بالقوه
معنی کلمه بالقوه در فرهنگ معین
معنی کلمه بالقوه در فرهنگ عمید
۲. (قید ) با امکان بروز در آینده.
معنی کلمه بالقوه در فرهنگ فارسی
بقوت بحالت قوت مقابل بالفعل
بالاستعداد
معنی کلمه بالقوه در ویکی واژه
به قوت، به حالت قوت. مق بالفعل.
جملاتی از کاربرد کلمه بالقوه
علاوه بر همه این امتیازات بالقوه، اوکراین گلوگاه انرژی اروپا هم هست. ۲۵ کشور اروپایی، واردکننده گاز از روسیه هستند و همه خط لولهها به جز یکی از خاک اوکراین میگذرند. این یعنی اوکراین گلوگاه درآمد گازی روسیه نیز هست. در روز اول ژانویه سال ۲۰۰۶، روسیه شیر خطوط صادرات گاز از خاک اوکراین را در پی اختلاف بر سر حق ترانزیت، بست. البته روسیه و اوکراین پس از چهار روز به تفاهم اولیه رسیدند. اما اصل اختلاف پابرجا ماند. سه سال بعد در ژانویه ۲۰۰۹، بار دیگر شیر گاز بسته شد و قربانی این اختلاف هم صنایع اروپایی بودند. اروپا هنوز سرمای شبهای بدون گاز، به خاطر بسته شدن این گلوگاه را به خوبی به یاد دارد. در آن سال ۱۸ کشور اروپایی افت فشار یا قطع کامل جریان گاز را گزارش کردند.
صندوق بینالمللی پول پیشبینی میکند که رشد اقتصادی امارات متحده عربی در سال ۲۰۱۵ به ۴٫۵ درصد افزایش یابد، در حالی که در سال ۲۰۱۴ به ۴٫۳ درصد رسیده بود. صندوق بینالمللی پول رشد اقتصادی بالقوه امارات متحده عربی را در گزارش چشمانداز اقتصادی جهانی به افزایش سهم بخشهای غیرنفتی اختصاص دادهاست، که بهطور میانگین رشد بیشتر از ۶٪ در سالهای ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ را به ثبت رساندهاند. چنین مشارکتی شامل بانکداری، گردشگری، تجارت و املاک و مستغلات است. افزایش قدرت خرید اماراتیها و مخارج دولت در پروژههای زیرساختی به اندازه قابل توجهی افزایش یافتهاست.
این فرایند زمانبر و بالقوه خطرناک بود. مار با ریختن لحیم مذاب روی خودش مجروح شد. مار که در کارگاه خانگی خود کار میکرد، به دنبال یک روش اتصال ایمنتر و کارآمدتر، اولین اتصالدهنده سیم نوع-فشاری را توسعه داد. در سال ۱۹۱۴، او یک نسخه روپیچ تولید کرد، که پیشروی اتصالدهنده روپیچ امروزی است که در سراسر آمریکای شمالی استفاده میشود.
بارو جوانترین آتشفشان مهم پاناما است و پروژههایی زمینگرمایی به منظور تعیین میزان انرژی بالقوهٔ این آتشفشان در دستور کار قرار دارد.
جایی که ز بالقوه نیکان سخن است گو فرع مباش تو چو اصلش کهن است
کمال جود تو بالقوه ماند زانکه خدای زمان زمان نکند عالم دگر ایجاد
در آن بالقوه اشیاء راست سامان لزومش چون تنفس بهر انسان
قاعده- سبب و حکمت تکوین و ایجاد به اصطلاح طایفه و تجلیات و شهودات و ظهورات به اصطلاح این قوم ظهور رتبت وجود ادراک ادراک است، از آنکه ادراک بسیط فطری است و تحصیل حاصل محال، و غرض و غایت آنست که صور کلی که در نفس وجود مرکوز است بواسطۀ حواس که به مثابت آئینهاند صور جزویات را مطابق گردد، و ادراک دوم حاصل شود،و نتایج جزئیات که در مقدمات بالقوهاند به فعل آیند و اعتراف جوارح و استقامت حاصل گردد. واقم وجهک للدین حنیفا فطرت اللّه التی فطرالناس علیها اشارت است بدان، و علم الیقین به مرتبۀ عین الیقین و حق الیقین رسد، و از این جهت در تنزیل امر به فکر ونظر و تذکر مکرر وموکد است و متفکر ممدوح: قل انظروا ماذا فی السماوات والارض.
از ماه، چه نور چشم داری در میغ؟ بالقوه چو بالفعل نگردید دریغ
نقد لوکاس، توسط رابرت لوکاس در سال ۱۹۷۶ مطرح شد. در آن زمان ساختن و برآورد مدلهای معادلات همزمان بسیار بزرگ و استفاده از نتایج آنها برای سیاستگذاری بسیار باب شدهبود. نقد لوکاس بیان میکند سادهلوحانه است که تصور کنیم میتوانیم تأثیرات یک تغییر سیاست اقتصادی را کاملاً بر مبنای روابط منعکس شده در دادههای گذشته پیشبینی کنیم. به عبارت دیگر، پارامترهای برآوردشده یک مدل حتی در صورتی که از لحاظ آماری کاملاً معتبر باشند، در اثر سیاست (قواعد بازی) جدید میتوانند تغییر کنند؛ بنابراین نتیجهگیریهای سیاستی بر مبنای این مدلها به صورت بالقوه گمراهکننده است. این نقد، استفاده گسترده از مدلهای اقتصادسنجی که فاقد پایههای تئوریک اقتصادی دینامیک بودند زیر سؤال برد.
هرچند قبولت نیست بیدل زطلب مگسل بالقوهٔ حاجتها در دست دعا باشد
که لاتناهی اعداد هست بالقوه ز ننگ قوه بود لاتناهیاش بیرون
یک الکل بالقوهٔ بالاتر خوانده شده از روی این درجه بهعلت وزن مخصوص بیشتر است که اینطور در نظر گرفته شده که بهعلت تولید شکرهای حل نشده باشد. یک (درجه) خوانی بعد و قبل از تخمیر انجام میشود و الکل تقریبی موجود با تفریق عدد خوانده شده بعد از تخمیر از قبل از تخمیر بهدست میآید.
بر ضمیر او که مرآت تصاویر قضاست آنچه در اوهام بالقوه است بالفعل آشکار
باشگاه استقلال با وجود حرفهای بودن ظاهری در عمل برخلاف باشگاههای حرفهای واقعی درآمدزا نیست چرا که به دلیل دولتی و غیر حرفهای بودن ساختار فوتبال ایران، استقلال با وجود داشتن طرفداران فراوان و امکان درآمدزایی بالقوه، از اصلیترین راههای درآمدزایی محروم و همواره بهطور مستقیم وابسته به بودجه دولتی خود است.
هر آنچ آن هست بالقوه در این دار به فعل آید در آن عالم به یک بار
حقیقت کلی- نهایت ظهور مراتب کلیات و اختلافات ذاتی بر نوع آخر است یعنی انسان، که ایجاد بعد از وی جز در اصناف و انواع واقع نمیشود، و آن به حقیقت اظهار ما بالقوه به فعل است،نه مبداء ایجاد بعد از آخر، که تنزل حقیقت از مقام کلی- بجز ماهیت اعیان ثابته- به جزئی هویت به اتمام رسید. عدم محض بود و بعد از آن ظلمت و کدورت بود. و در صحیح که بیان ایجاد عالم میفرماید بدین معنی تصریح فرمود که: آدم را علیهالسلام روز جمعه بعد از عصر آفرید و روز شنبه یعنی بعد از او هیچ چیز نیافرید. بدین سبب که یک وجه او ظلمانی و عدمی بود، انعکاس از او آید، و حامل حقیقت ظهور وجود جز او نشاید: و حملها الانسان انه کان ظلوما جهولا.
برای مثال زنبورهای عسل نگهبان، زنبورهای غارتگر بالقوه را تا حدودی از روی نحوهٔ پرواز خاص آنها-که به صورت بال زدن درجا میباشد-و تا حدودی از روی رنگشان میشناسند. گلولهٔ پشمی قهوهای محرک قویتری نسبت به گلولهٔ پشمی سفید است؛ امّا اگر گلولهٔ پشمی سفید را به تقلید از پرواز غارتگر حرکت دهیم، به همان اندازه مؤثر واقع میشود که گلولهٔ پشمی قهوهای را بیحرکت نگه داریم.
برای مثال، اگر اقتصاد کمتر از تولید بالقوه تولید کند، میتوان مخارج دولت را در راستای بهکارگیری منابع بیاستفاده و ارتقا تولید بکار گرفت. البته برای از بردن تمام شکاف تولید نباید از مخارج دولت استفاده کرد. یک اثر فزاینده ای وجود دارد که تأثیر مخارج دولت را افزایش میدهد. برای نمونه، زمانی که دولت برای ساخت پل هزینه میکند، فقط ارزش افزوده ایجاد پل به تولید اضافه نمیشود بلکه به کارگران پل امکان افزایش مصرف و سرمایهگذاری را میدهد که باعث از بین رفتن شکاف تولید میشود.
به صورت رسمی این طرح برای اولین بار توسط نماینده وقت بوکان در تاریخ ۲۵ اردیبهشت ۱۳۶۹ با نام استان مکریان به مرکزیت بوکان در دوره سوم مجلس شورای اسلامی مطرح و به وزارت کشور پیشنهاد داده شد تا در خصوص استانی جدید در جنوب آذربایجان غربی اقدام و مورد مطالعه قرار گیرد. در سال ۱۳۸۷ در نطق پیش از دستور محمدقسیم عثمانی با عنوان «مطالعه وزارت کشور در جهت ایجاد استان جدید کردستان شمالی با مرکزیت بوکان با توجه به جایگاه راهبردی و ظرفیتهای بالقوهٔ آن و رفع شبههٔ تبعیض بین غرب و شرق کشور» دوباره طرح تشکیل استان مکریان اما این بار با نام کردستان شمالی مجدداً مطرح شد.