باورد، از مغرب بارچاه، و از سمت مشرق به گزیر محدود می‌گردد.
روزم از بی مهری گردون، شب تاریک شد گر ز من باور ندارد، خود ببیند، کور نیست!
کنون باورم شد که او این بگفت که گردون گردان چه دارد نهفت
با که گویم ور بگویم کیست تا باور کند کان پریرویی که من دیوانهٔ اویم منم
گر شنیدی از کسی باور مکن او کی آرد بر زبان حرف دروغ
چندان ملامتست که باور نمی کنم گر هم یکی بمهر مرا یاد می کند
دام تزویرست خاموشی سگ گیرنده را نفس اگر عاجز نماید خویش را باور مکن
کنون زنده است گر باور نداری ببرهان سازم این دعوی مدلل