بازرس
معنی کلمه بازرس در فرهنگ معین
معنی کلمه بازرس در فرهنگ عمید
معنی کلمه بازرس در فرهنگ فارسی
معنی کلمه بازرس در دانشنامه عمومی
بازرس (فیلم ۱۹۶۲). بازرس ( انگلیسی: The Inspector ) فیلمی است که در سال ۱۹۶۲ منتشر شد. از بازیگران آن می توان به استیون بوید، دولورس هارت، لئو مک کرن، هیو گریفیث و دونالد پلیسنس اشاره کرد.
بازرس (نمایشنامه). بازرس ( به روسی: Ревизор ) نام نمایشنامه ای است که توسط نیکلای گوگول، نویسندهٔ اهل روسیه در سال ۱۸۳۶ نوشته شده است. این کتاب یکی از آثار مشهور ادبی جهان است.
این کتاب با ترجمهٔ آبتین گلکار توسط انتشارات هرمس در ایران منتشر شده است.
بازرس (کارتون). بازرس ( The Inspector ) مجموعه ای کارتونی می باشد که توسط کمپانی دپاتی - فرلنگ اینترپرایزز تولید و به وسیلهٔ یونایتد آرتیستس در ۳۴ فیلم کوتاه انیمیشن بین سال های ۱۹۶۵ تا ۱۹۶۹ منتشر شده است. به این کاراکتر نامی داده نشده است و براساس بازرس کلوزو که در مجموعهٔ فیلم پلنگ صورتی ظاهر شده است نامیده شده است. بازرس دارای دستیاری اسپانیایی به نام دودو است.
این شخصیت با تیپ سازی کمدی دلنشین از حسن عباسی به فارسی دوبله شده است.
معنی کلمه بازرس در دانشنامه آزاد فارسی
کمدی نمایش نامه ای در پنج پرده، نوشتۀ نیکلای گوگول، به زبان روسی، نخستین اجرا در ۱۸۳۶ در سن پترزبورگ. مشهور است که موضوع این نمایش نامه را پوشکین به گوگول پیشنهاد کرده است. شایعه ای بر سر زبان ها می افتد که بازرسی در راه است. رؤسای شهر دستپاچه می شوند و گمان می برند بازرس همان جوان غریبه ای است که در یگانه مهمان خانۀ آبرومند شهر سکونت دارد. رؤسا در چاپلوسی از این جوان، خلستاکوف، گوی سبقت از هم می ربایند چراکه هرکس به نوبۀ خود ریگی به کفش دارد. جوان نیز بی خبر از همه جا از این خوان نعمت بهره می برد. از این مهمانی به آن مهمانی می رود و پول و رشوه های پرداختی را با دل و جان می گیرد. کار بدان جا می کشد که با دختر شهردار نامزد می شود و به بهانۀ کسب اجازه از والدینش برای ازدواج از شهر می گریزد. در میان بهت شخصیت ها که خبر ورود بازرس به شهر و احضار شهردار به مهمانخانه را از قزاقی چهارشانه و کلاهخودبه سر می شنوند، پرده فرومی افتد. مشهور است که تزار پس از دیدن این نمایش نامه گفته بود: «به همه سهمی از این نمایش نامه رسید، به من کمی بیش از دیگران».
معنی کلمه بازرس در ویکی واژه
کسی که مأمور رسیدگی به کارهای یک فرد یا یک مؤسسه و اداره
جملاتی از کاربرد کلمه بازرس
برخی از رهبران آینزاتسگروپن نظیر اوتو اولندرف در دادگاه گفتند که پیش از عملیات بارباروسا به آنها دستور داده شده بود که خود را برای کشتار یهودیان شوروی آماده کنند. امروزه هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد چنین دستوری داده شدهاست. بازرس آلمانی آلفرد اشترایم میگوید که اگر چنین دستوری صادر شده بود دادگاههای پس از جنگ تنها میتوانستند رهبران آینزاتسگروپن را بهعنوان همدست در کشتار جمعی بشناسند. در هر حال اگر ثابت شود که نیروهای آینزاتسگروپن بدون دستور دست به کشتار زدهاند، میتوان آنها را بهعنوان عامل کشتار جمعی محکوم نمود؛ و بنابراین میتوان آنها را با مجازات سختتر، از جمله اعدام روبهرو کرد.
شش تن از معلمانی که در اردیبهشت ماه به وضعیت ناهنجار معلمان و خصوصیسازی مدارس اعتراض کرده بودند، هر یک به نه ماه حبس و پرداخت جریمه نقدی بدل از ۷۴ ضربه شلاق محکوم شدند. در اعتراض معلمان و بازنشستگان در ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ در تهران شعبه ۱۰۶۰ دادگاه کیفری دو مجتمع قضایی کارکنان دولت تهران عالیه اقدامدوست، عضو اتحادیه بازنشستگان، رسول بداقی، بازرس سابق کانون صنفی معلمان تهران، جواد ذوالنوری، محمد عابدی، حسین غلامی و اسماعیل گرامی را به اتهام «اخلال در نظم عمومی از طریق شرکت در تجمعات غیرقانونی» و «تمرد نسبت به مأمورین حین انجام وظیفه» به تحمل نه ماه حبس تعزیری و پرداخت جریمه نقدی بدل از ۷۴ ضربه شلاق محکوم کردهاست.
سطح آزمایش معمولا پس از بازرسی و ثبت عیوب تمیز میشود زیرا ممکن است وجود این مواد روی سطح قطعه، اثرات مخربی همچون خوردگی و حفره حفره شدن را به دنبال داشته باشد.
علیاکبر جمشیدی معروف به علیاکبر ناطق نوری (زاده ۱۴ مهر ۱۳۲۳ نور) روحانی و سیاستمدار ایرانی است، که از ۱۳۶۰ تا ۱۳۶۴ وزیر کشور بود و در فاصله سالهای ۱۳۷۱ تا ۱۳۷۹ در ادوار چهارم و پنجم، ریاست مجلس شورای اسلامی را برعهده داشت. وی از ۱۳۶۸ تا ۱۳۹۶ رئیس دفتر ویژه بازرسی در دفتر رهبر جمهوری اسلامی بود.
در نتیجه لایحه آزادی آمریکا که کنگره آمریکا در ژوئن ۲۰۱۵ تصویب کرد آژانس امنیت ملی، از ۲۹ نوامبر ۲۰۱۵ مجبور به تعطیل کردن برنامه نظارت فلهای بر تماسهای تلفنی شد. لایحه آزادی آمریکا آژانس امنیت ملی را از گردآوری فراداده و درونمایه تماسهای تلفنی، منع میکند مگر اینکه حکم بازرسی فعالیت تروریستی وجود داشته باشد. در آن صورت، آژانس امنیت ملی باید از شرکت مخابراتی، سوابق تماسهای تلفنی را بخواهد و تنها، برای شش ماه، نگه دارد.
عهدکردم که کنم جان به نثار قدمش به منش تا رمقی هست به من بازرسان
در این روش، قطعه درون یک سیم پیچ قرار گرفته و با عبور دادن جریان الکتریکی درون سیم پیچ،میدان مغناطیسی طولی در قطعه ایجاد می شود .در این روش عیب های عرضی قابل شناسایی هستند اما نمی توان برای تشخیص عیب های طولی از آن استفاده کرد.با تجمع ذرات فرومغناطیس در محل نشت میدان مغناطیسی،موقعیت عیب مشخص می شود.از جمله مزایای این روش عدم تماس مستقیم جریان الکتریکی با قطعه مورد بررسی می باشد. مزیت دیگر این روش این است که می توان قطعه را درون سیم پیچ جابجا کرد و بدین ترتیب می توان قطعات بلند را بازرسی کرد.
وقتی پرداخت از طریق سیستم بانکی صورت گیرد، بانک در این حالت به عنوان واسطه عمل میکنند و از آنجا که بانکها با اسناد سروکار دارند و تنها اصالت اسناد را تا حدی معقول بررسی میکنند اصل کالا معمولاً کنترل نمیشود مگر اینکه بازرسیهای مختلف قبل و بعد از حمل از سوی خریدار درخواست شده باشد. در صورت ارائه اسناد، مطابق با آنچه که از قبل مشخص شده بود، بانکها پرداخت را انجام خواهند داد.
یک روز کاروانی شترعبدالحمن از بازرگانی از یمن بازرسیدند. بانگ و غلبه اندر مدینه افتاد. عایشه رضی الله عنه گفت، «این چیست؟» بگفتند که شتران عبدالرحمن اند. گفت، «راست گفت رسول (ص)». خبر به عبدالرحمن رسید. بدین کلمه دلمشغول شد. اندر وقت پیش عایشه آمد و گفت، «یا عایشه! رسول چه گفت؟» گفت، «رسول گفت بهشت به من نمودند. درویشان و اصحاب را دیدم همی شدند و همی دویدند به شتاب و هیچ توانگر را ندیدم مگر عبدالحمن عوف را که نمی توانست رفت. همی خزید به دست و پای تا اندر بهشت شد». عبدالرحمن گفت، «این شتران و هرچه بر این شتران است سبل کردم و جمله غلامان را آزاد کردم تا باشد که من نیز با ایشان به هم بتوانم رفت». رسول (ص) گفت، «پیشین کس از توانگران امت من که به بهشت شوند تو باشی. اندر نتوانی شد مگر به جهد و حیله و خزیدن».
آن گاه پسر زکریا مر این قول را شرح کند و گوید که مثال این چنین باشد که مردی اندر خانه ای باشد که آن خانه نه چنان سرد باشد که او از سرما بلرزد و نه چنان گرم باشد که مر او را اندر آن عرق آید، تا جسد او اندر آن خانه خو کند و نه گرما یابد و نه سرما. آن گاه مفاجاه آن خانه گرم شود، چنان که آن مرد اندر او به گرما رنجه شود سخت، و بی طاقت شود. آن گاه سپس از (آن) بادی خنک اندر آن خانه آمدن گیرد اندک اندک، پس آن مرد که اندر او از گرما رنجه شده باشد بدانچه از طبیعت که بر آن بود بیرون شده باشد، از آن خنکی لذت یافتن گیرد – از بهر آنکه همی سوی طبیعت باز آید – تا آن گاه که آن خنکی مر او را بدان حال پیشین او بازرساند که آن نه سرد بود و نه گرم. آن گاه پس از آن اگر خنکی پیوسته شود، هم از آن سرما کز او همی لذت یافت رنجه شدن گیرد بدانچه از طبیعت باز همی به دیگر جانب بیرون شود. و اگر باز پس از آن سرما، گرما بدان خانه پیوستن گیرد، آن مرد از آن گرما باز لذت یافتن گیرد بدانچه همی سوی طبیعت باز آردش، هم چنین تا باز بدان حال طبیعی خویش بازرسد. پس گوید: ظاهر شد که لذت حسی چیزی نیست مگر راحت از رنج، و رنج چیزی نیست مگر بیرون شدن از طبیعت (و طبیعت نه رنج است و نه لذت. آن گاه گوید: و چو بیرون شدن از طبیعت) اندک اندک باشد و بازگشتن به طبیعت به یک دفعت باشد، لذت پیدا آید و رنج پیدانیاید، و چو بیرون شدن از طبیعت به یک دفعت باشد (و) باز آمدن (بدو) اندک اندک باشد، رنج پیدا آید و لذت پیدا نیاید. پس گوید: مر آن باز آمدن را به طبیعت به یک دفعت لذت نام نهادند، هر چند که آن راحت بود از رنج. و گوید: مثال این چنین باشد که مردم را گرسنگی و تشنگی اندک اندک رنجاند و آن مر او را بیرون شدن است از طبیعت تا چو سخت گرسنه شود یا تشنه، آن گاه به یکبارگی طعام یا شراب بخورد تا به حال خویش کز آن پیش بر آن بود باز رسد، از آن لذت یابد و لذت پیدا آید مر او را بدانچه به یک دفعت به طبیعت باز آمد و رنج گرسنگی یا تشنگی که مر او را اندک اندک از طبیعت بیرون برده بود پیدا نیامدش. و مر آن (باز آمدن را به حال بی رنجی لذت گفتند و آن چیزی نبود مگر راحت) از آن رنج خرد خرد که جمله شده بود (به یک دفعت.) و گوید: چو باز از حال تن درستی (کسی را) ناگاه جراحتی رسد که بدان از حال طبیعی خویش به یک دفعت بیرون شود، از آن درد و رنج یابد و چو به روزگار آن جراحت او اندک اندک به حال درستی باز آید، لذت هیچ نیابد. پس مر آن بیرون شدن را از طبیعت به یک دفعت درد و رنج گفتند که پیدا آمد، و مر آن باز آمدن را به حال (اول) لذت نگفتند که پیدا نیامد.
یا رب آن یوسف گم گشته به من بازرسان تا طربخانه کنی بیت حزن بازرسان
برو ای طایر میمون همایون آثار پیش عنقا سخن زاغ و زغن بازرسان
از بند و ز غرقه بازرستند هر تخته کشتی است رهبر
دگر سفر نکنم گر به دوست بازرسم هلاکِ خویشتن این بس که می کند هوسم
آخرین ایست بازرسی، روایتگر زندگی خانوادهای است که در سالهای اشغال جنوب لبنان توسط اسرائیل، درگیر ماجراهایی میشوند. مالک، پدر خانواده، توسط مأموران لبنانی که به اسرائیل خدمت میکنند؛ دستگیرشده و دخترش لیال برای خبر گرفتن از او به پایگاه نظامی میرود. رئیس پایگاه از لیال میخواهد تا در قبال آزادی پدرش، یکی نزدیکانش را که از اعضای جبهه مقاومت است به آنان تحویل دهد …
سخن این است که ما بی تو نخواهیم حیات بشنو ای پیک خبرگیر و سخن بازرسان
به یکدم بازرست از چرخ و ننگ سعد و نحس او که این تثلیث برجیس است و آن تربیع کیوانی
شاه طی تیراندازی نیروهای مسلح پاکستان در خیبر پختونخوا در آوریل ۲۰۰۸، پس از عدم توقف در یک ایست و بازرسی امنیتی در حین انتقال یک تاجر ربوده شده کشته شد. یکی از مقامات ولایت کنر اعلام کرد که شاه، «تحت تعقیبترین تروریست در ولایت کنر» بودهاست.
بازرسیدیم ز میخانه مست بازرهیدیم ز بالا و پست
وب سایت خانه ملت وابسته به مجلس خبر داد که ویرایش نهایی گزارش مرکز پژوهشهای مجلس دربارهٔ «فیشهای حقوقی غیرمتعارف» که با همکاری سازمان بازرسی کل کشور، دیوان محاسبات و کمیسیون اصل ۹۰ تدوین شدهاست، در مجلس قرائت خواهد شد. احمد امیرآبادی عضو هیئت رئیسه مجلس نیز روز دوشنبه خبر داد که شماری از نمایندگان طرح تحقیق و تفحص از «پرداختهای نجومی» را ارائه کردهاند و هیئت رئیسه در حال بررسی این طرح است.