انباز. [ اَم ْ ] ( ص ) شریک. ( برهان قاطع ) ( آنندراج ) ( دهار ) ( مؤید الفضلاء ) ( هفت قلزم ). شقیص. ( منتهی الارب ، ذیل ش ق ص ). مشارک. سهیم. قسیم : گشاده بر ایشان بود راز من بهر کار باشند انباز من.فردوسی ( شاهنامه چ بروخیم ج 1 ص 67 ).خداوند بی یار و انباز و جفت ازو نیست پیدا و پنهان نهفت.فردوسی.یکی نیست جز داور کردگار که او را نه انباز و نه جفت و یار.فردوسی.سپاس از خدا ایزد رهنمای که از کاف و نون کرد گیتی بپای یکی کش نه آزو نه انباز بود نه انجام باشد نه آغاز بود.فردوسی.ای میر ترا گندم دشتی است بسنده با نغنغکی چند تراانبازم.ابوالعباس.همه کار شاید بانباز و دوست مگر کار شاهی که تنها نکوست.اسدی.دل شاه ایمن بر آنکس نکوست که در هر بد و نیک انباز اوست.اسدی.مقرم بقرآن و پیغمبرت نه انباز گفتم ترا نه نظیر.ناصرخسرو.با هرچه آدمیست همی گویی در هر غمی کش افتد انبازم.مسعودسعد.تا عشق بود عقل روا نیست که یزدان در مملکت عاشقی انباز نخواهند.خاقانی.تو کیستی که بدین پایه دستگه که تراست بروز بخشش گویی من و توایم انباز.کمال الدین اسماعیل.همه تویی و ورای همه دگر چه بود که در خیال درآرد کسی ترا انباز.مولوی.آن دو انبازان گازر را ببین هست در ظاهر خلافی زآن و زین.مولوی.مگو دشمن تیغزن بر در است که انباز دشمن به شهر اندر است.سعدی.آرزو می کندم در همه عالم صیدی که نباشند حریفان حسود انبازم.سعدی.خدا را که مانند و انباز و جفت ندارد شنیدی که ترسا چه گفت.( بوستان ).انباز آوردن بخدای عز و جل ؛ اشراک. ( تاج المصادر بیهقی ). - انبازآرنده ؛ مشرک. ( دهار ). - بی انباز ؛ بدون شریک : معاذاﷲ چنین نتواند الا خدای پاک بی انباز و یاور.ناصرخسرو.خدای راست بزرگی و ملک بی انباز بدیگران که تو بینی بعاریت داده ست.سعدی.و رجوع به ماده های زیر شود:انباز داشتن. انباز شدن. انباز کردن. انباز گردانیدن. انباز گرفتن. انباز گشتن. انبازگوی. انبازگیر. انبازناک.
معنی کلمه انباز در فرهنگ معین
( اَ ) (ص . ) = امباز: ۱ - شریک . ۲ - دوست . ۳ - مانند، همتا. ۴ - محبوب ، معشوق .
معنی کلمه انباز در فرهنگ عمید
۱. همکار، شریک. ۲. همتا. ۳. [قدیمی] همراه، قرین.
معنی کلمه انباز در فرهنگ فارسی
هنبار، همباز: همتا، همکار، شریک، حریف ، انبازی: شرکت، همکاری، همدستی ( صفت ) ۱ - شریک . ۲ - رفیق. ۳ - همتا مثل. ۴ - محبوب معشوق . جمع نبز . لقب ها
معنی کلمه انباز در ویکی واژه
جفت، محبوب، معشوق. بگفتیم و پیران بر این بازگشت.....شب تیره با دیو انباز گشت (شاهنامه) مترادف با امباز؛ شریک، دوست، مانند، همتا.
جملاتی از کاربرد کلمه انباز
از میان جمعیت ساکن در ام آباد در زمان جنگ ایران و عراق، ۶ نفر در این جنگ کشته و عده ی دیگری نیز مجروح و یا اصطلاحاً جانباز در این روستا هستند.
السلام و السلام آغاز شد هر سلامی با جواب انباز شد
تو با دنیا نخواهی بود انباز برو با لقمهٔ و خرقه میساز
به گزارش فرهنگنامه علوم قرآن؛ در این سوره مسلمانان به وحدت و عدم تفرقه، صبر و ثبات قدم در دفاع از اسلام و تقویت آن دعوت شده و آنان نسبت به مخالفان اسلام مانند یهودیان و مسیحیان و مشرکان، که در آن زمان به مبارزه با اسلام اهتمام داشتند، هشدار داده شدهاند. شناخت مردم و جامعه، جریان ولادت عیسی و یحیی، یادکرد برخی از غزوههای محمد، ماجرای مباهله، مقام شهید و فضیلت جانبازی و مسائل عقیدتی از دیگر نکات مهم محتوایی این سوره هستند.
رسیل بلبلم در مدح خواجه تو طوطی دیده یی انباز بلبل؟
زمانی با سگان انباز گشتی نشستی ساعتی و باز گشتی
خداوند بی یار و انباز و جفت کزویست پیدا نهان و نهفت
بکتاش آبتین با نام شناسنامهای مهدی کاظمی در ۲۵ آذر ۱۳۵۳ در شهر ری در خانوادهای مذهبی از طبقهٔ متوسط جامعه متولد شد. پدر او اسدالله کاظمی از جانبازان شیمیایی جنگ ایران و عراق بود که در ۳ فروردین ۱۴۰۱ بر اثر بیماری سرطان درگذشت. او همچنین برادر کوچکتری به نام آرمان داشت.
آنا جانبازیان قبل از اجرای یک برنامه بسیار با شکوه «باله تئاترال گوهر روح» برادر خود را براثر سرطان از دست داد و این برنامه را به او تقدیم کرد و در ضمن همه عواید آنرا به سازمان مبارزه با سرطان آمریکا هدیه کرد؛ و این یکی از آخرین و با شکوهترین برنامههای او روی صحنه بود.
میا در قلب ای دل که بازی نیست جانبازی مکن بر جان خویش آخر ز راه کین کمین سازی
مدتی با امید گشتم جفت روزگاری به انتظار انباز
تا نداری سرِ سراندازی تو چه دانی که چیست جانبازی
کسانی بر این گمان هستند که مردان زورخانه در دوران باستان، آیین رزم هم میآموختند و میگویند ابزار و ورزش باستانی شباهت و همسانی شگرفی به جنگافزار روزگاران کهن داشتهاست. با گرز و میل چوبی زورخانه، سپر و تخته بسیار سنگین یا همان سنگ و کمان و کباده زورخانه که با آن ماهیچه میپرورانند. به هر روی، فنون رزم و ورزش، دیر زمانی است که هر یک به راه خود رفتهاند حتی چرخ زدن هم آیین رزم خودش را دارد بهگونهای که جوانی که بر بزرگتر خود کنده میکشد و از او خواستار است که نخست من میچرخم فلسفه آیین رزمیاش این است که میخواهد بگوید بگذار نخست من شهید بشوم و جانبازی کنم؛ من خواستار جنگ در میدان هستم.
وَ أَنْ أَقِمْ وَجْهَکَ لِلدِّینِ حَنِیفاً و آهنگ خویش و روی خویش راست دار دین را مسلمان بر ملت ابراهیم وَ لا تَکُونَنَّ مِنَ الْمُشْرِکِینَ (۱۰۵) و نگر که از انباز گیرندگان نباشی.
آرش مظفری در بدو فعالیت حرفه ای خود در سال ۱۳۷۷ با پروژه ساختمان نیپکو در دوره اول جایزه معمار در میان پروژههای دفاتر باسابقه و حرفه ای آن دوره، فینالیست جایزهٔ آقاخان شد. در سال ۲۰۰۵ «شاخه تجربی معماری [کلانشهر]» را بنیان نهاد و دو سال بعد شعبهای از این شرکت را در تورنتوی کانادا تأسیس کرد. این شعبه، مستقل از شاخهٔ کلانشهر، بر مطالعهٔ رابطهٔ حوزههایی همچون علوم اجتماعی و فرهنگ با معماری متمرکز است. از شاخصترین آثار دفتر معماری کلانشهر میتوان به ساختمانهای پردیس تئاتر تهران، باغ موزه قصر، مرکز ورزشی و فرهنگی جانبازان و معلولان و ساختمان مسکونی در کاشانک اشاره کرد.[نیازمند منبع]
درایور کهنه سرباز سپاه تفنگداران دریایی ایالات متحده آمریکا است. او بنیانگذار سازمان غیرانتفاعی هنر در نیروهای مسلح است؛ این سازمان برنامههای هنری رایگان را برای نیروهای فعال آمریکایی، جانبازان، کارکنان پشتیبانی نظامی و خانوادههای آنها در سراسر جهان ارائه میدهد.
آنجلا بعد از آنکه مورد اصابت گلوله قرار گرفت ارتش را ترک کرد. او به تگزاس و سپس به کالیفرنیا مهاجرت کرد، جایی که یکی از بنیانگزاران سازمان «جانبازان انقلاب» در آنجا بود (۱۹۱۰–۱۹۲۰). در آمریکا او همچنین مدافع حقوق آمریکاییهای مکزیکیتبار بود.
این روستا در دهستان رستم سه قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۶۷۳ نفر (۱۳۱خانوار) بودهاست. روستایی که در دهه انقلاب اسلامی با 60 خانوار، با اهدای 14 شهید در دوران دفاع مقدس، 2 آزاده، بیش از 30 جانباز، و بالغ بر 80 رزمنده و 14 مدافع حرم، همچون نماد و الگویی طراز اول در عرصه ایثار و شهادت در میان روستاهای اطراف شهرستان رستم افتخارآفرینی می کند. اکثر فامیلی های این روستا انصاری می باشد. از بزرگان این روستا کدخدا کربلایی گودرز انصاری این منطقه ممسنی و رستم و بویراحمد میباشد می توان اشاره نمود.
حقیقت عشق میگوید که جانباز سر و جان راز بهر جان جان باز
ایمیچ همچنین آخرین جانباز بازمانده از جنگ لهستان و اتحاد جماهیر شوروی بود.