بار رنگ
معنی کلمه بار رنگ در دانشنامه عمومی
بار رنگ در میان گلوئون ها و کوارک کاملاً با مفهوم رنگ متفاوت است، برای اینکه در ابعاد کوچکتر از هسته اتم مفهوم رنگ کاملاً بی معنی است. انتخاب کلمه رنگ برای آن به این دلیل بود که با مفهوم رنگ های بنیادین در نور مشابه درآید: قرمز، سبز و آبی گونه دیگر آن نیز به صورت «قرمز، زرد و آبی» است
تمام رنگ ها می توانند با یکدیگر یا رنگ مکمل آنها ترکیب شوند. در صورتی که هر سه رنگ در یک ذره وجود داشته باشند آن ذره بی رنگ یا سفید نامیده می شود ( مشابه آنکه اگر در یک ذره به یک اندازه بار مثبت و منفی وجود داشته باشد آن ذره خنثی تلقی می شود ) . ذرات برای خود پادذره دارند و بنابرین ذراتی که رنگ قرمز، سبز یا آبی دارند پادذره آنها رنگی ( به ترتیب ) پادقرمز، پادسبز یا پادآبی خواهد داشت.
همه باریون ها بی رنگ ( یا سفید ) هستند بدین گونه که سه کوارک تشکیل دهنده هر کدام یک رنگ دارد. مزون ها که شامل یک کوارک و یک پادکوارک هستند نیز بی رنگند بدین گونه رنگ کوارک و پادکوارک یکی است و این دو همدیگر را خنثی می کنند.
اولین بار این نماد در ۱۹۶۴ توسط اسکار وی گرینبرگ پیشنهاد شد تا از نقض اصل طرد پائولی در خود هادرون ها جلوگیری کند.
معنی کلمه بار رنگ در دانشنامه آزاد فارسی
(یا: رَنگدانِه یار) ماده ای افزودنی به محصولاتی نظیر رنگ، لاستیک، پودرهای شوینده، و رزین های مصنوعی، به منظور بهبود خواص فیزیکی یا رقیق کردن محصول برای صرفۀ اقتصادی. این گونه مواد برای تنظیم گِرانَروی محصول نیز به آن اضافه می شوند.
معنی کلمه بار رنگ در ویکی واژه
جملاتی از کاربرد کلمه بار رنگ
ز پرواز غبار رنگ و بو آواز میآید که بالافشانی عنقا در این گلشن نمیگنجد
بیدل اینگلشن به غارتدادهٔ جولان کیست کز غبار رنگ وبو هر سو قیامت میشود
به غبار رنگ و هوای گل نگه ستمزده اشک شد کسی اینقدرکه پس هوس بدود چرا نکند عرق
صفا گل کردهای تا کی غبار رنگ نشکستن تحیر دارد از مینا طلسم سنگ نشکستن
بی برگ از این چمن چو سحر بایدت گذشت گو خاک جوشگل زن وگردون ببار رنگ
عشق هرجا شوید از دلها غبار رنگ را ریگ زیرآب خنداند شرار سنگ را
در او هر لاله شمع گیتی افروز بنفشه شد ز بار رنگ و بو، قوز
این سلسله شاهی که نام آنها همواره با لقب کی (=کوی، یعنی شاه در ایران شرقی) همراه میآید شخصیتهایی اند که نخستین بار رنگ تاریخی به افسانههای حماسی میدهند. در داستانهای پراکندهای که در یشتها نقل شدهاست، طرحی از نوعی ترتیب تاریخی مشاهده میشود. پس از داستانهای مربوط به هشتکوی نام برده، خلأئی دیده میشود تا هنگام ظهور زرتشت که در آن هنگام زمام امور در دست چند کوی به صورت ملوکالطوایفی است و گشتاسب حامی زرتشت یکی از آن چند شاه است.
قوانین دیگر مانند پایستگی باریونیک و پایستگی بار رنگی در کنار پایستگی انرژی و همچنین قانون لاووازیه حالتهای خاص دیگر این قانون میباشند.
بر روی ما ز شرم نموهای اعتبار رنگی نکرد گل که نیفشرد در عرق
ز جلوه تو زمین چون نگار رنگین است به خاطری که تو باشی غبار رنگین است
گل همیشه بهارست روی بی برگان اگر دو روز گل اعتبار رنگین است