اسم: ایشتار (دختر) (فارسی) (تلفظ: ishtar) (فارسی: ایشتار) (انگلیسی: ishtar) معنی: نام یکی از الهه های آشوری
معنی کلمه ایشتار در دانشنامه عمومی
ایشتار نام یکی از الهه های آشوری است. ایشتار ( عشتار ) همتای اینانای سومری ها و مرتبط با الهه سامیان شمال غربی یعنی الهه عشتروت است. آنونیت، آستارته و آتارسامَین نام های دیگری برای ایشتار هستند. در اسطوره ها او را ایزدبانوی نشاط عشق می دانند. در اساطیر بابلی ایشتار خدای عشق و باروری نیز هست. روزی ایشتار عاشق تموز می شود، ولی تموز با حمله یک گراز کشته شده و به دنیای مردگان برده می شود، که بابلیان به آن دوزخ نام آرلو می دادند و ارشکیگال خواهر حسود ایشتار بر آن تسلط داشت. ایشتار به اندوه سخت گرفتار شد و تصمیم گرفت به آرلو سفر کند و با شستن زخم های تموز در یکی از چشمه های شفابخش زندگی را به وی بازگرداند. چون ایشتار به آرلو فرو می رود، توسط خواهرش زندانی می شود. زمین که از وجود او الهام نمی گرفت، همۀ هنرها و راه های عشق ورزی را یکباره فراموش کرد. جمعیت کم شد و خدایان که دریافتند قربانی های زمین کاهش یافته پریشان شده و فرمان دادند که ارشکیگال خواهرش ایشتار را آزاد کند و او به فرمان خدایان گردن نهاد؛ ولی ایشتار به بازگشتن زمین جز آنکه تموز را با خود همراه ببرد خرسندی نمی داد تا اینکه درخواست وی پذیرفته شد. اشتارته ( עשתרת ) در عبری به Ashtoreth ترجمه می شود. این الهه با جنگ های حاصلخیزی مرتبط بود. سمبل های ایشتار شیر، اسب، ابوالهول، فاخته و دایره ای بود که درون آن ستاره ای هشت پر که نشان سیاره ونوس بود، قرار داشت. این الهه به صورت گسست ناپذیری با ونوس گره خورده بود. از این رو می توان گفت که سمبل های این الهه و سیاره ونوس برهم منطبق اند. مهرداد بهار، اسطوره شناس در کتاب «از اسطوره تا تاریخ» دربارهٔ «اینانا» می نویسد: «ایشتر یا اینانا خدای برکت بخشنده است. در کوه های لرستان روی کنده کاری های تیره های پیش از آریایی، نگاره های ایشتر چونان دارگونه ( الهه ) مادر و دارگونه جنگ موجود است. ارتش آشور وقتی به جنگ می رفت، «ایشتر» در برابر سپاهیان نمودار می شد و آن ها را به جنگ برمی انگیخت. » انو پدر و انتو مادر آسمانی وی هستند، ایشتار پس از پیروزی گیلگمش و انکیدو، بر هومبابا به سراغ گیلگمش رفته از او می خواهد جفت او باشد و نطفه خود را به وی ببخشد. ایشتار بارها و بارها با نشاط عشق بزرگان را به خواری کشیده بود. از همین رو گیلگمش درخواست وی را رد کرده، ننگ های ایشتار را به او یادآور می شود. ایشتار برآشفته به نزد پدر رفته و به تهدید گاونر آسمانی را از پدر خود گرفته و به نبرد با گیلگمش می فرستد. گیلگمش در این نبرد، گاو نر آسمانی را از پای درمی آورد و ران گاو را به سوی ایشتار می افکند. ایشتار (فیلم). ایشتار ( انگلیسی: Ishtar ) فیلمی در ژانر زوج هنری به کارگردانی الین می است که در سال ۱۹۸۷ منتشر شد. • داستین هافمن • ایزابل آجانی • چارلز گرودین • وارن بیتی • جک وستون • کارول کین • مت فروئر • آهارون ایپاله • بیل بـِیلی ایشتار (گروه موسیقی). ایشتار ( به انگلیسی: Ishtar ) گروه موسیقی بلژیکی است. آن ها در مسابقه آواز یوروویژن ۲۰۰۸ نماینده بلژیک بودند.
معنی کلمه ایشتار در ویکی واژه
الهه پرستش در بیت ایشتار شهر یا دهکده مسکونی در کوههای زاگرس. ایشتار بعدها با آناهیتای اوستایی مترداف انگاشته شده و گاهی با اینانا همسان دانسته شدهاست[۱]. ایشتار ممکن است به صورت ایشدار هم ترجمه گردد، و از دو بخش ایش - تار تشکیل شده و مفهومی شبیه کار مبهم، اهداف مبهم است. ↑ کتیبه تاریخی سرپل زهاب میگوید: آنوبانینی تصویر خویش و ایشتار را بر کوه پادیر نقر کرد
جملاتی از کاربرد کلمه ایشتار
اِستِر (به عبری: אְֶסתֵּר) دختر ابیهیل، تبعیدی ساکن شوش و قهرمان کتاب اِستِر است. نام اِستِر برگرفته از واژهٔ سومری و بابلی «اشتوره» یا «ایشتار» به معنی ستاره است. او یکی از کسانی است که هدسه نامیده شده، گواهی بر اینکه یهودیان (همانند قهرمانهای کتاب دانیال) صاحب دو نام بودهاند. او در کودکی یتیم بوده و پسرعمویش مردخای، سرپرست او شده و او را بزرگ کردهاست.
با آغاز پادشاهی اریشوم یکم (۱۹۰۶–۱۸۶۷ پ. م)، پسر ایلو-شوما (۱۹۴۵–۱۹۰۶ پ. م)، وارد دوره پادشاهی کهن آشور میشویم. در سنگنبشتههای به جامانده از دوره پادشاهیاش، یادآور میشود که او سازنده نیایشگاههایی برای آشور، ایشتار و اَدَد بودهاست.
بسیاری از شواهد موجود نشان میدهد که الهه شب به نوعی با ایشتار مرتبط بوده است.
هنگامی که من یک باغبان بودم، ایشتار عشق خود را به من ارزانی داشت، و من برای چهل و … سال پادشاهی کردم.
از فیلمها یا برنامههای تلویزیونی که وی در آن نقش داشتهاست میتوان به ایندیانا جونز و آخرین جنگ صلیبی، ذهنهای مجرم، زن زیبا، اگه میتونی منو بگیر، شبح اپرا، مأموران شیلد، اسباببازی، ایشتار و در فیلم اکران نشده چهار شگفتانگیز اشاره کرد.
مذهب قدیم بینالنهرینی بومیان آشوری و بابلی در جاهایی، به ویژه در شمال و در دشت آشور قوی باقی ماند. معابد ایزدهایی چون آشور، شمش، ایشتار، سین، اداد / حداد، تموز، نرگال، بل و نینورتا در آشور، آربلا، ادسا، آمد، نوحدرا، کرکوک، سنجار، دشتهای نینوا و در طول حران وجود داشتند. در سدههای سوم و چهارم میلادی، و حتی تا قرن دهم میلادی آثاری از آن در نقاط دورافتاده آشور باقی مانده است.
محراب خدای ماه سین در حران، محراب خدای جنگ، ایشتار در سیپار، و معبد شمش در سیپار.
آگاسایا 'به معنای فریادکش' یک ایزدبانو جنگ سامی است. باور بر این است که نام او به «فریاد کش» برگردان میشود هرچند هیچ دلیل قابل قبولی در این مورد وجود ندارد. آگاسایا بعدها همراه با بسیاری از ایزدبانوان دیگر در ایشتار ایزدبانوی بابلی درهم آمیخته شد که احتمالاً دلیل آن غلبه بودهاست. آگاسایا جنبه جنگجو ایشتار شد و در طول تاریخ نیز به این شکل شناخته میشد. همچنین برخی گمانه زنیها وجود دارد که ایشتار، و بنابراین آگاسایا، بر ایزدبانوی مصری آنوت تأثیر گذاشتند یا با هم ادغام شدند. دربارهٔ آگاسایا اطلاعات زیادی در دست نیست اما سلاحهای وی تیر و کمان بودهاست.
الههٔ اصلی اکد، ایشتار بود که همتای اینانا الههٔ سومری شناخته میشود. بعداً در دوران بابلی قدیم، ایشتار و همسرش ایلابا در سیپار پرستیده میشدند. احتمالاً در آن دوران اکد نابود شدهبودهاست.
از مجموعههای قوانین باستانی دیگر میتوان به قانون لیپیت-ایشتار، قانون آشور، و قانون دین یهود اشاره کرد که زادگاه همه آنها منطقه میانرودان بودهاست.