اینشتین

اینشتین

معنی کلمه اینشتین در لغت نامه دهخدا

اینشتین. [ اَ ت َ ] ( اِخ ) ( 1879 - 1955 م. ) آلبرت. عالم بزرگ فیزیک دان نظری. متولد در اولم ( آلمان ). در مونیخ و آراو ( سویس ) و زوریخ تحصیل کرد. در 1905م. به تابعیت سویس درآمد. در همین سال سه مقاله منتشر کرد که هر یک پایه شعبه جدیدی در علم فیزیک گردید. در یکی از آنها نظریه کوانتوم را در توجیه پدیده نور و برق بکار برد. ( جایزه نوبل 1921م. فیزیک را بمناسبت تحقیقاتش در این موضوع برد ). مقاله دوم در باب رابطه جرم و انرژی بود که اساس محاسبه انرژی اتمی است. مقاله سوم ، بعنوان روان برق اجسام متحرک مشتمل بر نظریه نسبیت ( خاص ) بود که اسم اینشتن بآن پیوسته است.
( یک نسخه دستی از این مقاله در 1944م. بمبلغ 6000000 دلار در کشورهای متحده آمریکا فروخته شد. و اینک در کتابخانه کنگره در واشنگتن است ). در همان سال مقاله ای در حرکت براونی منتشر نمود. در 1909م. استاد فیزیک نظری در دانشگاه زوریخ شد. در 1913م. عضو آکادمی علوم پروس در برلین گردید. در 1914م. استاد فیزیک نظری دانشگاه برلین شد، و دگربار بتابعیت آلمان درآمد. در همان سال بمدیریت مؤسسه فیزیکی کایزر ویلهلم در برلن منصوب گردید، وهر دو سمت را تا 1933م. داشت. در 1916م. نظریه نسبیت عمومی را منتشر کرد. در 1929م. نظریه میدان واحدرا اعلام کرد که هدفش توجیه پدیده های گرانش و برقاطیس و زیراتمی بوسیله یک دستگاه از قوانین است. در 1950م. ودگر بار در 1953م. صورت تجدیدنظرشده این نظریه را منتشر ساخت. در اواخر سال 1949م. نظریه عمومی گرانش را منتشر کرد که قدم دیگری در نظریه میدان واحد بود. اینشتن 25 سال آخر عمر را صرف تحقیق در نظریه میدان واحد کرد ولی تا هنگام مرگ تحقیقات خود را در اثبات این نظریه کافی نمیدانست. در 1933م. که اینشتن در سفر انگلستان و کشورهای متحده امریکا بود، آلمان نازی اموال او را مصادره کرد و وی را از کار برکنار نمود. اینشتن دعوت مؤسسه تحقیقات عالیه پرینستن را که قبل از این واقعه بعمل آمده بود پذیرفته به کشورهای متحده آمریکا مهاجرت کرد و در پرینستن سکنی گزید و در 1940م. بتابعیت کشورهای متحده آمریکا درآمد. اینشتن از پدران عصر اتم است. نظریات وی در بسط تحقیقات اتمی تأثیر فراوان داشته است. در ماه اوت 1939م. در نامه ای که به روزولت رئیس جمهور کشورهای متحده آمریکا نوشت وی را از پیشرفتهای آلمان در شکافتن هسته اتم آگاه کرد و او را برانگیخت تا تحقیق جدی اتم شکنی را در کشورهای متحده مقرر کند. این تحقیقات منجر به ساختن بمب اتمی گردید. اینشتن زندگی آرامی داشت. موسیقی کلاسیک را بسیار دوست میداشت و خودش ویولن مینواخت. نسبت به مظلومین سیاسی و اقتصادی شفقت فراوان داشت. پس از مرگ وایزمن ( 1952م. ) ریاست جمهوری مملکت اسرائیل باو پیشنهاد شد ولی نپذیرفت. اگر چه ثروتی نداشت به پول اهمیتی نمیداد. ( دائرةالمعارف فارسی ).

معنی کلمه اینشتین در فرهنگ فارسی

آلبرت فیزیکدان آالمانی ( و . اولم ۱۸۷۹ ف. ۱۹۵۵ م . ) بسال ۱۹۴٠ بتابعیت ایالات متحده آمریکا در آمد . آثار متعدد در باب فیزیک نظری نوشته . تحقیقات او درباره بعد چهارم نیروی اتمی و مخصوصا فرضیه نسبیت وی موجب تحویل علوم گردیده . انیشتین طرفدار صلح پایدار بود . در ۱۹۲۱ باخذ جایزه نوبل نایل آمد .

معنی کلمه اینشتین در دانشنامه عمومی

اینشتین (دهانه). اینشتین یک دهانه برخوردی در ماه است.
این دهانه ۳ دهانه اقماری دارد.

جملاتی از کاربرد کلمه اینشتین

در سال 1913 با کیت هیرشبرگ ازدواج کرد. پس از ارائه ی پایان نامه خود تحت نظارت پائول کوبه در دانشگاه گوتینگن در سال 1910 و به دست آوردن مدرک دکترا ، در رصدخانه ی برلین به جایگاه دستیاری دست یافت و در همانجا با آلبرت اینشتین آشنا شده و همکار شد.
احمد قهرمان (زاده ۵ تیر ۱۳۰۷ در بابل - درگذشته ۱۹ آبان ۱۳۸۷ در تهران) گیاه‌شناس و استاد دانشگاه بود. او پدر علم گیاه‌شناسی ایران و دارای بیش از چهل اثر چاپ شده در زمینه‌های گوناگون گیاه‌شناسی بود. مهم‌ترین مرجع پژوهش دربارهٔ جغرافیای گیاهی ایران، به نام فلور ایران از جمله کتاب‌های او به‌شمار می‌رود. از دیگر افتخارات وی دریافت مدال طلای اینشتین و جایزه سازمان یونسکو، طلای جشنواره خوارزمی و همچنین تألیف کتاب سال دوره سیزدهم کتاب سال جمهوری اسلامی ایران می‌باشد. او همچنین برگزیده سومین دوره چهره‌های ماندگار در رشته گیاه‌شناسی بوده‌است.
وی همچنین مدیر مؤسسه تحقیقات پیری اینشتین و عضو مرکز تحقیقات کبد و انستین کبد و مرکز سرطان است. او همچنین کرسی رابرت و رنه بلفر برای بررسی بیماریهای عصبی در دانشکده پزشکی آلبرت انیشتین است. در سال ۲۰۱۵ او به عنوان دانشکده بین‌المللی سلطنتی پزشکی جامعه والنسیا و در سال ۲۰۱۷، عضو دانشکده فیزیک طبیعی انتخاب شد. در سال ۲۰۱۸، کوروو به عنوان عضو فرهنگستان هنر و علوم آمریکا انتخاب شد. او همچنین به عنوان عضو شورای علمی مؤسسه ملی سلامت، شورای علمی شوراها، هیئت مشاوران علمی و در کمیته مشورتی به معاون مدیر خدمت کرده‌است.
علاوه‌بر جایزه‌هایی که اینشتین موفق شد در طول زندگی کسب کند برخی جایزه‌ها نیز به افتخار او نام‌گذاری شده‌ند که جایزه آلبرت اینشتین، مدال آلبرت اینشتین، جایزه اینشتین در علوم لیزر، جایزه اینشتین انجمن فیزیک آمریکا، جایزه جهانی علمی آلبرت اینشتین و جایزه صلح آلبرت اینشتین از جمله این موارد هستند.
کالج پزشکی آلبرت اینشتین یکی از کالج‌های دانشگاه یشیوا است که در نیویورک واقع است. این کالج به افتخار آلبرت اینشتین نام‌گذاری شده‌است. رصدخانه اینشتین، نخستین تلسکوپ تصویربرداری کاملاً مبتنی بر پرتو ایکس و دومین تلسکوپ رصدخانه نجومی انرژی بالای ناسا بود. سیارک ۲۰۰۱ به افتخار او، اینشتین ۲۰۰۱ نام‌گذاری شده‌است. بر روی ماه نیز دهانه‌ای به‌نام دهانه اینشتین به او اختصاص داده شده‌است.
بحث مهمی در زمینه مبانی مدرن فیزیک،‌ بین اینشتین و گروه کپنهاک (تفسیر کپنهاکی) در جریان بوده، که همچنان در فیزیک یکی از مهم ترین مباحث مهم و همچنان در جریان است. به تفسیرهای مکانیک کوانتومی و قضیه بل ارتباط دارد. زمینه ی این بحث،‌ فیزیک کوانتم،‌ و نسبیت اینشتین (خصوصا نسبیت عام) و تناقضی در فرمولبندری ریاضی بین این دو نظریه است.
وی با بسیاری از افراد سرشناس زمانه در آلمان دوستی و رفاقت داشت؛ از جمله آلبرت اینشتین و او بود که نخستین بار، در تابستان ۱۹۲۰ میلادی، کتابی منتشر کرد و نظریه نسبیت را بر سر زبان‌ها انداخت.
توجه به این جمله از اینشتین نیز در کنار اصل فوق توصیه می‌شود: «هرچیز را باید تا آن‌جا که ممکن است ساده کرد، اما نه ساده‌تر از آن.»
یکی از مهم‌ترین جنبه‌های نسبیت عام آن است که می‌توان آن را به گیتی به عنوان یک کُل اعمال کرد. نکتهٔ کلیدی این است که به نظر می‌رسد جهان ما بر اساس قواعد بسیار ساده‌ای شکل گرفته‌است. همهٔ مشاهدات فعلی نشان می‌دهند که به‌طور متوسط، ساختار کیهان باید صرف‌نظر از مکان ناظر و جهت مشاهده، یکسان باشد. جهان به‌طور تقریبی، همگن و همسانگرد است. چنین جهان‌های به نسبت ساده‌ای را می‌توان با پاسخ‌های ساده‌ای از معادلات اینشتین توصیف کرد. مدل‌های کیهانشناختی فعلی براساس این پاسخ‌های سادهٔ نسبیت عام و ترکیب آن با نظریه‌های توصیف‌کنندهٔ ویژگی‌های محتوای ماده‌ی جهان، یعنی ترمودینامیک، فیزیک هسته‌ای و فیزیک ذرات بنا شده‌اند.