باهنر. [هَُ ن َ ] ( ص مرکب ) که هنر دارد. هنرمند. صاحب هنر. هنرور. هنری : برادر بدش چند و چندی پسر ز بیگانگان آنکه بد باهنر.فردوسی.بیاورد فرزانگان را پدر بدان تا شود نامور باهنر.فردوسی.|| لایق. قابل. متصف به صفات خوب هنری : دلاورترین اسبان کمیت است... و باهنرتر سمند. ( از نوروزنامه ). و رجوع به هنر شود.
معنی کلمه باهنر در فرهنگ عمید
دارای هنر، هنرمند.
معنی کلمه باهنر در فرهنگ فارسی
( صفت ) دارند. هنر هنرمند مقابل بی هنر .
جملاتی از کاربرد کلمه باهنر
بروم باهنر همی سازم وزهنر بر فلک سرافرازم
با پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷ او دبیر شورای انقلاب بود. به دلیل باور نیرومند به کار حزبی در ۲۹ اسفند ۱۳۵۷ حزب جمهوری اسلامی را به همراه سید عبدالکریم موسوی اردبیلی، اکبر هاشمی رفسنجانی، سید علی خامنهای و محمد جواد باهنر بنیان کرد که به زودی به مخالفان سرسخت رئیسجمهور ابوالحسن بنی صدر تبدیل شد. بهشتی در انتخابات مجلس خبرگان قانون اساسی شرکت کرد و برای تدوین قانون اساسی انتخاب شد.
دربارهٔ شکلگیری دوباره اعتراضات در این سال، محمدرضا باهنر، فعال سیاسی اصولگرا گفت در صورت پیوستن یک میلیون نفر در تهران به اعتراضات آبان ماه ۹۸ شرایط ایران به سمت انقلاب یا انقلاب مخملی حرکت میکرد. روزنامه اعتماد با اشاره به شرایط بغرنج اقتصادی و وضعیت کسانی که شغل آزاد دارند و همچنین شرکتهای بخش خصوصی در پی بحران کرونا، تأکید کرد که شورای عالی امنیت ملی و شورای امنیت کشور به دلایل امنیتی با تعطیلی گسترده برای مقابله با کرونا مخالفت کردهاند.
استاد بهجتی در سال ۱۳۵۰ به علت فشار شدید رژیم ستمشاهی بر حوزهٔ علمیّه مخصوصاً حوزهٔ بزرگ قم و مضایق تحصیل و تدریس علما و سایر مشکلات زندگی به تهران هجرت کرد و ضمن امامت جماعت یکی از مساجد شهر و دیگر فعالیتهای تبلیغی، زیر نظر بهشتی در گزینش و معرفی کتابهای مناسب به همکاری با باهنر مشغول شد و تا روزهای پر تبوتاب انقلاب با آنان همراه بود.
ایرنا سایت روزنامه دولت روزنامه ایران در گزارشی، ضمن تأیید پول گرفتن معاون اول کنونی رئیسجمهور از «جابر ابدالی» متهم پرونده بیمه، مدعی شد که محمدرضا رحیمی این پولها را به نیابت از محمدرضا باهنر گرفتهاست.
هیچکس بانو نیاویخت که از خود نگریخت میچکس باهنر نپیوست که از خود نبرید
آن باهنر تویی که ز هر دانشی دلت آراسته است همچو به هر نعمتی جنان
عباس واعظ طبسی اولین بار در سال ۱۳۴۴ در مراسمی که برای سخنرانی در رفسنجان دعوت شده بود محمدجواد باهنر را ملاقات کرد و آنها قبل از سخنرانی موضوعات قابل طرح را مرور کردند. پس از سخنرانی به وی اعلام شد که ممنوعالمنبر است. باهنر چند بار پس از انقلاب به مشهد آمد و از دانشگاه علوم اسلامی رضوی بازدید کرد و قرار بود در این دانشگاه به واعظ طبسی کمک کند که کشته شد.
در فکر وکیل باهنر باش لیکن نه به طرز دورهٔ پیش
تو را بیهنر، کشور و لشکر است مرا باهنر، بخشش اندکتر است
گوئی نبوده اند و گر نیز بوده اند با فضل و باهنر ز جهانشان ربوده اند
در سال ۱۳۵۶ به تأکید روحالله خمینی و حمایت وی از مرتضی مطهری نخستین هسته جامعه روحانیت مبارز شکل گرفت و اساسنامه آن هم در سال ۱۳۵۷ تدوین شد. برنامهریزی راهپیماییها، سخنرانی در مساجد، تهیهٔ شعارها و هماهنگی و سازماندهی مبارزات بر ضد حکومت پهلوی عمدتاً برعهدهٔ جامعه روحانیت مبارز بود. در آذر ۱۳۵۸ به توصیه بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران اساسنامهٔ جدیدی تنظیم شد. جامعه روحانیت مبارز با همکاری برخی روحانیون انقلابی همچون مرتضی مطهری، سید محمد حسینی بهشتی، محمدرضا مهدوی کنی، محمدعلی موحدیکرمانی، عباسعلی عمید زنجانی، محمد مفتح، علیاکبر ناطقنوری و محمدجواد باهنر بنیان نهاده شد.
بقعه ملا علی کرم مربوط به سدهٔ ۹ ه.ق است و در ابرکوه، محله پل کارون، غرب خیابان شهیدباهنر، شمال خیابان وباغ خانه واقع شده و این اثر در تاریخ ۷ مهر ۱۳۸۱ با شمارهٔ ثبت ۶۳۰۷ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
در دولت برنای تو هر باهنری را آغاز غنی گشتن و فیروزی و جاهست
بر اساس یک تحقیق ژورنالیستی، منشأ ثروت او آشنایی با سید ابوالفضل تولیت، میلیاردر ایرانی است که سالها پیش از پیروزی انقلاب ۱۳۵۷، ثروت خود را از طریق هاشمی وقف انقلاب کرد. هاشمی با شراکت محمدجواد باهنر و محمدرضا مهدوی کنی شرکتی به نام دژساز تأسیس کرد و با فعالیتهای عمرانی بر روی زمینهای موقوفه تولیت موفق شد سرمایه خود را زیاد کند.
به ویژه که چونین شه باهنر نبسته است بر تخت ایران کمر
یاکم از این که خویش را به جهان مطربی جلد و باهنر سازی
بعدها محمدرضا باهنر، قصور پزشکی دربارهٔ سید محمود هاشمی شاهرودی را افشا کرد، به گفته او در یکی از عملهای جراحی که بر روی هاشمی شاهرودی صورت گرفت، به جای غده؛ کلیه را از بدن او خارج کردند.
مکن از تلخکامان شِکوِه گر شیرینسخن باشی به عریانی بساز ار باهنر هم پیرهن باشی
در ۲۶ خرداد ۱۳۹۴، محمدرضا باهنر، نایب رئیس دوم مجلس شورای اسلامی اعلام کرد که با توجه به آنکه پس از جلسهٔ کمیسیون آموزش و تحقیقات با وزیر آموزش و پرورش همچنان تعداد امضاء کنندگان استیضاح بیش از ده نفر است، جلسه استیضاح در روز چهارشنبه ۳ تیر ۱۳۹۴ در صحن علنی مجلس شورای اسلامی برگزار خواهد شد.