ایمنی غذایی
معنی کلمه ایمنی غذایی در دانشنامه عمومی
ایمنی غذا عبارت است از اطمینان از این که غذایی که می خوریم، کاملاً سالم است و آلودگی ندارد؛ آلودگی میکروبی، انگلی، شیمیایی.
تهدیدهای جدید ایمنی مواد غذایی به طور مداوم در حال ظهور هستند و تغییرات در تولید، توزیع و مصرف مواد غذایی، تغییرات در محیط زیست، عوامل بیماری زای جدید و در حال ظهور، مقاومت ضد میکروبی مواد غذایی را به چالش کشیده اند. همچنین افزایش سفر و تجارت، احتمال آلودگی در سطح بین المللی را گسترش داده است. ایمنی مواد غذایی به طور فزاینده ای در حال جهانی شدن است و نیاز به تقویت سامانه های ایمنی مواد غذایی بیش از پیش در میان کشورها مشهود است. به همین دلیل است که سازمان جهانی بهداشت شعار خود را در سال ۲۰۱۵ ترویج بهبود ایمنی مواد غذایی از «مزرعه تا بشقاب سفره» قرار داد.
با گسترش فناوری ها، مصرف افزودنی ها، آفت کش ها، آنتی بیوتیک ها و هورمون ها در تولید مواد غذایی در کشورهای در حال توسعه، رشد چشمگیری داشته است که منجر به اثرات سوء انکارناپذیری بر سلامت انسان از جمله بروز انواع ناهنجاری های مادرزادی و سرطان ها به ویژه در کودکان شده است.
معنی کلمه ایمنی غذایی در ویکی واژه
جملاتی از کاربرد کلمه ایمنی غذایی
مشخص شده است که پلیفنلهای موجود در قهوه در شرایط برونتنی، بر رادیکالهای آزاد تاثیر میگذارند. هر چند، هیچ مدرکی حاکی از رخ دادن چنین اثری در انسان وجود ندارد. میزان پلیفنل بسته به شیوه و میزان برشتهکاری دانههای قهوه متفاوت است. بر پایه بررسیهای سازمان ایمنی غذایی اروپا پلیفنلهای رژیم غذایی، مانند آنهایی که با قهوه بلعیده میشوند پس از مصرف، ارزش آنتیاکسیدان نداشته یا ممکن است میزان آن بسیار ناچیز باشد.